Novarock - 2016
AustriaNickelsdorf/Pannonia Fields II.
Ugyanaz a felállás évről-évre: a szervezők bedobnak pár nevet, ami igen csak húzza a fesztivált maga után. Idén eme hálás szerepet a Red Hot Chili Peppers kapta, akik elég ütőképes kártyának bizonyultak. Sokan megvették a bérletet elővételbe, majd mikor kiderült hogy összel Budapesten is fellépnek, inkább lemondtak a 4 napos őrületről.

Személy szerint régóta nem a fellépők miatt járok Novarockra. A parkolóba tökéletesen el lehet tölteni az időt, az meg csak ráadás ha megnézhetünk pár zenekart: Heaven Shall Burn, August Burns Red, Attila.... igen, pont ennyi jutott osztályrészül.



Volt egy sarkalatos pontja az idei fesztiválnak, miszerint idén is megjelentek a nem éppen igényes magyar punkok, akik időt nem sajnálva zaklatták a szórakozni vágyó népet. Az egész kb 15 fős brigád már első nap bejutott a kempingbe, ahol aljamód letarháltak mindenkit. Nem is kellett sokat várni, az osztrák rend őrei kettesével sorba rendezve kultúráltan kitessékelte őket. Már csak a trappolva katonásan lépést hiányoltam. Érdekes volt megfigyelni,  hogy ekkor már nem volt akkora nagy arcuk, meghunyászkodva álltak mint a ma született bárányok (ami nem éppen jellemző, amikor cigit vagy italt kéregetnek).



A fesztivált már tavaly átrendezték, miszerint a két szinpad egymás mellett sokkal közelebb a parkolótól. Ez a fajta történet idén is előnyösnek bizonyult. A négy napos forgatagban nem könnyü utólag eligazodni. Valahogy túléltük ezt is! Az biztos, hogy majdnem egy hétbe telt kipihenni. Nem is kell túl ragozni, talán a képek magukért beszélnek.
András Barth | 26 jun 2016

Flyer:

Photos about the event »