Campus - 2015
HungaryDebrecen/Nagyerdei Stadion
Akárhogy is alakul, nekünk a Campus fesztivál az egyik legkényelmesebb fesztivál, mert mindketten könnyen haza tudunk menni pihenni és azért ez alapjaiban határozza meg a következő napunkat .

Szerdán ahogy kell felvettük a passzokat-már félig megsültünk olyan meleg volt-, elhelyeztük a lőrés flakonokat amik nem tartoznak a biztonságiakra és megindultunk befele. Szerencsére a helyszín nem változott, úgyhogy körülbelül tudtuk hogy mi merre van, melyik sátorba lehet normális képeket csinálni és melyikben nem (üzenet az illetékeseknek: a vörös fény nem jó! érteeeem?)

Megvettük a csapolt sört és gó.  Nulladik napon még nem volt túl sok fellépő, de a Fish! hozta a formáját, mint mindig. Nagyon értenek hozzá hogy a közönséget bevonják a koncert menetébe! Vad Fruttiéknak olyan hosszú volt a beállás, hogy már akkor untuk, amikor még el se kezdődött. Lefotóztuk a zenekart, majd próbáltunk kijutni a Tcom hallból...sikertelenül. Annyira begyült a közönség hogy képtelenség volt a rendes kijáraton távozni. A biztonsági őrök kísértek ki a színpad mögötti területen keresztül minket. Nem gondoltuk hogy ennyi embert bevonz ez a zenekar. Aznapi meglepetés banda volt nekünk a The Biebers. Tipikus pop új köntösbe öltöztetve. Van ebben elektro, funky beütés, de a végeredmény pörgős fülbemászó buli zene. Több számuknál is felkaptam a fejem, rádióból jól ismert muzsikák voltak, sosem gondoltam hogy ezek ők.



 A csütörtöki nap egyik legnagyobb meglepetése a Wellhello volt. Amit a rádióban hallottunk az elment, de ilyen kis egynyári slágeresnek. Viszont élőben, élő hangszerekkel, profi zenészekkel remek koncertet csináltak. ÉLŐBEN!! Merthogy ez nem mindenkinek volt elég kecsegtető. Kb 20 méterre a színpadtól, egy pultnál dettó ugyanez ment cédéről, és nem kis tömeg tombolt előtte … az ilyen miért nem marad otthon?! J Ezzel a nappal beindult az új helyszínre költöztetett  Dehír színpad is. (focimeccs volt a stadionban és így nem fért volna el). Az új hely picit olyan volt, mintha egy erdei ösvény végén lenne egy színpad. De egész jól ki volt hangosítva.  A Debrecen és környéki zenekarok itt kaptak helyet, kora délutántól hajnalig zajlottak a koncertek.  A rézangyal arénába Ganxsta és Alvin és a Mókusok toltak nekünk jóféle bulit. Ez a helyszín volt ahol a legtöbb időt töltöttük  egész Campus fesztivál alatt.

Pénteken már eljutottunk a civilsátrakhoz is. Volt itt minden. Cicasátor, kutyasimogató, politikai standok, tűzoltók, ügyességi játékok.  Van több  ismerősünk aki hatalmas lelkesedéssel végig zakatol ezeken a civil sátrakon és lelkesen kitölt kétszáz kérdőívet, időnkét hülyét csinál magából idióta vetélkedőkön, és fülig érő szájjal szed össze egy szatyor értéktelen hülyeséget amiért én személy szerint egy sört nem adnék.  



A rézangyalba  Deák Bill csodáltuk, aki mint mindig, most is nagyon jól szólt! A  Cloud 9+ a nagyszínpadon, és estére a fő fellépő Ákos. Na itt kiderült, hogy kicsi a terület ennek a fesztiválnak és valahogy össze van zsúfolva. Egy ilyen fellépőre nyilván a legtöbben odamennek, és ami még fontosabb, a végén egyszerre indulnak meg a toi-toi-hoz. (üzenet az illetékeseknek : kevés a toi-toi !! Jobb helyeken már konténer vécéket telepítenek , normális kézmosóval!!. Kérdezzék meg a SZIN-eseket. ott remekül megoldották.

A másik probléma ami feltűnt, hogy ez a közönség inkább jött a welhello, vagy Majka miatt, amiket bezsúfoltak a T-comhall-ba , szemben Deák Billel, akinek kevésbé ez a célközönsége és őt meg egy nagy sátorba tették. Tehát szerintem érdemes lenne ezeket ésszerűbben elosztani

Utolsó napra picit megfáradva, de megérte kimenni . Subscribe, Leander Rising a rézangyalba. Nagyszínpadon Kowasky meg a Vega, Enter Shikari és este a már-már kötelező fellépő a Tankcsapda.

Ezen a napon már olyan mértékben megnőtt a tömeg hogy lépni alig lehetett, araszoltak az emberek, sehol egy szabad sörpad, semmi ülési lehetőség. Kicsit olyan érzés volt mint augusztus 20-án a felvonulás, csak az előtted lévőt látod hogy csámpázik.

Viszont sikerül főtt kukoricát szerezünk a fesztivál végére fél áron utolsó darabot! Picit nyúlós volt, picit keserű, de fesztiválkukorica. A szervezői részéről remek kezdeményezés volt a koncertekhez igazított éjszakai buszjárat, részünkről viszont semmivel nem voltunk beljebb, mert nem fértünk fel egyszer sem.
összességében hozta a fesztivál a tőle elvártakat. Talán ha sikerül  bővíteni jövőre a területet, jóval levegősebb lesz, és kényelmesebb, szurkolunk hogy így legyen! A közönség összetétele változatlan, annyi hogy a műanyag virágkoszorúkat csillámtetkókra cserélték idén a tinik.

Gergő Brázda | 02 aug 2015

Flyer:

Photos about the event »