Rock Im Park - 2014
GermanyNürnberg/Zeppelinfeld
Június 2-án, hétfőn délután hazaindulunk Angliából autóval, hogy megkezdjük négy hónapos szabadságunkat. Megálltunk Antwerpenbe két napra, majd szerda délelőtt nekiugrottunk a majdnem 600 km-nek. Éjszaka Nürnbergtől 60 km-re persze a távolsági fényszóró megadta magát, ezért örültünk, hogy beértünk a városba.

Csütörtökön már reggel 7-kor beálltunk a fesztivál kisebbik bejárata elé, hogy négy napig normális helyünk legyen a parkolóba, mivel aki későn érkezik, vagy csak messze tud megállni, vagy egyáltalán nem marad helye a környéken.



Jöttek is a népek szépen. Csütörtök még csak a nulladik nap, ezért kint ültünk és fárasztottuk az embereket és magunkat. Azért a 0,33 L-es Decks sörért kifizetett majdnem 3 eurót kicsit sokalltam, de a nagy melegben ezen nem fogok spórolni. Öröm volt nézni, ahogy az emberek szétzuhannak, a parkolóban kialakított sörpados kempinghelyeiket milyen szépen leamortizálják. Őket valamiért nem zavarja, hogy 4 napig a saját szemetükön tapossák.

Valamiért idei fesztiválon egy nap csúszás volt, péntek csak nulladik napként funkcionált. Bár nevezhetjük első napnak is, mert olyan nevek léptek fel, mint a Metallica vagy Avenged Sevenfold. De mivel nem nagyon hoztak lázba, ezért kint kocsmáztunk, csodaszép söröket ittunk.



Szombaton végre találtam egy valamire való zenekart, az új felállással fellépő Suicide Silence. Sejtettem, hogy nem lehet ütős produktum, mivel az All Shall Perishből érkező énekesnek nem olyan a hangfekvése mint amit az ember elvárna egy Suicide Silence nótától. Az meg végképp betette a kaput, hogy Hermida ugyanazt a színpadi mozgást vette fel mint az előző énekes (lehajtott fejjel, karlengetés mint a sasok). Viszont az új SS nóták sokkal jobban átjöttek, talán mert senki se várta a régi éneket és talán  jobban passzolnak az ASP énekhanghoz. Megaztán az a fajta közönség hozzáállás sem elhanyagolható, amikor kb 300 ember a földön ülve egyszerre evez :)



Hátra volt még a vasárnap és a hétfő, de a fellépők listáját elnézve, inkább úgy döntöttünk, nekünk ennyi elég, induljunk haza. Amit itt megnézhettünk volna, azt viszont láthatjuk a következő héten Novarockon. Így hát a szállástól visszasétáltunk az autóhoz. Félúton megfigyelhettük a német leleményességet: az egyik benzinkúton 7-8 fiatal a kézi autómosóba egymást fürdette a nagynyomású pisztollyal. A hőség miatt legszívesebben mi is beálltunk volna.



Nekiindultunk hát, 600 km levezetése után Pápán zuhanyzás, majd tovább a Szántódpusztán megrendezésre kerülő Pannónia Fesztivál utolsó napjára. Igazából nem is értjük minek, de pár sört azért itt is megittunk (bár ne tettük volna). Egy pozitívum volt csak: a Cadaveres koncert. Utána át akartak verni a pultba 1.000 ft-tal, a re-poharat nem váltották vissza ott, ahol kiadták. Tityvel kikezdett egy részeges idióta, 5 percig vártam mi lesz, majd kénytelen voltam elzavarni, mert már én untam. Éjjel 3 fele inkább léptünk aludni.

Rock Im Park idén is a megszokott színvonalat nyújtotta. A mesterséges tó partján található kempingben nagyon jó a hangulat, a koncertek inkább csak ráadásként funkcionálnak. Valahol kezdem én is inkább ezt élvezni, nem pedig koncertről koncertre futkározni. Ha úgy alakul jövőre megint megállunk Nürnbergbe pár napra. A szállást köszönjük Györgyéknek!

András Barth | 16 jun 2014

Flyer:

Photos about the event »