Pafe - 2014
HungarySzántód/Szántódpuszta
Idén június elején egy szerencsés véletlen folytán sikerült eljutnom a 8.-ik Pannónia Fesztiválra melynek idén is Szántódpuszta adott otthont. A Június 5-8.-ig tartó négy napos buli igazán érdekesnek ígérkezett.

A számtalan kiváló hazai fellépő mellett a szerintem minden eddiginél erősebb külföldi felhozatallal megspékelt négy napra nagyon kíváncsi voltam. Így hát csütörtökön autóba pattantunk és lekocsikáztunk a Balaton partjára. Az idő nagyon kegyes volt a fesztiválozókhoz, szerintem túlságosan is feltekerték a fűtést. A bejáratnál ennek ellenére kígyózott a sor. A jegyárak kifejezetten tetszettek. A négy napos bérlet elővételben csak 12.900 Ft volt de a helyszínen is csak egy darab ezressel volt drágább. A napijegyeket is egész baráti áron kínálták.

Miután sikerült a jegyeket átvennem el is indultam a nagyszínpad felé ahol már javában ment a Subscribe koncert. Az odafelé vezető úton örömmel láttam, hogy éhen és szomjan nem fogok halni. Remek elrendezésben voltak váltakozva etető és itató helyek. Az utóbbit kora este lévén többen látogatták. Csütörtöknek tudtam be, hogy koránt sem voltak annyian, mint amire számítottam. De ez abszolút nem akadályozott abban, hogy felmérjem a terepet, lévén először voltam a szántódi Pafén.



Igyekeztem minél több emberrel beszédbe elegyedni, hogy kiderítsem milyen messziről és hányadszor jár a nép a Pafe-ra. Volt aki első ízben tett itt látogatást de volt aki az első Pafe óta látogatja a fesztivált. A vélemények vegyesek voltak annak tekintetében, hogy milyen is ez a fesztivál. Volt aki a Balaton parti bulit favorizálta de volt aki a várpalotai óta nem igazán érezte jól magát annyira a Pannónián. Nos, ezt mindenki maga dönti el. Én úgy gondolom a szervezők igyekeznek évről évre színvonalas programokkal és neves fellépőkkel megfelelni a fesztiválozó társadalomnak ami mellé olcsó jegyárak és kulturált környezet is párosul. A szántódi helyszín pedig igazán dukál a nyári melegben tartott bulihoz, hiszen a Balaton egy „köpésnyire” van csak.

Ebben a négy napban olyan fellépőkkel találkozhatott a vendégsereg, mint a Depresszió, Alvin és a Mókusok, Road vagy a 30y..... Ez csak pár név a hazai élvonalból a teljesség igénye nélkül. De a külföldi fellépők listája sem akármi:Freestylers, Dub Pistols, Biffy Clyro, a Smash Hifi formációja és nem utolsó sorban az 1984-ben alakult és napjainkig töretlen sikerű punk rock csapat az Offspring. Szóval fellépők terén igazán nincs ok panaszra.



Aki ellátogatott a rendezvényre az mindent megtalált itt ami egy igazán kellemes négy napot eredményezhet. Nem azt mondom, hogy nem lenne mit csiszolni a szervezőknek - gondolok itt a fesztiválozót lekötő napközbeni kis programokra - de lényegében rendben volt az egész. Az árak a normál kereteken belül voltak úgy a belépők , mint a kaja-pia terén, idilli környezet és számos remek koncert.

Ha pontozni kellene a 2014-es Pafe-t akkor én 10 pontból egy erős hetest adnék rá. A szervezőknek annyit mondanék , hogy csak így tovább, még több programot és érdekességet a 2015-ös Pafe-ra, a bulizóknak pedig, hogy jövőre veletek, Szántódpusztán!

rastafest | 22 jun 2014

Flyer:

Photos about the event »