Vekeri - 2013
HungaryDebrecen/Vekeri-tó
Fesztiválokhoz képest néha zavarba ejtően családias, ugyanakkor remek hangulatban és színes zenei felhozatal mellet tölthettük el ezt a néhány napot , a Vekeri  Fesztivál keretei  közt.

De kezdjük az elején. Az egyik legfontosabb probléma, amit meg kellett oldani, az a kijutás. Mert ugye a további programokból adódott, hogy kocsi és keró kilőve, gyalog meg messze van. Szerencsére biztosítottak ingyenes buszjáratokat, ami tökéletes megoldásnak bizonyult. A családias hangulat már az első napon jelentkezett, amikor az utolsó kifele menő buszon kb 10-en voltunk. A fesztivált nyilván a feltérképezéssel kezdtük, ami a 3 működő színpadnak és a kis területnek köszönhetően nem volt nehéz.



 Az már a programokból kiderült, hogy korosztályban és zenei stílusban is elég nagy réteget próbáltak átfogni a szervezők, ami sikerült is. Míg a Dreher színpadon a Kalapács, Beatrice, P.Mobil, Dinamit játszott, addig a Vekeri színpadon olyanok léptek fel, mint a Vastag testvérek, Odett vagy a  Cozombolis. Ez a kettősség végig megmaradt, így biztos mindenkinek volt valami, ami miatt érdemes volt kilátogatni. Ezek mellé a második napon megnyílt az Elektronikus zenei színpad, ezzel is tovább bővítve a zenei felhozatalt.

Természetesen itt is, mint minden fesztiválon, voltak kötelező elemek, amiket nem szabad kihagyni és érdemes a „sörbenállást” is hozzá igazítani. Ilyen volt az első napon a Beatrice, másnap a Finn Korpiklaani, Deák Bill (hatalmas hangulat volt ) , vagy a kisszínpadon a Cozombolis, a (nekünk meglepően jó) Anti Fittnes Club, Mystery Gang, vagy a hatalmas sóműsort előadó Anna & The Barbies. Nyilván az elektronikus színpadon is voltak nagy nevek, de a másik két színpad pragramjai bőven kitöltötték az időnket. (és azokat nem is ismertük annyira)



A családias hangulat –amit az elején említettem- tetőpontja az volt, amikor kora délután leültünk enni a fűbe és valami miatt úgy alakultak a fellépések, hogy pár percig minden színpadon átállás volt. A csámcsogásunkon kívül gyakorlatilag semmi nem törte meg a csendet.

Jó ha tudjuk:

- Ha jövőre is hasonlóak lesznek a feltételek, akkor számítani kell a kuponra mint fizetőeszközre,  amit a helyszínen előre ki kell váltani. (visszaváltható a maradék !!) Tehát sorban állás már csak azzal a kézben !

- A másik, hogy érdemes megnézni a hazafele induló buszok menetrendjét

- És érdemes tartani a kijelölt útvonalakat az erdőben, mert különben indokolatlan mennyiségű csalánban végződhet a túránk

Ja és végül, de nem utolsó sorban, emlékezzük meg Mihuról, a fesztiválok elmaradhatatlan résztvevőjétől, akit személyesen ezen a fesztiválon láttunk utoljára.

Gergő Brázda | 26 jun 2013

Photos about the event »