Into The Everblack 2013 :The Black Dahlia Murder, Aborted, Revocation
AustriaWien/Szene
A Black Dahlia nálam valahogy fél évente terítékre kerül. Bécs nincs messze, két óra a magyar fővárostól autópályán. Majdnem volt szerencsém az idei turné manchesteri állomásán is részt venni, de mint előtte két héttel kiderült, a klub leégett, még egy tűzoltó is életét vesztette. Megaztán költözés is közbejött, ezért be kellett érnem a bécsi matinéval, amit kicsit sem bántam, ez a város nem igen tud csalódást okozni ha koncertről van szó.

Csodaszép vasárnap… Gyulával átugrottunk Ceglédről Dabasra, majd átszálltunk Tanárúr (aki majdnem meghalt, olyan jól elintézte magát az előző éjszaka) kocsijába, Pityut felvettük, Tescoban borvásárlás és gyerünk. Igaz nem volt sietős az utunk, mivel a 3 zenekaros programból nagyjából az első zenekar, a Revocation nem is érdekelt, meg hát iratlan szabály nálunk: úgyis lekéssük. Ezért mikor kiérkeztünk és beparkoltunk a hellyel szembeni benzinkútra, inkább a kocsinál boroztunk akár az urak.

Azért az Aborted koncertről csak nem kéne lekésni. Gyorsan kiváltottuk jegyeinket, ahol közölték, egyszeri bemenet van. Remek! De mivel fel voltunk töltve, csak kibírjuk a koncert végéig. Pont jókor álltunk előre, csodaszépen megszólalt a színpad. A kopasz énekes rázta a fejét ahogy kell. Az egész zenekar együtt lélegzett, daráltak rendesen, amit helyeslő bólogattással nyugtáztunk. Elég meredeken és kompromisszum mentesen zajlott az egész, ahogy kell!

https://www.youtube.com/watch?v=eE4jOElLmfU

Átszerelés, ami egyet jelent: hasznos időtöltés, megfelelő alkalom üres poharaink újratöltésére az autónál. Jeleztük a kiengedésnél, hogy nagyon sürgősen ki kell mennem telefonálni. Szeretem nyíltan hülyének nézi a másikat, gondolom elhitték. De kit érdekel, pár perc múlva tele pohárral mentünk vissza.

Mit is lehetne írni egy The Black Dahlia Murder előadásról... Aki volt már, tudja, milyen csodálatos profizmus övezi a műsorukat, látszik rajtuk a színpad gyakorlata, esti rutin lehet náluk. Jellegzetes karlóbálások, félidőben pucér Trevor felsőtest, minden koncerten lekerül a poló: heartburn!

https://www.youtube.com/watch?v=33dIOvIjeGU

Valamiért néhány számukkal alapból nem vagyok kibékülve, ezért mikor ilyet dobott a gép, kiléptem a merchpulthoz. Tervbe volt, hogy megvásárolom a Deflorate albumukat amit alá is íratok hülyeségből. Ez valahogy addig fajult, hogy a kiszemelt terméket készlethiány miatt nem vásárolhattam meg, helyette megvettem a legújabbat, az Everblacket (csak tudnám minek...), ami körbe volt fóliázva.

Mivel már órák óta küzdtöttem a kiszáradás ellen, hát nem érdekel! Ezt is aláírattam (ami szintén nagyon okos dolog volt, mert ahogy hazaértem, kibontottam, majd a fólia a kukákban landolt). Továbbá sikerült vennem 3 darab polót, amiből kettő ugyanolyan mintájú, csak az egyik M-es a másik L-es. Az énekesről lekerült, rám felkerült két poló. Már a pillanatért megérte: felhúzom az L-es polót és alatta ugyanaz a mintájú poló még egyszer.. Így van ez jól:)

Szokásomhoz híven ismét kiakasztottam a merchpultos arcot, a végén megkért, húzzak már el :) Ha belegondolok ő még olcsón megúszta... volt akinek megettük a kajáját, de volt akinek fél liter vörösboros kóla landolt a pultján (véletlenül).

Koncert végeztével nem érdemes túl variálni a dolgokat, bepattantuk az autóba és indulás haza. Kb éjjel 3-4 fele érhettünk Ceglédre. Nekem másnap reggel 9-kor ismét kocsiban kellett ülnöm, Tity apukája vitt minket a reptérre, mehetünk vissza Angliába. Kellemes volt 12 órát utazni háztól házig, totál másnaposan és fáradtan, de MEGÉRTE!

Mostanság nem sok koncertre jutok el (nyáron is csak a 3 kedvenc fesztiválom jutott). Itt Angliában rengeteg lehetőség lenne, csak nálam nem arányos a két dolog: kiadok nem kevés pénzt (utazás, ital, belépő) és cserébe kapok egy gyenge hangzású műsort egy furcsa közönséggel. Természetesen nem adom fel, de ha tehetem inkább Bécs.

Megjegyzés: az itt látható koncert videók nem saját termés. Köszönjük a feltöltőknek. Nekem visszaadja az estét... már amennyi megmaradt :)
András Barth | 26 oct 2013

Flyer:

Random photos - 2023