Campus - 2013
HungaryDebrecen/Nagyerdei Stadion
A 2013-as Campus fesztiválra, helyismeret szempontjából mindenki egyenlő eséllyel indult. Az egyik legnagyobb változás ugyanis a helyszínnel történt. Az eddig megszokott Nagyerdei Stadion lebontották  -illetve már részben felépítették az újat - így az egész fesztivál átköltözött a szomszédba, az állatkertbe, a vidámparkba és azok környékére.

Miután túljutottunk a becsekkoláson és (majdnem) mindenki hozzájutott a jegyéhez, elkezdhettük a nem kis terület feltérképezését.

Az mindenképpen pozitív, hogy ha már a vidámpark adott volt, a fesztivál ideje alatt éjjel-nappal üzemeltették a játékokat és ez rengetek lehetõséget nyújtott a kicsiknek, családosoknak, vagy bárkinek. Nem beszélve a civil sátrakról, ahol megint csak minden korosztály talált magának érdekességet. A rendezvény sokszínűségét jellemezte emellett az is, hogy a rock mellett idén nagy hangsúlyt kapott az elektronikus zene.

A nem hivatalos -1. napon kívülről körbejártuk a fesztivált és már akkor fájt a lábunk, pedig még nem is láttuk a javát. A térkép alapján próbáltuk belőni a helyszíneket... később kiderült közünk nem volt hozzá! :)

A 0. napon -ami már a Campus szerint is hivatalos volt- az utcán felállított színpadon lépett fel a HS7 és a Supernem. Remek bulit toltak, már akkor sejteni lehetett a közönség számából hogy, nagy lesz az érdeklődés az idei fesztiválon is!



Első napon többek közt a Quimby, Nemjuci, Fish! garantálta a fergeteges hangulatot. Fish!-es Krisztián valamit nagyon tud! Olyan szinten be tudja vonni a közönséget a koncertjeiken a buliba, ami más zenekaroknál itthon nem tapasztalható! Aznapra jól ki is ugráltuk náluk magunkat, az éjszakai tánci-tánci elmaradt! :)

Második napon a debreceniek egyik büszkesége a Dash, majd a Leander, és a The Idoru zúzott nem kicsit. Zenei stílus szempontjából ez volt a „legkeményebb nap” ( persze csak a többi naphoz viszonyítva! Azért egy két jó metál bandát én személy szerint még szívesen meghívtam volna a fesztiválra! :) )

A záró napon a debreceniek másik büszkesége, a 9 tagot számláló Funky Donots lépett fel, bent a Road, a erdőben felállított színpadon pedig a Bin-Jip feat. Harcsa Veronika varázsolt a el a közönséget (Harcsa Veronika tényleg nagyon jó volt). És végül a nagy színpadon Ákos csinált akkora fény és hangorgiát hogy az mindenkinek hatalmas élmény volt. A régi nagy slágereit áthangszerelték, elektronikus stílusba tolták végig, nagyon újszerű volt!



A rengeteg koncert, járkálás és fotózás mellett persze minden este volt alkalmunk némi védőital (vodka) elfogyasztása után önkéntesen felállítani a kis "pad színpad"-unkat, ahol minden járókelőt a magunk módján szórakoztattunk. Utólag kérünk elnézést azoktól akik nem teljesen tudták beemelni Batman-es árnyék performanszunk lényegét, és nem volt kellő távolság a járda és ösvény között, hogy kikerüljenek minket! :D

Persze idén is megvolt az éjszakai mozizás is, ami a végére picit reszketős lett (fel kell készülni az esti meglepő hidegre az erdő miatt !!!), de az élmény pótolhatatlan.

Összefoglalva, a szervezők remekül megoldották, hogy korra, nemre való tekintet nélkül mindenki találjon magának valamit ami miatt úgy mehessen haza, hogy de jó volt kijönni. Ha jövőre is itt lesz a fesztivál, annyit mindenképpen megtanultunk, hogy érdemes iőt fordítani a tervezésre. A nagy terület és a sok színpad miatt könnyen lecsúszhatunk egykét jó koncertről.

Gergő Brázda | 23 jul 2013

Flyer:

Photos about the event »