Heted 7 Vigasság - 2010
HungaryKemence
Hetedhét Vigasság… ígéretes név. Kemence, Bernecebaráti, Perőcsény térségében rendezték meg idén először a fesztivált. A helyszín gyönyörű, viszont a megközelítés elég necces. Eléggé érezhető volt, hogy ezek a srácok-lányok még nem nagyon szerveztek fesztivált. A probléma az időpont kiválasztásával indult, aztán a belépő is durván drága… igaz, remek fellépők voltak de a 4000 Ft akkor is sok egy napijegyért. Na, de biztos tanulnak majd belőle és jövőre jobban fog menni a buli.

A rastafest stáb 21-én látogatta meg Kemencét. Nehezen, de megtaláltuk a helyszínt. Csodás hegyek, völgyek, kiváló hang és fény technika, profi színpad és nézőtér. Csak épp a nézők hiányoztak. Aznap este fellépett a Fakutya folk táncegyüttes, s sajna-bajna rajtam kívül nem volt közönség. Na, jó volt 3 biztiőr, 4 büfés arc és a hangosító ifjú. A Fakutya után lépett színpadra az Another Day meets Budapest Riddim Band feat. CéAnne. Miattuk mentem. A fiuk, lányok fergeteges koncertet nyomtak, a Help Jamaicán elhangzott műsor volt terítéken, ami annyit tesz, hogy roots klasszikusokat dolgoztak fel. De nem Bob Marleyt, hanem pl. Israel Vibrationt, Burning Speart vagy például Black Uhurut. A zenekart nem tánorította el az sem, hogy valószínűleg most játszottak a lehető legkevesebb táncolgató emberke előtt. A roots reggae boldog ritmusaira azért összegyűltek a fiatalok. Nem volt tömeg, de többen voltunk, mint Fakutyán. Kilencen voltunk.

A két zenekaros kombó+CéAnne nagyon együtt voltak.  Ritka ilyen mértékű pozitív vibrálást érzékelni. Ez egy nemzetközi színvonalú műsor volt. Öröm volt látni, ahogy mosolyogtak a zenészek, ahogy Anna szívből ropta.  Doki is egyre jobban eggyé válik az Anotherrel, jó úton halad, kezd kiforrni az új Another Day. Reggae Campen már sztem majdnem 100%-os lesz a produkció. Apropó, mindjárt Reggae Camp! :)

Na, de visszatérve a Hetedhét Vigasságra: nagyon aranyos momentuma volt a koncertnek, hogy a vége felé valami alsós sulis tábor gyerkőcei beözönlöttek a színtérre. Hoztak padokat és beültek egy kupacba:)

A reggae csemege 1,5 órás blokkja után Torres Dani foglalta el a színpadot. Rajta már voltak vagy 50-en is. Nekem Ő nem tetszett, szerintem olyan a megjelenése, mint egy kókuszdiónak. Ez nem fika. :) Na, szal a Megasztáros fiú koncertje fele olyan jó nem volt, mint a BPR meets AD feat. CéAnne.

Jó volt a kemencei koncert, buli hangulat. Köszönet a szervezőknek, nagyon aranyosak voltak ők is. Csak javasolni tudom a fesztet mindenkinek. Jövőre kicsit profibban, szervezettebben. A helyszín miatt nem veszhet el a Hetedhét Vigasság. Hajrá és köszi_farek
Máté Farkas-Kontra | 27 jul 2010

Photos about the event »