Cadaveres, Dózer.hu
HungaryBaja/Armstrong Söröző
Mostanában sokat dumálgattunk Bogyóval, hogy ki hogy él meg egy bulit, ezért most úgy döntöttünk, hogy írunk egy dupla beszámolót, összehasonlítván emlékeinket.

Sebyúr
Sankt Pöltenbe készültünk Parkway Drive-ra, de elfogyott a jegy, úgyhogy alternatívaként úgy döntöttünk, hogy leugrunk Bajára és megnézzük a Cadaverest.
A vonatút 4 óra lett volna, így nagyon jól jött, hogy a zenekar Bogyó intézkedése mellett, Fehérvártól levitt minket.

Bandi
Végre ismét egy Cadaveres móka a képben, ha már olyan remekül elmaradt az osztrák Suicide Silence buli a profi koncertszervezők miatt (300 fős helyen, elővétbe eladni mindegy jegyet)
Így hát lehetségessé vált a szombati, bajai Cadaveres matiné. Elég húzós lett volna az út vonattal, nem egyszerű a helyzet, több mint 4 órás síneken gördülés. Próbáltunk autóval operálni, de valahogy nem született megoldás. Mivel párszor volt alkalmunk a zenekarral, turnébusszal utazni hát egy kérdést megér. Szerencsénk volt, Fehérvártól irány Baja. Öröm!

2.
Sebyúr
Néhány gyógysör elfogyasztása után érkeztünk meg a fehérvári restibe, majd negyedóra boroskólázás után találkoztunk Körmiékkel a parkolóban, és irány Baja.

Bandi
Csodaszép falvakon süvítettünk át. Sárkeresztúr utcáin csak negrószínű alakok, csodaszép rikítózöld ház. Áthaladtunk még Felsökörtvélyes, Rétszilas, Szedres, Sükösd, Érsekcsanád. Jó tempóban haladtunk, a sofőrt, Körmit alíg mertük megkérni, hogy álljunk meg pisilni. De a kényszer nagyúr.
Baján a Spar parkolóba vártuk a másik zenekart, a dózer.hu tagokat. Távolabb tőlünk volt egy 66 éves bajai hölgy, aki nem tudott rendesen kitolatva kifordulni a teljesen üres parkolóból. 1-2 percig kameráztuk a müsort.

3.
Sebyúr
Megérkezés után aztán nyakunkba vettük a várost. Bogyó nagyszüleinek megtekintettük a házát, gyors nosztalgiázás, közben egy hajléktalan megitta a boromat, aztán irány a Sugovica part menti élet. Lencse úr bajai alvállalkozónk segítségével találtunk is egy remek kocsmát a parton. Miután a helyen elkezdtem babrálni a pult számítógépét, ezt az alkalmazottak nem vették túl jó néven,- pedig már felest is kértem- ezért úgy döntöttünk, hogy jobb lesz odébb állni.
Az utunk ezek után a Black Out nevű rock kocsmába vezetett. A hely teljesen rendben volt, sajnos többet erről nem mondhatok, mert ez a rész teljesen kiesett az estémből.

Bandi
Hosszú volt a várakozás, Sebivel úgy döntöttünk engedünk a nosztalgiámnak, elsétálunk nagyszüleim házához, meglessük a Béke teret. Félúton eszembe jutott hol gurult el életem első talált 20 Ft-osa, így Sebit megkértem, játssza le a jelenetet! A pénz kikötött a bokorban. A tér szélénél egy élelmiszer bolt bejáratánál ácsorgott egy csöves bácsi, adtunk neki 200 Ft-ot, majd készítettünk pár fotót. Ez idő alatt a csöves alak lenyúlta a flakon borskólánkat. Sebyúr majdnem megverte. Ha a kisujjadat nyújtod, neki az egész lábad kell.
Sétánk se volt unalmas: leállítottuk a bajai főút szembejövő forgalmát, poénból megrángattam egy kis fenyőfát, akivel bepózoltam egy szopatást.
Felhívtunk egy bajai ismerőst, akitől kértük, vigyen valami jófajta késdobálóba. Sajnos a belváros nem erről híres, ezért lementünk a Sugovica folyó partján egy beülős helyre. Itt a Felső bácskai legerősebb embere szarság ment. Sötétedésig itt rontottuk a levegőt, majd átnéztünk a Black Out szórakoztató egységbe, ahol Sebi nekiállt a pénztárgépre kötött számítógéppel rendeléseket intézni. A pultosfiú nem örült nekünk de türelmesen kezelte a dolgot.

4.
Sebyúr
A koncert igazi vidéki buli, kevés ember, de nagyszerű hangulat. Itt megjegyezném, hogy a Cadaveresnek mennyire fontos, hogy a vidéki közönséget is kiszolgálja, hiszen osztrák illetve németországi bulik között látogattak el Bajára, majd mennek le Békéscsabára. Sok nagyképű „befutott” zenekarnak azért érdemes lenne ezen elgondolkodnia.

Bandi
Eljött az ideje, hogy letévedjünk a koncertre, Cadaveres jóvoltából vendégként:) Köszönet érte! Az Armstrong kis klub, kb 40-en lehettünk az előadáson, ennek ellenére megvolt a jó hangulat. Érezhető a zenekaron belüli jó haverság és a színpadi összeszokás. Üde színfolt a hazai koncert palettán. Mindenhova elmennek játszani.

5.
Sebyúr
A buli végére aztán bealudtam, majd Pesten felkeltem, nyomtunk még egy reggelig tartó aranykorsózást, majd hazaérvén lifteztünk egyet, meg virágot loptunk, aztán elaludtunk.

Bandi
A matiné végén pár emberrel értetlenkedés: elmagyaráztam két párosnak, hogy kell eltakarodni a faszba. Pár doboz pakolásában segédkeztünk, majd irány nemzetünk fővárosa. Ádámmal a hátsó sorban italoztunk (megittunk kemény 1 üveg bort ketten), mindenki más aludt. Pestre érkezével felmerült a kérdés, hol legyünk kidobva. Sebi kitalálta, hogy jó az M1-M7 kivezető szakasz, benzinkút. Innen hogyan tovább? Taxizzunk be a Móriczra kajálni. Majd lessünk be az Aranykorsóba. Alig voltak, könyörögtem a pultostól 1 dl tejet, gondolván, kikészítem Sebi gyomrát:) Boroskóla tejjel remek. De nem vállalta be.
Korán hazaléptünk... Panelproli létünkre gyerünk, lifteztünk a 10.-re, majd az 5.-en kiszállva találtam egy mű rózsát, amit hülyeségből a 3.-on kiszállva leraktunk egy lábtörlőre. Mivel Sebi ezek után fullra telefingta a liftet, én inkább gyalog mentem a földszintre. Ott vártam, de ahogy elnéztem, lejött lifttel, majd vissza az elsőre.. enyhe káosz.. szeretjük.
Baja csodaszép hely, talán dobott a dolgon a remek idő, napsütés. Nem voltak nagy távolságok városon belül. Vidék ismét jobb volt, mint Pest.
András Barth, Sebestyén Füzy | 05 may 2008

Random photos - 2023