Emmure, August Burns Red, Misery Signals
United KingdomLondon/Underworld
Eljött az a koncert amiért már legalább másfél éve rimánkodtam. Az August Burns Red!! Nemtudom jártak-e már Európában egyáltalán, de most jöttek és ez kihagyhatatlan volt számomra. Ráadásul az Emmure társaságában ami különösen szép estét igért.

Jegyeket már a Himsa buli előtt megvettem, szóval szépen levolt zsírozva Csirkével, hogy megyünk.

Néhány almasör és Piros Mogyorós után a World's Endből átmentünk az Underworldbe. Én már türelmetlenül vártam, mert nagy elánnal elhatároztam, veszek mindent amin August Burns Red felirat van. Nah a kapucnis pulcsiról hamar lemondtam, nagyon nem tetszett. De vettem két pólót, matricát és egy kitűzőt is az énekestől. Boldogan adtam be őket a ruhatárba és már vettük is meg az almasörünket.
Aztán irány az első zenekar. De 1 perc után ki is jöttünk. Ugyanis a Burn Down Rome nevezetű angol banda egy nagy fos volt. Piszok gyengen szóltak, mint valami szar demos felvétel, az énekes sracnak szerintem nulla a hangja, és a zene is vacak. Szar volt, inkább kint ittunk a pultnál es dumáltunk Csirkével.

Aztán jött a régen várt Emmure. Ez banda nem semmi! Akkora durván középtempós zúzást műveltek, amilyet nem sokat láttam eddig az is biztos. Óriási karate-tömegverekedés volt. Majdnem teljes teltház volt aznap este, szóval szép látvány volt a tömegpusztítás a szinpad előtt. Stage diving, tömegusztatás, circle pit és durva kaszabolás. Óriási hangulatot csinált a banda. Utána azonnal kinyomultunk Csirkével, hogy veszünk pólót vagy pulóvert, de utóbbi csak fehér volt és az nekem nem kell. Minden más csak fehér nem. Csirke vett egyet azért.

Én már tülkön ültem, vártam ABR-t, gyönyörűszépen neki is kezdtek az új album első számával. Teljesen nem birtam magammal, szinpadról ugráltam és állandóan a nyakában lógtam meg a hátán bárkinek aki előttem vagy mellettem állt. De aztán hidegvizes zuhanyként ért, hogy kb. félóra után bejelentették, hogy az utolsó szám következik. Ez természetesen a Barbarian volt, amire megőrült mindenki. Eszméletlen nagy darálás volt. Az egész zenekart majd leszedtük a szinpadról:) Gyönyörű koncert volt, óriási élmény!!

A Misery Signalst annyira nem ismertem, annál többen körülöttünk. A legtöbben erre jöttek, meg is lepődtem kissé.
Összességében tetszettek, az énekesnek brutális hangja van szerintem. De nem teszett(különösen Csirkének nem), hogy sokszor átmentek a lassú, andalgós, lágy részekbe. Nem rossz az, alapjában véve nincs vele gondom, de egy Emmure és egy ABR után eléggé nem jól jött ki. Néha teljesen a korai Poison The Well ugrott be. Hallgatok én ilyesmi zenéket, de nem akkor kellett volna.
Nembaj, gyönyörű szép este volt, de nagyon sajnálom hogy az August Burns Red ilyen keveset játszott.

Ahogy az előző élménybeszámolómban írtam, ez tényleg megelőzte a Heaven Shall Burn bulit, és átvette az év eddigi koncertje címet. Nem is kicsit.
Zoltán Kabai | 19 apr 2008

Random photos - 2023