Killswitch Engage, The Haunted
AustriaLinz/Posthof
Hulla fáradtan ébredtem, de már nagyon régóta vártam, és éreztem hogy szép lesz ez a nap.Február 3. irány Linz,Killswitch Engage

...még ki sem mostam a csipát a szememből már itt volt delegáció egyik fele (Hendrix és kis csapata). Nem sokat időztek mert, a seggükben volt az a bizonyos babszem és el is indultak nélkülem. Bevártam FazyPityut meg Vincentet és Pulit na meg Bálintot és kb 40 perccel a Cepe banda után indultunk...

Szokásos győri TESCO volt az első Box utca. Ott jöttem csak rá h a mi verdánkban köcsög sXe társaság van, és senki nem akart inni. Nem hogy rendesen hanem sehogy sem:(Szomorúságomban befektettem pár üveg Dankóba és elkezdtem inni egyedül, közben folyamatosan oltottam a bénákat hogy ilyen szarbandával soha többé nem utazok:)
Kezdeti para a határnál lett volna, ha nem engednek át a nyárigumival, de szerencsére jó fej volt a határőr. Az iratokat megnézte, és tovább engedett.:)öröm:)
Hendrixék persze sehol nem jártak még ekkor,d e megbeszéltük hogy az első pihenőnél randizunk. Persze ez sem jött össze mert basztunk megállni:D
Folyamatosan keresett mindenkit a cepe, de nem vettük fel, mondván hogy drága a telefon az osztrákoknál:)

Nagy nehezen, sok utazás árán, beértünk Linz-be. Itt sem ment minden forgatókönyv szerint,mert fogalmunk sem volt hogy merre van a Posthof, de mivel rengeteg időnk volt, gondoltam a nagy angol tudásommal lekenyerezek egy pár helyi arcot, és tisztességes segítséget kapok hogy merre van a helyszín. A dráma az volt hogy az első pár helyi nem igazán beszélte az angolt és elhajtottak a picsába.Mondjuk lehet hogy az én angolommal volt probléma, de nem hiszem mert addigra már elfogyasztottam pár üveg Pistát, és ilyenkor a Bretont is anyanyelvi szinten beszélem:) Elkavarogtunk egy benzinkútra, ahol a kutas rögtön magyarul szólt be hogy :"segíthetek?". Kaptunk végre rendes eligazítást, és egy gratis térképet, tehát innen semmi akadálya nem volt hogy megtaláljuk a target-et:)

A helyre érve az első ember akibe beleszaladtunk, Ternyák "ticketmaster" Zoli volt.Aki elvezényelt minket a jegypénztárhoz.Rohanás a jegyekért,de sajna csak este 19h-kor nyitott a jegyiroda és csak akkor tudtuk átvenni a félretett 8db ticketet. Utólag is köszönet Dobi Zolinak,hogy lefoglalta.

Hendrix-ék később értek oda,mondanom sem kell hogy teljesen felreszelt aggyal, mert 3 órát sikerült bénázniuk a városban mire megtalálták a Posthofot.:D
Viszont, örültem hogy végre ott vannak mert Cepe cimborámnak legalább nem kellett könyörögnöm hogy igyon velem:) Bontottunk pár üveg bort és szűrés:) 19h-kor átvettem a jegyeket,és megcéloztuk a merchandise pultot. Még jó hogy Bogyó nem volt velünk mert biztos lett volna valami problémája a merch-es arccal:D nem ez lenne az első neki:P
Nem volt olcsó a shop sajnos:(25 euro egy póló,15 euro egy sapka. Vettünk egy pár cuccot,én egy turné pólót,meg Zolikának egy Haunted dvd-t.:)

A hely nagyon rendben volt, tuti hogy ha még lesz itt valami jó buli akkor elmegyek mert nagyon szimpatikus építmény. Tele is volt rendesen emberrel a csehó:)
Az emeleten lehetett bemenni a "kakasülő"-re és mellette a küzdőtérre.
Én a páholyt választottam inkább, merthogy jobban is szólt ott a buli és rendesen lehetett látni mindent.

Első banda a Bring Me The Horizon volt. Háááát nem is tudom, engem nem győztek meg annyira mint amennyit vártam a csapattól. Jók voltak a dalok, de az előadásmód nekem fáradtnak tünt és nem is volt olyan jó a hangzás mint amilyennek kellett volna lennie. Ha több lett volna a mozgás és erőteljesebb a show, akkor semmi bajom nem lett volna vele, mert erős és jó számok voltak. De összeségében nem volt rossz ez a hangverseny.

Második a The Haunted.:) Na ez már sokkal ütősebb volt. Csodaszép háttérzászló és két ember alak a Haunted logo-ról a két szélen, színpadi elemként, rendesen megvilágítva. Úgy nézett ki mintha valami Repülő csészealj-ból léptek volna elő az élettelen alakok. Itt már a hangosítással sem volt semmi probléma és nagyon dinamikus 30-40 percet toltak Zolika barátom "Istenei". Új lemezes számok is voltak, de a régiekről sem maradtak ki az eposzok.
Az All Against All alatt bejött két szellemruhás (vagy KuKlux Clan ruhás:D) alak és ott bohóckodtak a szinpadon. Mászkáltak össze vissza és megpróbálták zavarni a zenész urakat:D
Hendrix-el csodálkoztunk is hogy mi a lószar ez...:D Ezután megfogatdam hogy többet fogom a lemezeiket hallgatni, mert nagyon meggyőztek. Az énekes végig félmeztelenül nyomta,gondolom groupie szerzési céllal, vagy mert rohadt meleg volt a teremben.:) A D.O.A-azért hiányoltam, csak hogy ebbe is belekössek.:)

A Svédek műsora után, nem rögtön kezdődött a főbanda az a bizonyos Killswitch Engage amire olyan régóta vártunk. Szerintem direkt váratták a teltházat, mert sokáig nem történt semmi a deszkákon. Vagy csak a Backstage-ben vedeltek:D

Felkerült itt is a zászló, ami természetesen az As Daylight Dies lemez boritóját ábrázolta és akkora volt hogy 10-en is takarózhattunk volna vele egy fesztiválon. Gitártechnikusok ide oda rohangáltak, nagy nehezen megtötént az átszerelés.
Aztán végre Lights off, zenészek szinpadra, tömeg ordít és bele is csaptak a lecsóba.

Amit ezen a koncerten kaptam, azt nem nagyon lehet szavakban leírni. Tökéletes hangzás, színpadi show és őrület. A Bid Farewell-el nyitottak és folyamatosan sorakoztatták fel a jobbnál jobb KSE dalokat. A repertoárban természetesen helyet kaptak az új számok, de a régi "sláger" számok is benne voltak. A This Fire Burns is belekerült a listába, ami igen nagy meglepetés volt, mert egyik lemezen sem szerepel, csak egy válogatáson és nem hittem, hogy valaha hallom élőben ezt.
Volt Mikrofon kábellel ugrálókötelezés, bukfencek és persze mint kiderült, elmaradt a barcelonai és a madridi 2 utolsó koncert és emiatt ez volt a "turnétemető" buli.

Aki gyakran jár koncertekre és képben van az tudja hogy az ilyen bulikon mi szokott történni. A Haunted alatt a szellemruhás alakok a KSE tagok voltak és próbálták szivatni a show-t, ekkor esett le hogy ez is az utolsó turnédátum része. Persze a KSE visszakapta az osztást a mocskoktól.:) Haunted-ék és a BMTH felmentek a szinpadra, asztallal székekkel, leültek, egy tag partfissal takarított, egy másik egy vasalódeszkán vasalt a szinpad közepén alsónadrágban:) De töretlenül végigtolta a számot a Killswitch:) Utána röhögés, hülyézés. Howard közölte, hogy nagyon tetszett neki a buli, nagyon jó volt a közönség és ez a turnézárás is meglepte:)

Nem volt kamuzás, látszott a zenekaron hogy komolyan érzik a dolgot. Emberi volt nagyon a buli és emellet olyan pontos mint a svájci óra. A zenészek mindent pontosan úgy toltak mint a lemezen. Sőt! Ahol lehetett ott tolták meg a műsort elképesztő dolgokkal. Plusz gitár játékokkal, dob betétekkel. Aki látta Killswitch DVD-t az tudja miről beszélek. A dobos szerintem a marsról jött a bandába, mert ilyet még nem láttam ezelőtt.

Hogy ne puncsoljam szarrá a koncertet, volt hátránya is.Például hogy Adam (gitár) nem volt ott:( Gerincproblémák miatt nem tudta vállalni a bulit a KSE gerince, de a Soilwork gityós segítte a zenekart. Hozzáteszem nagyon faszául tolta, semmi probléma és maximális respect neki. De Adam hiánya, magával vonta a vokálok hiányát is, amit Howard a közönségre bízott, ezzel befoltozva a réseket:) Nagyon jól kijöttek témák.

Teljes buli volt egy olyan ember igazolt hiányzása mellet, aki mellékesen a KSE agya és motorja.
Koncertzárásnak egy End Of Hearthache, örjöngés, ordítozás, mosh-olás, de szerencsére visszatapsolásra reagálva még egy My Last Serenade belefért a műsorba.

Összegezve számomra: nemhogy az év, de életem legjobb koncertjét láttam és tényleg csak sajnálni tudom azokat akik nem voltak ott, vagy ott voltak de nem jutottak be. Hazafelé élmények, kavargás Bécsben (valahogy bementünk a városba),Meki.:D De hazaértünk.
Vincentnek utólag is köszönet a sofőrködésért és a kitartásért.
Gábor Fazekas | 05 feb 2007

Random photos - 2023