Balatone - 2007
HungaryZánka/Strand
Végre egy feszt ami nekem közel, csupán 80 km. Talán nem is volt ilyen a 2000-es Abda óta. Esetleg Volt, de az már 10 km-rel több. Ugyhogy autoval menetelen gondolkodtam, mikor hivtak pápaiak, hogy ők is saját járművel tolják. Remek!

Szerda délután 5-re mondtuk az indulást, dehát Jakab Móvárról persze, hogy késve indult, a vonat is csúszott, ugyhogy kb fél 10kor tudtunk indulni. Mit mondjak, nem örültem, dehát alkalmazkodni tudni kell néha. Le is értünk éjfélre eltévedéssel körítve, persze szinte minden megálláskor tolni kellett a kocsit:) Épp, hogy át tudtunk venni a belépőket, mert pont zártak. Kapásból megkaptam az első "pofont", van valami fűvünk mert X-nek gagyi az ábra. Elöször még ráálltam, hogy másokat megkérdezek, de aztán rájöttem, hogy ez nem olyan vicces, ki tudja ki kicsoda, ugyhogy inkább nem törtem magam. Az úriember persze nem hitte el, hogy nálam nincs, mivel a rastahaj kötelez vagy mi? Nem szeretem a skatulyázást, de már megszoktuk.

Körbenéztünk sátorhely ügybe, elsöre kicsinek tünt a kemping, de a végére kitisztult, hogy nem is olyan apró a téma. Elötte még megnéztük a belsö részen hol lehet sátrazni. A DeWalt pultnál megkérdeztünk egy hátizsákos arcot, hogy hol lehetne szerinte? Jött is a második "pofon", hogy ide! Mondtuk a pult elé nem lehet. "Akkor minek kérdezted baszdmeg? Ide!". Aztán elzavart minket. 1 óra alatt két kedves ember... Inkább az alapkempingbe próbáltuk kitalálni, honnan fog reggel sütni a nap. Tamásra hallgatván bal oldalra dobtuk le. Hát persze, hogy reggel 9kor költözés a túl oldalra. majd inkább máshova. De végülis elég jó helyen parkoltam, domboldalon:)

Elkezdtünk a kedvenc Zebra pultunknál italozni. Hangfalakból zenét hallgatni. Hegyi Tamás persze, hogy elaludt a toi-toiba.. az ott dolgozók poénra vették és modern targoncával behozták a nagyszínpad elég szépen középre, majd szóltak, hogy he a haverom a wc-ben alszik ám:) nem hittem el, mondom így cipelnek embereket?:) Persze Hegyi semmit se vett észre az egészből, de jó poén volt.

Majd délelőtt lenéztünk a strandra lábat áztatni, majd jött Rihárd aki remélem megrohad az állandó felesezésével, mert szépen rábélyegeztünk a dolgokra :) Elsö koncert amibe belenéztem az egy Alvin és a mókusok előadás. Sose szerettem, nem dobott fel, pedig nem rossz, csak nem az én világom. Este 8 fele megjött Levi haverom, aki pont KFT koncert közbe ért le, ugyhogy megkértem várjon, érdekes volt Balaton parton hallgatni a Balatoni nyár című számot. Majd mászkálás ide-oda, ezzel-azzal. Depresszió koncertre is eljutottunk, mondjuk nem volt nehéz, kicsi volt a fesztivál terület szerencsére.

Mivel imádjuk a balatont, jó dolog lent borozás közbe jobbra-balra ugatni, mindenféle emberekkel. Csak hát az ember nem számol mindig azzal, hogy a pofonok, öklösök is repkedhetnek: szóbaálltam egy lánnyal, akitől megkérdeztem, nem lesz gond, ha barátja meglátja, hogy kommunikálunk? Dehogy lesz, bent bulizik, de rá fél percre az úr ott termett, hátrarántotta a hajamat, ordibálva velem, hogy ki vagyok én? (Az tuti, hogy nem a Tisztán a cél felé zenekart akarta idézni). Majd annyit láttam, hogy négyen állnak körülöttem. Nagy nehezen felkeltem a földről és elléptem a pulthoz. Majd vettem egy boroskólát és gondoltam visszanézek, elnézést kérni vagy valami. Erre egy gyors kérés, huzzak el. Megtettem volna de emberünk felpattant és kettöt bevert a jobb szemöldökömbe, aminek eredménye, hogy a jobb kezem tiszta vér lett, mert felrepedt. Gondoltam nem kéne megvárni míg belefojtanak a Balatonba a semmiért, hát elmentem a DeWalt színpad securityhez, Egyből behívtak, leültettek, hivtak eü-s arcokat, és elkezdték keresni a tettest, de sajnos nem találták. Engem szépen beraktak az EÜ sátorba. Gyors fejkötözés, majd megállapítást nyert, hogy Veszprém kórház, varrótanfolyam. Eleinte próbáltam lebeszélni őket, hogy nem kéne eröltetni, de nem láttam magamat, na meg jobban tudják. A Cadaveres koncertet azért hallhattam hátul ülve. Sajnáltam, hogy kihagyni kényszerülök, mert őket minden feszten megnézem. Majd várni kellett kb félórát, hátha más is balesetet szenved és velünk utazik Veszprémbe. Szerencsére nem történt senkivel semmi, ugyhogy két mentős legénnyel irány a megyeszékhely. Kicsit aludtam közbe, majd leadták a papirjaimat, majd ők léptek, Azt hitték varrás lesz, de egy ránézés a dokitól, két ragasztószalag és mehetek is. 2 perc se volt de sajnos addigra már egyedül maradtam, ugyhogy hajnal 4-kor vissza kell keverednem valahogy. Elöször a buszpálya, de semmi busz. Jó, igazából meg se néztem:) Nem bírtam volna 1-2 órát várni. (hülye voltam). Majd irány Tapolca, körgyűrű felé stop. Csakhát a szép arcommal nem számolva senki se vett fel. kb 5 km után már nem igen bírtam, felültem egy buszra, Nagyvázsony már várt, Coop, ICeTea és szerencsére Levi haverom eljött értem kocsival. Köszönet érte. Innen már sima út a fesztiválig. Csupán 4 óra utazás megérlelt bennem egy gondolatot, hogy vegyek valamit inni. Rihárd persze már fentvolt, ugyhogy akkor gyerünk feles. délelőtt 11kor már jóidő, italok, majd 1 körül strand.

Sietni kellett mert 17:20kor kezdett a No Thanx. Persze, hogy megnézi az embert ezt a szégyent. Öröm volt látni mikor a Tankcsapda gitárosa beállt a riportba valami rendezvényen és live fikázza őket. Tinik mosléka. Más évekig zenél, tanul, dolgozik keményen, ezek meg hip-hop összerakva, ott állnak a nagyszínpadon. Dehát nem én szeretem a szart, ugyhogy mindegy:) Majd inkább pultnál dumálás, Rihárddal felesezés, majd egy sátorba elhajlás, mert kicsit hosszú volt a nap. Sajnos a Dog Eat Dogot és az Aisan Dub Foundationt lekéstem pedig szerettem volna látni. Éjfél fele frissen ébredve, körbenéztem megint. Minden úgy volt mint eddig:)

Majd szépen délelőttig dumálás, italozás Mangod Szabival és a LB27-tel, majd már megint feles. ROhadj meg!:) Végre usztunk egy nagyot a balatonba, jó volt 1-2 órát hűsölve tölteni. Kisgyerekeket agyondobni labdával, dumálni fesztes ismerősökkel, jó storikat hallani, majd igyekezni kellett megint mert kezdett Dorina. De előtte még egy gyors kör az automatához, mert hát 3 nap alatt felhalmoztam némi kölcsönt:)

Kijutott még szombatra egy Zanzibár, Hooligans, Tankcsapda. Persze a partisátorba megint nem találtunk be, pedig ott volt Brains, Colorstar, FreQ Nasty, Palotai. Végülis ennyi fesztiválon, ennyi koncerten nem is egészséges jelen lenni, még a végén megsüketülök:) (fogjuk erre na). A legutolsó nagyszínpados koncert után egy pizza és alvás, mert már öreg az ember.

Sokan talán azért nem jöttek, mert a mezőtúri wan2-t keresték a BalaTone fesztiválba, amit nagyon rosszul tettek, mert minden adva volt mint ott régen, talán durvább-jobb strand (Rihárd is végre életébe elöször járt a balatonba), sok jó fesztiválos arc, sok rendes ott dolgozó, na meg pár szépséghbát okozó paraszt, de ha belegondolok, manapság hol nincsenek?!

Száz szónak is vége egyszer: Zánkán elöször rendezett fesztivál nagyon jól sűlt el, ahhoz képest, hogy bevertek kettöt. Aki teheti jövőre legyen jelen, mert alapból balaton.. csodaszép!
András Barth | 23 jul 2007

Flyer:

Photos about the event »