Questions, Tackleberry
HungaryGyőr/V2 Music Pub
Gondolkodtam rajta, hogy írjak-e erről az estéről, mert hát nem történt annyi minden, de azért mégis a "szó elszáll, az írás megmarad" megoldás mellett döntöttem...

Dolgom volt Győrbe, hát látogassam meg Attilát. Hívtam Pápáról Tibikét aki hozott magával egy postás srácot. Én vezettem (lada samara), de mivel magnómentes szegény, így hát pc régi hangfal 4 darab kisgóliát elem (kemény 450 pénzért by "7-kékcsíkos"), mp3 rádúg, már is szól a muzsika. 21:00-ra volt kiírva a kezdés de mi fél 10re értünk Attilához. Bepattant Jeti nevü haverjával (nem is értem, miért nem kézenfogva, mert az este folyamán mint rossz buzik viselkedtek:)) és mentünk a hajóhoz. Pont kezdésre odaérés (Jeti persze megmutatta a parkolóba még, hogy hogy kell fingani:)). Greedyfly Gábor és tsa a bejáratnál. Mi már tudtuk, hogy nem lesz a Tackleberry(d), de azért kérdőre vontuk, hogy helyesek-e az infók. Elmondása szerint lerobbantak. Mondjuk 6 koncertet raktak cancelre a myspace-ükön, nem értettük a lerobbanás, hogy hozta ezt össze, de végülis lehet visszafordultak szerelőhőz stb.. Sebaj, pecsét a kézre 1000 pénzért és gyerünk le (volt aki a nyakára kapott jelzést).

Bent lézengtek az emberek, pár ismerössel kezelés, 180 ft-os üveges kóla és máris kezdett a God's Lonely Man. Biztos láttam már őket de akkor nem maradt meg bennem, így tiszta fejjel jobban nyomot hagyott, tetszett. Két énekes persze a kisméretű színpad előtt mászkálás, ordibálás. Nem tudom, honnan való a banda de szerintem jó úton haladnak. Szeretem a magyar, számomra nem ismert bandákat. JÓ látni, hogy nem csak X-ből és Y-ból áll a világ. Tibikével gyorsan koncert alatt bevásároltunk Questions merchből amit Jaki (mint Attila elárulta a nevét, akit én is ismerek persze, csak a névmemória igen, az mi?) felügyelt. Mint kiderült, ő viszi végig a brazil bandát kishazánkba. Szép feladat, rendes Tőle, hogy segít nekik.

A bevásárolt cuccokat (én csak egy polóval lettem gazdagabb, Tibike mivel azt se tudta, mi mennyi, kezébe nyomott az énekesnek 4000-et, senki se értette, hogy a 2000 ft / polónál mi a helyzet. Ezért rábeszélték őt egy CD-re is. Tehát a nap végére szépen beboltoltunk.

Kocsiba leraktuk a friss árut, ittam az üvegpoharamból pepsit és vissza. Kezdett is a Septic. Beállásféleségnek Hatebreedet toltak, majd Ricsike az énekes megkért mindenkit hogy verekedjen, meg bulizzon ,mert "tők jó hogy vannak a koncerten, csajok, sörök és rock!".:) Ricsike nagyon aktív volt, öröm volt nézni, ahogy körbe ordítja a termet. Néha Retek orra alá is odatolta a mikrofont (ami néha elnémult), közös dalolászásra. Végefele kaptunk még egy Machine Headet is Tölük.

Ismét enyhe szünet, visszatértek Attiláék a "médiahullámról" (médiawave volt pont Győrbe), ami szerintük hippifesztivál. Kezdett a Sao Paolo hardcore, a Questions (http://www.myspace.com/questions). 4 tagú banda végignézte az előzenekarokat is, ami szerintem egy nagyon korrekt dolog, így is kifejezi a másik zenekar iránti tiszteletét, ami manapság elég hiánycikk mindenhol. Pedig naponta koncerteznek azt hiszem, mégse unják az ismeretlen, nem mindig jó előzenekarokat, mert akár ihattak volna kint a pultnál is.

A banda - bár laikus vagyok a zeneismeretben - egyszerü, gyors földbedöngölős, néha almaszedős, néha fűcsomótépkedős, paraszt hardcore, ordibálás, gyors dobolás. Nekem tetszett! Egyszerüség gyönyörködtet de mégis voltak benne témák. Igaz a hangosításra lehetne panaszkodni (mert nem értettem mit mondanak a hosszabb, két szám közti mondatokban). Nagyobb, erősebb színpadon jobban arcba csapott volna. Utolsó előtti számra jobban megmozdult az első sor, kezdtem is örülni, de félbe maradt az erobic. Még nyomtak egy Sepultura féleséget, majd good night. A kb 76 fős közönség tapssal nyugtázta a szép előadást. Nem volt hosszú de valahol így volt ez jó. Aki teheti, nézze meg őket, a környéken még játszanak egy-két helyen.

Koncertek végén hamar elszéledtek az emberek a hajón és persze haza. Mi is léptünk, mert Tamás haverunk várt minket Csornán. Ott is volt valami extra móka. Elötte még hazadobtuk Attilát (külön köszönet Sünnek, hogy minden kanyarban elmondta merre kell menni, hol fékezzek, hol, hogy váltsak, majd a végén megadta a jogsit, bár megkért, hogy használjam többet a tükröt) és vissza a belvárosba. Gyors kaja a hajó környékén található non-stopnál (jó nagy hamburger 400 pénzért, bár kértem volna bele ananászt, majommézt (kiskoromba mindig azt hittem, hogy a majomnak van méze), kukoricát. "ja hát nálunk ilyenek nincsenek, ez nem az a hely". Bocs. Bekajálás és irány Csorna.

Persze, hogy simán túlmentem az 1-es főúton, Abdánál visszakanyar. Csornán hol a Művelődi Központ, forgolódás, "második lámpánál balra, sok ember kint áll.." jött az info egy gyalogos Buried By Time polós alaktól. Sikeresen megleltük a target-ot, bulivége hangulat, tárt kapu, széttört üveg az úton, fiatalok a lépcsőn. Nézzünk már be, megy még a koncert. Bent 30 ember a színpad előtt (ez már komolyabban szólt mint a hajós stage). Éppen azt hiszem a Tranzisztor nevű rockbanda szólított fel minket, hogy "SZóljon a rock ha Te is így akarod" vagy mi. Aránylag jól visszaadták a dolgot, bár nem ismerem a számot nagyon. Az énekesnek megvolt hozzá a hangja. Fikamentesre próbálom gyártani a dolgokat de ez az a műfaj ami jó, hogy van, legalább van mit elkerülnöm téma:) Szóval az énekes csákó a jólfésült 40-es, öv alá betűrt fekete poló, vidám tiszta arc, pörögjünk rockerek, együtténeklés.. Rádupláztak az utolsó számban keményen. Az énekes beállt a basszusgitáros mögé, átkarolta, majd ő gitározik. Volt a számban egy csak basszeros rész amin egy húrt kellett pengetni. Hát ezt az énekes kemény, mégis vidám arccal megtette a hangszeres alak helyett, aki közbe dobálta a semlegesfos 3 pontos humorlabdákat:) (Tibibácsi jobban nyomja, jó?). Tényleg igyekszik az ember, hogy ne bántson meg másokat és azok munkáját, amit beleől egy ilyen kooprodukcióba, de ha tegyük már fel elmenne egy Unearth előadásra, lehet elmenne az egész saját művétől egy életre a kedve és kinyílna végre a szeme és mormogná magába a wc-n ülve, hogy "basszus mivel égetem magamat?". Jó, igaz erre is van kereslet, mert életképes a dolog, mert még mindig színpadra lehet állni ilyen zenével. Csak ilyenkor belemerengek abba a ténybe, hogy ideje lenne jó sok embernek kipeckelni a szemét, mint a Tom és Jerrybe szegény macskának néha. Fika off.

Még megtalált egy Gábor nevű rastaparókás fiatal csákó, aki teljesen lelkes volt, hogy összefutottunk mert már hallott rólam jókat. Azért az már valahol jó, ha két emberen keresztül X-hez, nem csak a rossz jut el rólam. De lépnünk kellett, ugyhogy kocsiba be, ablakot ne, zenét fel, Csornáról ki.

A közel 30 km-es szakaszon persze, hogy megint túlmentem, Szil nevű falu szélén fordulás de csak 180 fokkal. Szótlanul gurultuk végig a sötét úton Pápáig. Mindenkit hazavitt a ladataxi, kivéve Tamást aki persze még betámadta a csodafos FeketeLyuk nevü sznobmocskot. (ismét a fika gurul ki az ujjaimból, hát elnézést). KIszálláskor megkérdezte, hogy most mi lesz? A kérdést rohadtul nem értettem mire irányul, de egyszerüen elmondtam neki (bár furcsa volt, hogy ezt mondani kell), hogy kiszáll, bemegy a nyomorékok közé, én meg hazalépek.

Összefoglalván, egyszerü pénteki alapkaland, jófajta koncertekkel (Trazisztor is egyfajta élmény volt, na!). Akkor talán takarodjak aludni, mert ma vigyázz Siófok és környéke kiskocsmák, visszük a szép zenéket és magunkat...
András Barth | 28 apr 2007

Random photos - 2023