Hegyalja - 2006
HungaryTokaj/Rakamaz camping
Eljött ismét Július közepe. Igeeeen. Ezt a hetet várjuk 1 éve. Tokaj, Hegyalja fesztivál. Szerda este érkezem meg a tokaji "pályaudvarra", pár sör és pár új ismerős társaságában megközelítjük a bejáratot, majd irány a sátram, lepakolni a cuccomat...

Na ez nem egy egyszerű feladat.....ugyanis a Bogyó barátom 1 nappal korábban lehozta (legyen jó helyem jeligével !!! - hozzáteszem nem volt olyan perc amikor ne sütött volna rá a nap....mindegy...), viszont most annyira el van hajolva (mármint a Bogyó az alkoholtól...) hogy a vadiúj sátramnak nemcsak a helyére, de még a színére sem emlékszik .....:):)bő 40 perc!!! keresgélés után, végre megtaláljuk és irány a buli!



Újdonsült barátaimmal és a Béla cimborámmal nyakunkba vesszük a fesztivált. Igazából 1 "hangverseny" érdekel; a Vertigo. (Metallica fan-ek számára elöszeretettel ajánlom, tényleg nagyon jók a srácok). Jó társaságban gyorsan telik az idő...a koncertek után a főbejárathoz vánszorgunk, és kb 10-en 'hekizni' kezdünk. (mivel nem ismerek senkit közülük, és valahogy mégiscsak hívni kell őket, ezért mindenki kap egy nevet - amilyen ruha van rajta, vagy bármilyen más ismertetőjel alapján....., így játszunk hát: fekete, zöld, csíkos, sapkás, kék, barna, kenyeres, fehér, cicis - na ő egy fiú volt, és még páran - remélem mindenki magára ismer....) 7 óra körül vesszük észre, hogy "nézzz máááá, reggel van". Jó fesztiválosokhoz híven, rögtön a fürdés jut eszünkbe, ezért huszáros mozdulattal vetjük magunkat a Tiszába, ahol nyomunk egy kis MAGIC-et, ami ebben a kontextusban borozást jelent a vízben...10 óra körül jön a tömeg, és egyébként is lassan "el kéne kezdeni inni rendesen" címszó által vezérelve irányunkat a kocsmák felé vesszük.

A délelőtt és a délután hasonló tevékenységekkel telik (iszunk..iszunk.iszunk...na azért persze meglátogatjuk néha a METÁL MAGNÓT, és bőszen szervezzük a szombaton 3 kor tartandó Rasztafesztivált is). Csütörtök lévén a sok reggae zenekar miatt már érezzük a lábunkban a "bugit", és tudjuk, hogy ez 1 nagyon jó este lesz.....olyan 6 óra magasságában sátornál elfogyasztjuk a raszták "eledelét", majd irány a reggae est:) ott aztán táncolunk bőven...Tigris, PASO, LB27...nem rossz névsor ugye? Nekem beárnyékolja az estémet, hogy elhagyom a pénztárcám (amit azóta egy polgári srác visszaküldött, örök hála barátom, jövőre vendégem vagy 1 sörre) majd a körülöttem mozgolódó embereket megpróbálom arra ösztökélni, hogy ne a zenével foglalkozzanak, hanem a tárcám keresésével....ez a tervem osztatlan sikert arat...nem találjuk meg...szomorú leszek....:( majd 2 napi nem alvás után - tárcátlanul - úgy döntök, hogy csalok és lefekszem aludni.



Péntek reggel hiú ábrándjaimat követve minden pulthoz 10 percenként odamegyek, hogy nem találtak-e egy bőrpénztárcát (az infópultosok visszajáró vendégnek tekintenek). A mászkálással (és az ehhez elengedhetetlenül kapcsolódó "italozással") csak eltelik a délelőtt és a kora délután. 3 körül hazaugrok szüleimhez (akik a fesztiváltól 3-4km-re laknak), ahol ismétcsak csalni kényszerülök....igen igen gondolhatjátok végigcsaltam a fesztivált....kövezzetek meg, ha akartok..., de a meleg víz alatt állni 15-20 percig, majd egy finom paprikáskrumplit benyomni ubisalival....na 'a se' rossz.... 5 kor már ismét a fesztivál gyepét taposom, márha lenne gyep...de nincs!...mindenhol homok és homok, mint a sivatagban vagy egy Rejtő regényben.

Este a Motörhead koncerten ácsorgunk. Minden szám ugyanolyannak tűnik...nem is értjük...:) már a Novarockon is eljötünk a Motörheadről...most se bírjuk sokáig, kb a felénél elhúzunk a nagyszinpadtól. Leülünk a pizzás elé (na nem enni, hanem mert a többiek itt ücsörögnek). Itt megtudok pár sztorit régi barátaimról (amit ha leírnék, az illetők elképzelhető, hogy durván szankcionálnák), és ezeken röhögünk jó pár órán keresztül. Majd a Csrike barátommal a sátramhoz megyünk, hogy felvegyek egy pulcsit, és kit látnak szemeim??? Hát a Bogyó... a barátnőjével.... a sátramban!!! (remélem, de nagyon remélem, hogy csak) alszik....bezzeg ilyenkor megtalálja a sátram!!!:D... ők is csatlakoznak hozzánk, és közösen megyünk vissza fesztivál területére. Még egy késő éjszakai Mistery Gang Trio koncerten részt veszek (nagyon csipázom ám őket), és 4 óra körül alvásra szánom el magam....azért szükség van egy kis pihire, hiszen másnap rastafest, és a kopasz rasta foci.

Szombat reggel Zolika hangjára ébredek. Majd 1 óra múlva a MAGNÓNÁL kérdőre vonom, hogy mit keresett reggel a sátram körül...és kiderül, hogy szinte az összes haverom ott sátrazik mellettem...így utolsó nap mikre jön rá az ember, ugye, ugye?:)



Pár gyógysör után a Bogyóval nyakunkba vesszük a fesztivált, és tovább szervezzük a RASTAFEST-et. Pontban 3 kor megnyitjuk a "rendezvényt". Semmi érdekfeszítő nem történik..pár fotó az arcokról, a hajakról...pár sör...és midenki szétszéled, ki merre lát...a rastafestet lezárjuk:) Van aki csak 4 re ér ide, de ő már csak a hült helyünket találja, mert akkor már a Kopasz vs Rasta focimeccs előkészületei zajlanak... A kopaszok szervezésével a Ricsit bíztuk meg, de én nem is tudom milyen okból kifolyólag, de ezt a nemes feladatot nem tudja végrehajtani, ezért egy 'ad-hoc" kopasz csapatot verbuválunk...az eredmény a tavalyihoz hasonlóan 1-1...képek a honlapon találhatóak...jól tükrözve a fantasztikus hangulatot...:)
A meccs után rohanok a barátnőm elé, aki a pesti gyorssal érkezik. Bejövünk a fesztiválra, de csak pár percig beszélgetünk, mert ő megy a nagyszinpadhoz, mi pedig a Bélával beülünk 1 "csendes sörre" a VIP sátorba...következő "nagy" esemény a De Walt színpadon a Blind Myself koncert, ahol összegyűlik a baráti társaság. Mégegyszer, utoljára a fesztivál zárónapján bulizunk egy hatalmasat. Eztán elköszönünk egymástól, majd a sátor felé indulunk. Pár óra alvás után értünk jönnek kocsival, és egy finom reggeli, majd a fesztivál porát lemosó meleg zuhany (amit 1 alapos hajmosás követ - ritka barna folyadék kíséretében). Végül a fesztivál vonatot elkerülve délután vissza pestre. Szép volt, jó volt, köszönjük TOKAJ!!!

Mit is mondhatnék? Annak aki már volt hegyalján, az tudja, hogy megint el kell jönnie erre, az egyre szinvonalasabb fesztre. Annak aki még nem volt??? Barátom, gyere!!! Ezt tuti nem fogod megbánni, mert ez egy olyan hely, AHOL A PART SZAKAD....
Szabolcs Fedor | 20 jul 2006

Flyer:

Photos about the event »