ReggaeCamp - 2005
HungaryGárdony/Sport Beach
Kedden pattant ki a fejemből az ötlet, ha már egyszer ráérek, megnézem, milyen fesztivál ez a "4 nap Jamaica" 1/4-e... A távolsággal se volt semmi gond, mivel Pesttől 50 km Gárdony, ami alapból jó választás egy fesztivál megrendezésére.

Szerdán ráérősen összepakoltam egy hálózsákot és egy takarót, hátha fáradt leszek vagy összeesek (mivel alapból 1 napra terveztem a dolgokat, másnap szándékomban állt nekiindulni a Kotta fesztiválnak). Késő délután fel is ültem egy gyorsvonatra Kelenföldön. Szépen le is értem időben pár sör elfogyasztása mellett. Odaérkezéskor semmi tábla, semmi info, hogy mi merre. A saját emlékeimből előkapart tények alapján sejtettem merre van a Sport Beach (bár apró következtetéssel bárki rájöhetett melyik irányba van a tó a vasúttól. Le is sétáltam a strandig, körbenéztem mi merre található. Közben már biztossá vált, hogy jön pár ismerős még az este folyamán, ezért befutottam az egyik nagyobb cég nagy üzletébe, ahol persze se becherovka se hubertus nem volt, ígyhát meg kellett elégednem az 1 literes 18%-os cherryvel.

Úgy döntöttem, megvárom a többieket, ezért leültem a strandtól nem messze egy kiülős helyre, ahol hamburger és a boroskóla finom volt. 1 óra mp3 zenehallgatás és alkoholfogyasztás után már untam, hogy a szúnyogok szétdarálnak, ezért inkább visszamentem a vasút restibe. 21:25-kor begurult a vonat, megérkeztek az ismerősök. Nekiálltunk a 18%-nak, félig le is csúszott. A többit meghagytuk a fesztiválra.

Bent már ment a zene, egyértelmű reggae jött le a színpadról. Semmi gond nincs ezzel, csak minden zenekar egyformán nyomta a dolgot. Ülve hallgattuk, inkább dumáltunk a "Kekszcsaláddal":) Kb 1 fele megint rám jött a mászkálhatnék, körbejártam az amúgy 1 színpad és 2 pultos helyszínt. Nem volt nehéz feladatom. Le is ültem egy padhoz ahol sikeresen nyersre sikeredett fogalmazásommal felidegesítettem egy úriembert. Aki nagyon morcos lett és elült onnan, majd visszajött kötekedni. Elnézést kértem az előzőért de most már én mondtam, hogy fejezze be, mert én unom. Szerencsére voltak az asztalnál normális arcok is, velük tudtam dumálni. Majd az este folyamán még kiültünk a partra dumálni, egyesek szívni de én inkább maradtam a sörömnél. szép lassan visszamentünk a 03:48-kor Pestre induló vonathoz.

A fesztivál maga nem rossz, de hallottam olyat is, hogy a 2000 ft/nap belépőben nincs benne a sátrazási lehetőség,  az + 1200 ft/éj/fő... ha ez igaz akkor ott komolyabb bajok lehetnek a szervezéssel:)
András Barth | 02 aug 2005

Random photos - 2023