Campus - 2014
HungaryDebrecen/Nagyerdei Stadion
Új év, új Campus, új helyszín. Lassan megszokhatjuk, hogy a Campus Fesztivál helyszínét nem szokhatjuk meg. Idén a Nagyerdei Stadiont és környékét lepte el a fesztivál. A nulladik nap már akkor elkezdődött, amikor még el sem kezdődött. Az első fellépő a Dehír.hu színpadon a Hurkatöltő zenekar volt, akik a koncertet a lelkes fotósok és sajtósok előtt kezdték, mivel a fesztivált hivatalosan még nem nyitották meg, mivel néhány munkagép még nem hagyta el a területet :).

A koncert végére azért sikerült néhány rajongónak bejutnia. (a fesztivál után ez a zenekar meg is nyerte a „Dehír.hu színpad legjobb fellépője” címet). Aznap a másik működő színpadon, a Telekom Hall-on folyamatosan teltházas bulik következtek. Itt lépett fel a Anna & The Barbies, Odett, a 30Y, Péterfi Bori stb. Már itt kiderült, hogy a Dehír színpadnak megtalálták a stadion leg huzatosabb és leg eldugottabb szegletét, a Telekom Hall-t pedig a fellépők rajongóinak számához képpest picit alul méretezték. Az első napon megnyílt a többi színpad is. Rézangyal arénában tombolt többek közt a Subscribe és a Paddy and the Rats. A nagyszínpadon Brains, Punnany Massif szórakoztatta a fesztiválozókat. A nagyszínpad kb. a régi Kikötő helyén volt és a mellette lévő placcról jól belátható volt a kint rekedtek örömére. A fesztivál utolsó napján, mire kezdődött a Tankcsapda, addigra nylonozták körbe az ideiglenes kerítést.



Minden este a koncertek után több helyszínen nagy partik kezdődtek, amik hatalmas tömegeket vonzottak és ez a közlekedést megnehezítette. A parti sátrak közt hömpölyögtek a művirágfüzéres lányok és a neon napszemüveges fiúk. Ki tűsarkúban, ki tornacipőben tolta. Utóbbiaknak esélye is volt rá, hogy gyalog haza is tudnak menni.

Péntekre is maradtak még látnivaló bőven. Fish!, Quimby hozták a formájukat. Ganxta Zolee és a Kartel jó volt, de itt is kicsi volt a koncert területe ennyi nézőnek. A külföldi sztárzenekar az egyslágeres Heineken reklámos Asteroids Galaxy Tour volt… határeset elfogadjuk, de a hangosítása jó volt :)



A szombat koradélután is úgy kezdődött, mint az előző napokon. Babakocsistól a nagyszülőkig, minden korosztály nagy számban látogatott ki a fesztiválra, köszönhetően a koncertek mellett felvonultatott színes programoknak. Falmászás, civil sátrak, buborékfújás, divatbemutató, mobil kondipark, családi vetélkedők és persze kaja minden mennyiségben. A nagyszínpadon Rúzsa Magdi, Kowasky meg a Vega és este az idén 25 éve Tankcsapda zárta a 2014-es Campus Fesztivál koncertprogramját.

Egyetlen retro rock diszkót találtunk a négy nap alatt, szombaton a záró bulin. A többi napot minden este az aktuális DJ-k egyike zárta a trendi, magas sarkú cipős virágfüzéres és/vagy fejpántos lányok és neon zöld/sárga/kék/fehér napszemcsis fiúk legnagyobb örömére…. szépek voltak és egyediek :)

Összességében színes fesztivál volt, rendben volt a megközelíthetősége, volt elég toi-toi, a sátraknál volt zuhanyzó is, a csapolt sör kifizethető (összegyűjthető, visszaváltható korsó !!! Ingyen vacsi a feszt végére pipa ) Talán annyi negatívum, hogy a zárt koncert termekben kényelmetlenül nagy tömeg tudott összezsúfolódni.

Gergő Brázda | 13 aug 2014

Flyer:

Photos about the event »