Sena lemezbemutató
HungaryBudapest/Akvárium Klub
Március 15. nemzeti ünnep, országszerte hóakadályok… és Sena lemezbemutató az Akvárium klubban. Sűrű nap. Én a legutóbbi programot választottam, dideregve elindultam a Deákra 21óra után, ami csak azért kínos, mert a koncert is ekkora volt kiírva.

Zötyögök a villamosan, hála az égnek semmi hóakadály… mikor jön a telefon, hogy nyugi fél 10 van, s még sor áll a bejárat előtt. Yes! Sajnos mikor beértem azért a koncert már ment, rengeteg ember… érdekes, hogy a közönség nagy részére inkább a 30-as korosztály volt jellemző. A kabátom sem dobtam le, mert a zene húzott befele. Kicsit lézengve de beértem a tömegbe, sehol egy ismerős arc. Inkább hiphopperek volt nagy számban, mintsem regis arcok. Pedig Sena szerintem… hát nem tudom, szerintem szerves része az a fajta világzene, amit ő képvisel a reggae hallgató embernek is. Kicsit frusztrált ez a fless. Nagy nehezen bekúsztam az 1. sorba, így végre megláthattam a népes zenekart és az énekesnőt.

Olyan fajta energiát sugárzott a zene, ami pillanatok alatt elfeledtette velem a kinti helyzeteket, izzott a levegő. Sena teljesen átszellemülten táncolt, énekelt. Örültem, hogy a fúvósok ilyen szép számmal voltak jelen, ugye jelen volt Élő Márton is, Sena kedvese. Durva lehet együtt zenélni ilyen spirituális átéléssel az asszonnyal ;) Sena dreadlockja ismét számomra érhetetlen formába volt befonva, kemény hogy milyen formálható… de én inkább nem vállalkoznék rá, valszeg leszakadna a fejem. Na, visszatérve: az énekesnő autentikus ghánai ruházatban lépett a színpadra, stílusos kiegészítőkkel tarkítva. Volt a zenekarban egy fekete kongás srác, aki elképesztő módon bűvölte hangszerét.

Kicsit tartottam tőle, hogy olyan lesz a koncert, mint Sena új klipje/nótája az Extra Large, de pozitívan kellett csalódnom. Nagyon mélyről jövő, ősi erőt sugárzó zene erősítette a szívből jövő éneket. Csak úgy vibrált az Akvárium hátsó terme, mintha ki akarná feszíteni a zene a falakat. Minden egyes ütem megrezegtette az elemeket, átjárta az egész testemet. Szenzációs zenei kavalkádban volt része a közönségnek. Még egyszer mondom, nekem nem annyira világom… ez, de nagyon durva volt. Ha tehetném ma is elmennék erre a koncertre.



Sajnos nem tudtam végig maradni, mert rám olvadt a kabát, ill. az első sor tele volt jól megtermett fekete férfiakkal, akik minden egyes fotó után kérdően néztek rám, mikor akarom már ezt befejezni. Ez alapvetően lepereg rólam, mert nekem ez a dolgom… de most valahogy azt éreztem tényleg nem rondíthatok bele sokáig ebbe a magasztos érzésekkel teli koncertbe. Szóval, már az ájulás kerülgetett nagykabátban, úgy hogy már csak kívülről élveztem tovább ezt a vibe-ot.

Köszönet az Akváriumnak a lehetőséget és nagy felt Senának és zenekarnak, életre szóló élmény volt. Bless_farek
Máté Farkas-Kontra | 16 mar 2013

Flyer:

Random photos - 2023