Groezrock - 2012
BelgiumMeerhout /Camping
Évek óta kacérkodtam Groezrockkal. Alapból kocsival elég meredek lett volna útnak eredni csak ezért, de Tity nővére Rita és barátja Teo Antwerpenben él, így jött a kellemest a hasznossal elv érvényesülése, látogassuk meg őket és ha úgy alakul, kinézünk a fesztiválra.
Éljen a Jupiler!...

Konkrét terveink nem voltak, mivel a rendezvényig tömegközlekedve nem lett volna olyan egyszerű eljutni. Ezért inkább a szombat estét az antwerpeni kocsmák felderítésére fordítottuk, engedtünk a belga sörök csábításának. Jól bele is merültünk, hajnal 5 körül kerültünk ágyba. Ekkor már meg volt az infó, Keksz és felesége, Gabi pont Groezrock miatt szintén Antwerpenbe szálltak meg. Voltak olyan kedvesek és minket is kivittek vasárnap délután 3 fele. Jól esett hideg dobozos belga Jupilert kortyolgatni másnaposan, annak tudatában, hogy még május sincs, de mi már fesztiválra megyünk.

Mire kiértünk az 50 km-re levő Meerhout falucskába, kisütött a nap is. Egy rövid sétányira parkoltunk a fesztiváltól. A bejárat előtti sörsátornál megcsapott minket az alkoholba fulladt poros toi-toi érzéssel keveredett szag: igen végre fesztivál!:) Már hiányzott! Keksz család egyből befele vette az irányt, mi Tityvel leültünk meginni pár sört. Valahogy jól esett a részeg, szétesett arcokat figyelni és pár szót váltani némelyikükkel. Igazából nem pörögtük túl a dolgokat, este fél 9 fele azért benéztünk az Unearth műsorába. Mondanom se kell, tökéletes matiné, jó hangzás, fények, lendületes közönség.

Mivel nem akartuk megvárni a másik színpad befejezését, gyorsan el is hagytuk a fesztivál területet. Irány Antwerpen. A hazaút biztos jól sikerült, mert nem sok emlékem van róla:)

Nagy köszönet:
- Ritának és Teonak (Grazie!) a vendéglátásért és a szállásért. Remek pár napot tölthettünk náluk és ebből eredeztetve kijutottunk Groezrockra is. (utólagosan az újabb adag Jupiler sörért is!)
- Keksz családnak az oda-vissza fuvarért és a jobb képekért! Nélkülük nem vállaltuk volna be ezt a bulit, mivel az utolsó járat vissza Antwerpenbe este 10-kor ment volna, az első meg reggel 5 körül. Így tökéletes volt minden.

Nem sokat láttunk a fesztiválból, mivel nem is terveztük, hogy kilátogatunk. Ezt az írást ne is nevezzük beszámolónak, se cikknek, inkább csak egy hangulatjelentésnek:) Továbbra is sokallom a 80 euros napijegyet (a bérlet talán 120) Ennyi pénzért simán elmehet az ember egy 4 napos német With Full Forcera vagy egy cseh Brutal Assaultra.

Ez a buli inkább az újgazdag kölköknek van berendezve. Igaz a benti sör árak nem drágábbak, mint egy kocsmában. A line-up és a hangulat elég erős. Első fesztiválnak - azt hiszem - megteszi.
András Barth | 16 may 2012

Flyer:

Photos about the event »