Tankcsapda, Nasmith
HungaryBalassagyarmat/Madách Mozi
Tankcsapda…amikor kicsi voltam és még nem ejtett rabul a kócos alacsony félig fekete bácsi zenéje…én bizony szerettem a debreceni triót. Sőt még a hajamat is ráztam, meg pogóztam is. Régen volt, nagyon régen. 9-10 évvel ezelőtt…hát elmentem a koncertre.

A helyszín szülővárosom: Balassagyarmat, Madách Mozi…Rock Táncház. Elég komoly felhajtást csináltak a fiúknak, külön bizti őrök, fotózásért engedély vagy mi. Don Carlosnál nem volt ilyen szervezés. Kicsit túlzásnak tartottam. Mindegy. Moziba találka Alexkával, kisbarátommal, pacsi, sör. Csapdáék 9kor kezdték a koncertet, viszonylag pontosan…gondolom ezt én…fél 10-kor eszméltem fel, hogy már megy a buli. Yeti és Rami (jetinő) is befutotott, gyerünk be. (koszi zoli a lehetoseget:))

Benyomás: nem voltak sokan. Anno rommáteltház volt. De lehet hogy csak én emlékszem rosszul. Táplálkozva pubertás emlékeimből, kicsit fostam, hogy péppé törik majd a rokkerek a Nikonomat. Ehhez képest, alig volt valami lökdösődés, pogóról már ne is beszéljünk. Bezzeg az én időmben;) törtek a csontok, repültek a sörök…hullámzott a tömeg. Semmi ilyen nem volt. Életkor: 14-17 vagy 30-100. A köztes értékek, nem tudom hol bujkáltak. Teljes nyugalommal előre tudtam menni az 1. sorba. Mikor ráélesítettem Lukács Lacira, kirajzolódtak bizonyos felületeken ráncok az arcán…ilyenre sem emlékszem pubi koromból. A közönség max csápol. Azt hiszem tavaly is voltam TCS-n s akkor az új vagány számaikat nyomatták, amik szerintem kakik. DE, most!!! Most basszus azok a dalok mentek, amikbe én anno gyerek fejjel beleszerettem. A bulizós punk-rock dalok, lökött szöveggel…olyan igazi tankcsapdásan…yeah:) Fantasztikus koncert volt…ill. az lett volna.

Kéne időgépet csinálni –csak nincs rá időm - az ilyen és hasonló érzéseket meg kéne még 1x élni. Igazából az égész bulinak olyan hangulata volt pici szívemben…mint amikor reggel bekapcsolod a TVt, és Gumimacik mennek…s eszedbe jut, hogy óóó de imádtam ezt én és nézed, de igazából már unod…ill. nem unod, csak más az érzés. Eszedbe jutnak a régi élmények, epizódok, talán még be is könnyezel. De már nem esküszöl meg rá, hogy jövő hét szombaton is megnézed, mert elég volt. Már nem köt le. Viszont örökké megmarad egy mosolygós emléknek, ami az életed egy szakasza volt. Kb. így tudnám megfogalmazni… Lukácsék egy teljesen profi koncertet küldtek. Még sem volt (már) jó!

Kicsit hadd nosztalgiázzak: Elhangzott a Törölközők teniszütőkkel giga sláger, az 1. Tankcsapda szám amit megismertem. Félre a tréfát, az „újhullám” egyik meghatározó és még nem elszart rock száma az Üdvözöl a pokol. Egyszerű dal, Kicsikét…Játszották a Rio-t, az 1. szerelmemmel ez volt a közös számunk, a mai napig az egyik legzseniálisabb számuk. Olyan underground dalok is terítékre kerültek, mint a Tudok egy munkát. A 4 elemről szóló dalocska, nem jut eszembe a címe. Öröm volt látni, hogy nem felejtették el honnan jöttek, hogy a régi dalok is ugyanolyan, sőt talán erősebbek, mint a mostani slágerek. A fotózás miatt nem tudtam bulizni rendesen, a koncert előtt úgy gondoltam ez lesz az utolsó TCs koncim…már nem kell több. De egy ugyanilyenre - ilyen track listával - még el kell mennem, Nikon nélkül…és kell egy utolsót pogózni. A régi idők emlékére. Nagyon jól éreztem magam, s Boldog 20. szülinapot Tankcsapda!!

A koncert után hazamentek az emberek…nem értem, régen a TH-ban, mindig zárásig maradtak…mi Yetiékkel így is tettünk. Aztán gó vonathoz, hazarobogtak én meg haza slattyogtam. Még néhány szösszenet: volt egy csávó aki klumpába tolta…jofej volt:) Fellépett állítólag Sugera Bugera kisvárosunk nagy rock sztárja, sajnos lecsúsztam róla. De szóljon mentségemre, hogy haverok vagyunk és már láttam többször. Alap műveltség! Nem voltak szkínhedek, bezzeg a mi időnkben…egész koncert alatt rettegtünk, mikor agyalnak meg valakit. Meg egyátalán…a rokkkerek kihaltak?! Sehol egy hosszú hajú, egy bakancsos.

A buli végén egész jó zenéket tolt RigóZoli- ő a mozi mester. Minden buli atyja…tulajdonképpen a mi apánk is;) messzi földön legendás selektor, ha ő kever minden elképzelhető. Így hallottunk az este folyamán Kispált, Bob Marleyt, Open Stage-t, Panterát, Fankadelit stb. de mi ezt szeretjük, így szeretjük…így legendás ez az egész Mozis TéHá. Hatalmas BigUpppot zolinak és még legalább 100évet a Táncháznak! Köszönjük! Tisztelettel_farek
Máté Farkas-Kontra | 28 oct 2009

Flyer:

Random photos - 2023