Picture On - 2005
AustriaBildein/Festivalgelände
Igazából már mikor nekiindultam a fesztiválnak, akkor se értettem hogy minek megyek. Egyszerűen csak jött és ment. Le is utaztam szépen. Szombathelyen már vártak a Tesco parkolóba. Ott magamhoz vételeztem némi alkoholtartalmú italt és irány...


A kisváros Bildein a határtól 2 km-re volt található, tipikus kis német város. Szép, tiszta, rendezett. Igazából találomra mentünk, sehol egy tábla, merre a rendezvény. Bele is futottunk 1 perc után. A sok parkoló autóból következtettünk, hogy ez már a helyszín, ahova igyekszünk. Gyors parkolás, egy-két sör és irány befelé, mivel késve érkeztünk és a maradék dolgokról nem kéne lemaradni. Persze nem vihettünk be semmi alkoholt, ezért visszafordítottak. Bent már a Tankcsapda dübörgött. Elvileg 21:30-ig ők játszanak, ezért 9-ig úgy döntöttünk, kint a kocsiban iszunk. Kicsit megcsúsztunk de így is láthattunk 20 percet a zenekarból. Nem mintha ez is érdekelt volna, egyrészt mert nem tartozik a kedvenceim közé, másrészt a nyáron volt szerencsém látni vagy 6-szor. Nem volt nehéz megtalálni a színpadot. A bejárattól egyenesen kb 30 lépés és máris elénktárult egy kisebb fajta színpad. Furcsa volt hogy ilyen kicsi az egész. Körbenéztem és láttam az egész fesztivált. kb 50 m átmérőjű köralak az egész. Tankcsapdára kb 200 ember gyűlt össze a színpad előtt. Abból 80 ha ismerte a zenekart. Abból is talán 30 ember ha mozgott. Hát ilyen is kell. Az előadás szinte ugyanaz lehetett mint minden más feszten. Sose figyeltem részletesen.

A koncert végeztével ismét a mozgó bárpultot választottuk, azaz a kocsit. Majd éjfél körül ismét visszanéztünk a Tito and Tarantula koncertre, ami meglepően jó volt, de nem fogott meg, úgyhogy 20 perc múlva távozóra fogtuk a dolgot. Azt hittem lehet sátrazni, de tévedtem. Ezért mivel hogy nem akartunk a kocsiban aludni, visszamentünk Savariába:) Még mentünk pár helyre (pl a Countryba ahol tele furcsa emberekkel. Nem tetszett annyira). Majd hajnal 5-kor hazafele vettük az irányt. Egyből elaludtam, másnap délben keltettek, hogy ebéd és gyerünk, fussunk neki a szombatnak. Volt tervben pár program.

Többek közt vissza a fesztiválra, vagy Győrbe egy benzinkútra meglátogatni Attilát, vagy Csornán a nyár végi fesztivál, vagy a velencei esküvő utáni mókába belecsöppenni. De kicsit meglustultunk, ezért a helyben található Savaria Történelmi Karnevált választottuk. Du. 5 fele neki is indultunk.

Savária Történelmi Karnevál: A belváros ügyesen levolt zárva, ezért gyalogosan közlekedtünk. Gyorsan kerítettünk egy programfüzetet, amiben 8-10 helyszínen egyszerre zajlottak a programok, de mivel szakaszosan esett az eső, ezért bemenekültünk a Premier nevü kávézóba. Megvártuk míg eláll a csapadék, 7 fele már mehettünk is tovább. 8-ra kiírták a felvonulást, amire nagyon sokan voltak kiváncsiak. Addig a 2 medve nevű kocsmában mulattuk az időt. Jó hely, csak ajánlani lehet mindenkinek. Van csocsó, darts, flipper. A kocsma bejárata pont a felvonulás útvonala mellett volt azaz az egyik kanyarban. 20:15-kor már kint álltunk és vártuk a fejleményeket. Jöttek is a trombitások, dobosok. Pontos sorrendet nem tudnék mondani, de érkeztek katonák akik eljátszották a lövöldözést, nagy durranás közepette, parasztok, nomádok, ijjászok akik mindenkire ráfogták a fegyverüket, helyi bolondok gólyalábakon akik az ablakban ülökkel kommunikáltak, poénkodtak. Jöttek még tüzesek, fáklyások, hastáncosok. Az egész kb 3/4 óráig tartott, jó hangulatban. 9 után úgy döntöttünk hazaugrunk inni egy keveset,de mivel 21:30-kor kezdődött a Besh O Drom, ezért inkább maradtunk.

Este 11 fele hazaléptünk a maradék innivalóért és poénból célbavettük a Papaya nevű diszkót. Két szintes szórakozóhely. Mivel szombat este volt, tele volt a 800 ft-os belépő ellenére, ami a mai viszonylatban nem számít soknak. Az alsó szinten volt karaoke. Hajnal 5-ig megint csak kihúztuk az estét.
author: András Barth | 28 aug 2005

author:

Barth AndrásAndrás Barth

Random Photos - 2018