Spring Reggae Jam :LB27, Afrodzaqm, Dub Inc., Selecta DreadHead & T.B. Homelock
HungaryBudapest/Akvárium Klub
A tavasz legnyomottabb napján indulunk neki az esti bulinak. Már rég volt hasonlóan nagy név budapesti színpadon, ezért a főváros nyomasztó légköre sem szeghette kedvünk.

Dreadhead és TB Homelock soundsystem duója is nagy reményekkel kecsegtetett és az est végére egyértelművé vált számunkra, hogy gyakrabban szeretnénk látni őket a lemezjátszók mögött. A meglepően pontos kezdés miatt eleinte még csak lézengtek páran. Az Afrodzaqm kezdte a sort. A fiatal zenekar hangzására érezhetően rányomta bélyegét CopyCon stílusa. A ragga szerelmeseinek egy pörgős órát nyomtak a kecskeméti srácok. Majd éles váltással újra belecsöppenhettünk Dreadhead londoni roots atmoszférájába.

Majd óriási üdvrivalgás közepette a 27 éves Ladánybene27 lerántotta a leplet friss és ropogós kislemezükről. Belekóstolhattunk a fiatal tagokkal kiegészült zenekar legújabb szerzeményeibe is. Örömmel tudatosítottuk magunkban, hogy az állandósult fúvós szekció beváltotta a hozzájuk főzött reményeket. Miksa számok közé fűzött üzenetei mint mindig most is megállták a helyüket. A Ladánybene legalább intenzív hangulatot teremtett mint az ominózus hét évvel ezelőtti szülinapi bulijukon. Bodnár Tibi amint letette a gitárt máris, mint TB Homelock húzta elő lemezeit.

A hangulat már adott volt, így léphetett színpadra a Dub Incorporation. Zseniálisan ötvözték az este folyamán előforduló stílusokat, ezzel igazán felhőtlen közönséget kovácsoltak a tánctéren. Végre hallhattuk azokat a számokat élőben melyek eddig csak az mp3 lejátszóban üvöltöttek. A közönség egy emberként élhette szinte már meditatívnak mondható dallamokat. A túl kicsi színpad miatt hiányoltuk a zenekari összképet, de akármennyire is elbújni kényszerült a zenészek zöme, mégis együtt volt a zenekar. Többek között elhangzottak olyan klasszikusok is, mint a My freestyle. A két énekes mesterien bevonta közönséget a hangulatteremtése. Külön tiszteletet érdemel, hogy a zenekar tagjai a koncertet követően együtt buliztak a masszívval. Dreadheadék egészen reggelig mozgásba tartották a táncolni vágyókat.

Ezúton is köszönjük az estét az összes fellépőnek és a One Dro Promotions-nek, fantasztikus élmény volt! Reméljük, hogy a jövőben sűrűsödni fog efféle színvonalú reggae rendezvények száma.
Norbi és Pluto | 09 apr 2012

Flyer:

Random photos - 2023