Contradictions Tour :Subscribe, Plastic Bitch, Scraps
HungaryCegléd/Játékbarlang
Hosszú hétvége előtt állni jó, ezért belecsapni a tutiba még jobb, így hát gyorsan elcseréltem a pénteki esti műszakomat, így már délután fél 6 fele elindultam kocsival Ceglédre, Lágymányosinál beszállt dabasi Szabi, nehogy untalmas legyen az út. Találtam még egy potyautast: mint kiderült kollegám Szegedre tart, ezért édes hármasban utaztunk.

Este 7 előtt már a ceglédi CBA-ban 4 üveg borhoz vásároltam a traubit, saját italt inni a legjobb. Meglepetésnek kiderült, Tanárúr kocsival átugrott Dabasról, csak hát valahogy a gps se húzta ki a pácból, a ceglédi belvárosi nagy körforgalom nem egyszerű: egy nagy park templommal a közepén. Próbáltam útbaigazítani de még én is megzavarodtam, merre is kell „kiszállni a ringből“.

Inkább kiugrott Tityékhez, máris léptünk vissza a Barlanghoz, mentünk is befelé, ahol ismerősök sorába akadtunk. Tele volt a hely, talán itt még ekkora tömeget nem láttam. Nagyban ment a ceglédi Scraps. Fejlődőképes zenekar, csak nekem továbbra is hiányzik a mélytorok! ( természetesen zene terén:). Volt dallamos, színpadra térdelős, csajos részek (de minek ?) na meg elvörösödött fejű, orditós fejezetek. Összességében nagyon jól szólt, mondjuk nem vágtam, hogy került a terem közepére egy fesztivál kisszínpadhoz méltó hangosítópult.

A hazai pálya magával hozta a hangulatot: a helyi vegyes fiatalság motoros kesztyűben pogózott, punkok rugdosták a rockereket, mindenki arcán öröm! (mintha saját fiatalságomat láttam volna, beugrott egy 97-es székesfehérvári punkbuli emléke.

Koncert végeztével kicsit felszabadultabb lett a légkör, „ment a csorda az itatóhoz“, találtunk is egy üres asztalt, amit egész estére befoglaltunk. Aránylag értelmes, nem mélyreszántó beszélgetések. Sikerrel megállapítottuk, hogy elég gyenge és ócska a merchpult (pont szemben ültünk). Valahogy több fantáziát vártam volna a polókat illetően, elég bugyuta, semmirekellő minták. Az elfogadható áraknak köszönhetően vették mint a cukrot. Tuti velünk volt a baj:)

Plastic Bitch volt a soron. A messziről hozzánk is elérő akkordok se késztettek arra, hogy közelebb merészkedjek. Egyszerűen irritál az egész. A dobos egy beképzelt faszkalap. Közös asztalnál ülve, adtam nekik egy szórólapot egy aktuális bécsi buliról (2010. május 08 – Neaera + We Butter the bread with butter). A parasztarc visszadobja hozzám. Nem várom el, hogy érdekelje a dolog, egyszerűen csak fogadja el, tegye zsebre, vagy hagyja az asztalon.

A Subsrciberól sok zenekar példát vehetne: az ország minden szegletébe el kell menni játszani. Maga a koncert nem dobott fel, számomra kicsit már unalmas a műsoruk. Mint sok koncerten - és fesztiválokon - itt is belenéztem, fotóztam párat és mentem tovább.

A „rendezett hangzavar“ végén fröccsözés közepette végignéztük a roadoskodó arcok pakolását, toltunk pár tornasort, majd átugrottunk Patikába, ahol 5 perc alatt sikerült olyan szinten összeugatnom egy részeg palival, hogy mindkettőnket kiakartak tenni a kocsmából. Végül megértettem a kiszolgálóval, hogy nem vagyok berúgva, csak idegesít ez a paraszt. Ezért inkább felmentem az emeletre és ott háborogtam. Hajnal 5 körül taxibaültünk és hazaléptünk, mert Másnap Győr - Schc…
András Barth | 23 mar 2010

Flyer:

Photos about the event »