They Come In Shoals :War From A Harlots Mouth, Arsonists Get All The Girls, Salt The Wound, A Plea For Purging
AustriaWien/Aréna
Havi bécsi túránknak remek indok egy jófajta arénás metálkodás, sorakoztak az érvek a kiutazás mellett. Tanerő szerencsére magára vállalta a teljes körű szervezést. Mi Sebivel kivontuk magunkat a forgalomból: egyikünk se tudta feláldozni a járművét és elvállalni a sofőr szerepét, ezért nekünk mindegy alapon vártuk a fejleményeket.

Alakultak a dolgok: Tanerő elkérte nővérétől a gyerekszállításra használt, játékokkal díszített Nissan Micra meseautót, ami köztudottan nem éppen nagy beltérrel rendelkezik, de 500 km-t még egymás ölében is kibírunk egy ilyen buliért cserébe. (2007-es 10 napos német túránk alatt egy Peugeot 206 volt a szállásunk, amihez képest egy ekkora táv felüdülésnek számított).

Sofőrünk, Pepita Pityu (új neve: Kocka Pista) indulás előtt két nappal kijelentette, neki a buli kimarad, nincs pénze. Mi meg hát úriember létünkre álltuk az útiköltség – belépő kombibérletét. Hátsó sorban Zsófi, Sebi + jómagam vállban szépen összenyomorogva. A kényelem érdekében Sebit párszor megkértem, karoljon már át:)

Nagyon jól álltunk időben: 17:00-es indulást parancsoltak, ezért mi már 16:30-kor az albérletben ugrásra készen vártuk a dabas-taxit. Majd 16:48-kor befutó hívásból kiderült, a kis csapat a ház előtt csak ránk vár.. Direkt így intézték, hogy elmondhassák, megint ránk kell várni, miattunk késsük majd le az első zenekart.:) De ha most is így történik, tényleg velünk van a baj.

Remek tempóba, 130 km/h-val végigszaggattunk az autópályán. Direkt fröccsöt fogyasztottam az úton, ne kelljen megállni könnyíteni magamon, de a 119-es km kőnél található benzinkútig bírtuk. Ekkor persze Zsófi tűnt el, most rá kellett várni:) Ezzel a felelősség átszállt, miatta fogjuk lekésni a bulit!:)

Továbbhaladva, ismét nem bírtunk csak úgy elgurulni a móvári benzinkút mellett. Szavazás alapján eldöntöttük, veszünk osztrák matricát, pedig mi Sebivel megspóroltuk volna azt a 600 ft / fő kiadást. Meg hát kijelentettük, úgyis a kocsi tulajdonos vagy a sofőr fizetné a büntetést, nekünk mindenképpen jó üzlet lett volna.:)

Az elmúlt 1 évben most először megtörtént! Igen! Időben értünk ki az Arénához, nem késtünk le semmit, sőt még 19:50-kor be se lehetett menni a helyre, ezért kint egy padon ülve mint az igazi parasztok Tanerő és Sebi elővette a telefonját és zenét hallgattunk.:) Csodálatos eredményt képezett az egymás mellé rakott két mobilból, max hangerőn üvöltő egyveleg.

Kicsit 8 után kinyitották a kapukat, végre befelé vehettük az irányt, ahol mint kiderült, Sebivel nem szerepelünk a vendéglistán. Szerencsére a szervező sráccal váltott e-mailezést kinyomtattam, ez alapján szabad beengedést nyertünk. Kezdett is A Plea for Purging, kicsit Cool Head Clan érzés csapott arcon, az énekes egy aranyos kinézetű testes fickó, kopasz fején vastag szakáll. A szemei csíkba rendeződött az enyhén zsíros arcán, ennek ellenére mégse volt zavaró a látvány (nem úgy, mint a fent említett zenekarnál) sőt a torkát elhagyó szép hangokkal párosítva pozitív irányba billent a mérleg. A számokat nem ismertem annyira, de kezdő zenekarnak tökéletesen megfelelt.

Ellenben a közönséggel gondjaim akadtak: pontosabban 3-4 karatekiddel, akik úgy érezték, nekik ezen az estén kungfu panda módjára be kell melegíteni és megmutatni mindenkinek, milyen ügyesen tudnak rugdosni jobbra-balra, leszarva a körülöttük állókat. Egyikük sikeresen hátrarúgott telibe a bal sípcsontomra. Nyilván érezte, hogy keményen beleütközött a kis lába valakibe, de annyi nem volt benne, hogy hátranézzen és esetleg bocsánatot kérjen. De a viselkedésén látszott, vette az adást, itt gondok lehetnek, mivel lassan de biztosan átorientálódott más valaki „territóriumára“:) Már azon agyaltam, mekkora lendülettel tapossam hátba, aminek hatására a színpad szélét körbenyalogatja. Nem szokásom így intézni a dolgokat, elfogadom, hogy a moshpitben, középen pár arcoskodó majom mindig produkálja magát - ez egy ilyen "szakma" - de amikor a nekik kialakított kör szélén állok, ne fakadjon már be elém és ne rúgjon agyon. De ha mégis előfordul, legalább jelezze, hogy nem volt szándékos.

A koncert végén Sebivel nekivágtunk a 2,0 km-es sétánknak, még délután folyamán kitaláltuk: átnézünk a Szene-ben ezen a napon tartott Madball bulira. Számításaink szerint pont elérjük a Terrort. Ennek ellenére nem siettük el a gyaloglást, kézzel rajzolt térképemre hagyatkozva, csodálatosan odataláltunk. A bejáratnál Benji, akinek - és a Catapult Promotionsnak - ezúton is köszönjük a bulit. Végre egy csapat aki igencsak jó bulikat szerveznek Bécsbe (nem mintha panaszkodni lenne okom az osztrák főváros zenei felhozatalaira.) Részben próbálnak teret engedni a magyar bandáknak, pl: Cadaveres, Insane.

Sajnos szünetben érkeztünk, a színpadon éppen lebontották a Terror zászlót, cserébe felhúzták a Madball lepedőt. Mindezt magyar sörrel a kézben néztük végig, gondolom szívbaj nélkül besétáltunk vele. Mint kiderült a buli sold out volt, minden jegyet eladtak, bár nekem nem tűnt teltházasnak a téma, simán a színpad előtt álltunk. Érdekes, hogy két ilyen móka elfér szó szerint egymás mellett, mindkét helyen megfelelő nagyságú közönséggel.

A jó hangzással rendelkező, számomra kicsit egysíkú Madball pár száma után léptünk vissza az Arénába, hátha elérünk még pár akkordot. Visszaúthoz már nem kellett térkép, szerintem mint a kutyák, odafele megjelöltük utunkat, a szag után kellett haladni :)

Belecsöppentünk a War From A Harlots Mouth műsorába, amit valamiért egy H&M-es fogassal a kezembe néztem végig. Ismét egy képzavar, hogy került hozzánk?:) (Új kisbarátunk – azaz mr. Fogas - azóta az albérlet teraszán a szárítókötélen lóg rendületlenül) A koncert a szokásos szintet nyújtotta. Szerencsére elég aktív bandáról van szó: sokat turnéznak. Nyáron több nagyobb fesztiválon is jelen lesznek.

A koncertek végeztével - mivel Aréna kis terem - itt nem tolták ki az embert azonnal. A merchpultnál szépen elvariáltuk az időt. Be is vásároltam két csodaszép polót: egy citromsárga alapon zöld szörnyember, legalább az esti buliba talán nem üt el az autó, szép rikító színekben pompázik. Na meg egy női S-es Salt The Wound polót, de csak azért mert 5 euro. Másnap visszaigazolt, szép választás volt.

Itt valahogy megint csak egy képszakadást kaptam az arcomba, biztos átlapozták az agyamat: azon vettük észre magunkat, hogy a 74-es km kőnél felháborodunk: nem álltunk meg a Bábolnai Mekinél!! Ekkora törvénysértést.. évek óta - buliból hazafele menet - minden egyes alkalommal itt állunk meg vacsorázni. Most ez kimaradt, megszakadt a hagyomány! Kösz Pityuka!!:)

Következő nap megbűnhődtük az előző estét: másnapos másnap másnapossággal fűszerezve... de megérte!
András Barth | 03 mar 2010

Flyer:

Photos about the event »