Szekszárdi Zenekarok Fesztiválja :Cadaveres, Prosectura, Nekrofília, Tide Beni, Sütianap, Vostok Room, K.Ö.T. Kuolla Hyrra
HungarySzekszárd/Zúg
Ismét egy célpont a térképen, ahova érdemes elutazni,  Sebivel nagyon rég jártunk Szekszárdon. Minket a kilencvenes évek végén a Csörge-tó - Rockmaraton szele fújt ide, azóta talán három évente csak átutazóban. Ezért kaptunk az alkalmon, lehet beférünk a Cadaveres buszba a tagok örömére:)

Pontos randevúnk szombat délután 15:15-kor a Móricz körtéren Balázskával és Bölcsivel (Böcsföldi Zoli - énekes). Gyors sörvásár, 241-es busszal Budaörs. Nem hittem volna, hogy 20 perc alatt kirepít minket a helyijárat, szépen a hátsó sorban 4-en, nagykabátban mint a heringek szépen:)

Ahogy leszálltunk, máris érkezett az ex-ektomorf dobos, József személyében, így édes ötösben beálltunk egy másik buszmegállóba, ahol 2 perc várakozás után megérkezett főni, Körmi úr (Balikának csak Kölni) sofőrrel kiegészülve. A busz fullra pakolva ládákkal, zenész cuccokkal. Mi ketten Sebivel pont befértünk hátra. Máris irányba álltunk, M6 autópálya Dunaföldvárig, majd átvágódtunk a sima 6-os útra, ahol a sok hóátfuvásnak köszönhetően zötykölődtünk.. Direkt fröccsöztünk, ne kelljen félóránkét megállni könnyíteni magunkon, de Paks környékén már nem bírtuk, szerencsére a zenekar boltba szeretett volna menni, "kifli - kakaó" akció, végül beparkoltunk egy Penny Market mellé.

Lezavartuk a vásárlást, Kölni vett az asszonynak Hello Kitty-s ajándékcsomagot:). Lassan hagyományosnak tekinthető gyors tornasor a busz mellett, Baján is felsorakoztattuk a bandát:) Legalább nyomon követhetjük a tagok változását, reméljük beáll a rend és tartós lesz eme "szerelem":)

A nappali havas táj átkúszott éjszakába, de mintha átvágtak volna minket egy másik jelenetbe, egyszer csak pár "szurdik" elhagyása után Szekszárd, belváros, 18:10-kor Zúg. A helyen már ment az élő zenebona, de nem mondhatjuk, hogy a nem éppen nagy terem, tömve lett volna. 5 tagú banda tolta a Guns and Rosest, meg a Felkelő Nap Házát szintetizátorral. Ez nyomos indokot adott egy fröccsre! Gyors csocsó után Sebivel útra keltünk a rövid 2-3 órásra tervezett kocsmatúránkra. Előre kinéztem pár környékbeli italkimérőt, térképet is rajzoltam, X-szel jelölve rajta a kocsmákat, pontos méterszámmal. Gyorsan elterveztük az ívet, indításnak Húsvasaló, ami egy meleg színekkel kivilágított kazamata féle, elegáns félig étterem, képzavart keltő zenegép pénzbedobó kanállal kitömve. Nem időzhettünk sokat, pedig lett volna kedvünk nyugodtan meginni pár bort, de továbbálltunk.

Máris belefutottunk a Piccoló sörözőbe, ahol kicsit művészire fogták a dolgot: jó hangulatban elrendezett festmények a falon, fotelban ülve minimál zene az agyba. A korai időpontnak köszönhetően sehol sem volt tömeg, egy-két ember lézengett. Végül szerettük volna meglátogatni a Kék Egér kocsmát. Fel is másztunk egy kisebb hegyre, de fél 9-kor zárt ajtókba ütköztünk, ezért a mellette található majdnem non-stopnál sör a visszaútra,hűtés céljából bedobtuk pár percre a hóba, majd összefutottunk 1 db 39 éves bakancsos Hubával, - akit feltehetőleg fél Szekszárd ismer - úgy döntött, velünk tart vissza a Zúgba.

Cadaveres este 9 órai kezdést kapott, melyet pontosan betartottak. Ekkor már szép számú tömegen kellett "átverekedni" magunkat, hogy beállhassunk jobb előre, a megszokott helyünkre. A koncert elég jól szólt, a dolgok felpörögtek, a hangulat kellemesen dübörgött. Volt egy-két szám vendég gitárosokkal, ekkor Kölni átvette a csak ének szerepet. Végig pörgött a metál, öröm, boldogság:)

Egyszer csak a történet átlapozódott Prosecturára. Imre Norbi 40. születésnapja is megkapta a tiszteletet: sok gyertyával díszített torta, piros karikában 40-es szám egy zászlón. Nincs mit tenni, a hazai pálya előnyei, sokan szeretik őket.

A koncertek végeztével kicsit még a pult körül legyeskedtünk, majd útnak indultunk (Balika maradt Szekszárdon Kálmán úrékkal. Hiába, nagy a szerelem!:)). Máris nemzetünk fővárosa, 01:41-kor szálltunk ki a kisbuszból a Lágymányosi-hídnál (nem nagyon értem, hogy kerültünk oda, miért ott). Taxival ide-oda. Először Aranykorsó (ismét Móricz), majd haza. Hajnal 4-kor már az albérletből kellett telefonon keresztül nyomoznom, hol hagytam el a táskámat, benne a fotógépemmel. Hívtuk a Korsót, Kölnit, taxi diszpécser szolgálatot. Végül szerencsémre előkerült, az autóban felejtettem. 3.500 ft-ért visszahozták, de még így is jól jártam, örömmel fizettem a hátizsákomért! :)

Ismét egy zseniális vidéki Cadaveres bulit tudhatunk magunk mögött. Nagy köszönet a zenekarnak, hogy oda-vissza fuvaroztak minket, bevittek a tutiba és hogy elviselték a hülye fejünket.. megint!:)
András Barth | 15 feb 2010

Flyer:

Photos about the event »