Total Chaos 20 éves turné :Total Chaos, Fegyelmező Részleg, Linx, Csók és Könny
HungaryBudapest/Dürer Kert
Hosszas várakozás és agitáció előzte meg részemről a koncertet. Kb. jó másfél hónappal az esemény előtt fedeztem fel a flyert, amire természetesen egyből „rá is izgultam”. Jó punk buli agitátorként el is kezdtem társakat gyűjteni.

Lassan közeledett április hetedike, de érdeklődő nem igazán akadt a barátaim között. Az igazsághoz hozzá tartozik, h volt ugyan, akit érdekelt volna a dolog, de, mivel szerdai napról volt szó, munkahelyi elfoglaltságok tették lehetetlenné a jelenlétet. Ennek ellenére, kissé kezdtem félni, hogy a „punksnotdead” szállóige lehet, lassan idejét múlóvá válik?

Mivel elég idióta munkaidőm van, én sem tudtam kezdésre odaérni. Punk koncertről lévén szó, nem nagyon izgultam emiatt, hiszen ebben a műfajban (stílszerűen a mostani koncertre utalva) eléggé kaotikusan szoktak alakulni a bulik. Szóval végezvén a munkámmal, irány a Dürer.

Negyed tízkor szálltam fel a Blahán a 74-es trolira egy remek sör társaságában. A járművön csupa szolid kinézetű utas, ettől meg is illetődtem annyira, h sikerült még a Dózsa György út előtt leszállnom:). Séta a Dürerig, még mindig sehol színes hajak, flakonnal tántorgó szimpatikus fiatalok. Simán úgy léptem be a Dürerbe, h senki le sem tarhált. Ettől eléggé szorongva érkeztem, de azonnal elillant a kezdeti parám, az előtérben viszonylagos tömeg fogadott, az úton hiányolt színes hajakkal, egyéb punk kiegészítőkkel.

A buli a kisteremben volt, a jegyet is az előtt szedték, így egyből (mivel ugye késve érkeztem) arra vettem az irányt. Nagy örömömre ezen a kis úton sok ismerős arcot sikerült felfedeznem, olyannyira, hogy a teremig el sem jutottam, máris többedmagammal a pultnál vártam a sörömre. Mivel a cimborák sikeresen megérkeztek időben, közölték, h az első két zenekar (linx, csók és könny) már leadta műsorát, és éppen a Fegyelmező Részleg igyekszik felcuccolni a színpadra, uh a legjobb, ha gyorsan magunkba döntünk egy sört. (ennyit a semmibe vett line-upról) Ezután sikerült a teremig is eljutni, ahol éppen kezdtek.

A bejáratnál rögtön röpcédulát kaptam, ami a közelgő választások bojkottjára szólított fel, egyből mosolyt csalva az arcomra. Az aulában fogadott látványból adódó kellemes érzés itt csak fokozódott, gyakorlatilag a kisterem tele volt, jó érzés ennyi érdeklődőt látni ezen periférián lavírozó stílusú zenekarok koncertjein. Tulajdonképpen, nem ismerem a fegyelmező részleg zenekart, de nem is győzött meg, annak ellenére, h a koncert jó hangulatúnak tűnt. Srácok a színpadon, „szerveződj” kiáltások, stb. A koncert felénél a szomjúságom erőt vett rajtam, és újra a pultnál tálaltam magam.

Kellemes italozás mellett nem is tűnt fel az idő múlása, és a „tömeg” mozgolódásából sem lehetett arra következtetni, h bizony kb. 10 perccel elmúlt az idő, amire a Total Chaos kezdése volt előre jelezve. Azonban ezt realizálva gyorsan még egy üveg sört vettünk magunkhoz, majd irány a terem!

Kicsit zsúfoltabb helykihasználtság fogadott, a koncert viszont teljes erőbedobással dübörgött. A zenekar négy taggal a színpadon (a tarajos lány hiánya volt az egyetlen negatívum az estén), a közönség részben szintén a deszkákon, gyakran a hallgatók feje felett. Remek, zúzós punk ritmusok, ennek megfelelő koncert élvezés a közönség részéről, fantasztikus klub hangulat. Néha bizony a zenekart alig látni a tomboló, élvező közönségtől de ez szerintem egy jól sikerült punk bulin így van rendjén:). Háromnegyed éjfél előtt kicsivel vége a koncertnek, de ezt maximum csak a zenekar gondolta így, uh rövid szünet után éjfélkor fejezték be a hangversenyt.

Ezután újra csak a pultnál találtuk magunkat, finom hideg sörrel hűtve felhevült testünket. Közben informálódtunk a beharangozott after partyrol, melyről kiderült, hogy állítólag a zenekarok összevesztek, ezért elmarad. Semmi probléma, másnap újra meló...

Fizető közönség 250-300 fő volt, ami szerintem elég szép szám, uh mindenki átgondolhatja, hogy érvényes-e továbbra is, az elején megkérdőjelezett „punksnotdead” szállóige….

Köszönöm a szervezőknek, résztvevőknek, mindenkinek, aki hozzájárult, ezen szerdai punk mulatsághoz.
Árpád Gráfik | 12 apr 2010

Flyer:

Random photos - 2023