Pafe - 2009
HungaryVárpalota/Cseri-parkerdő
Felélesztve a régi, gyenge történetet, új ruhába öltöztetett fesztivál megkapta ami neki jár: nagy reklám, olcsó jegyárak és rengeteg ember. Valahol valaki tudta mi a jó szervezés receptje.

Most is mint mindig, "egy misét megér" hozzáállással nekiindultunk Tityvel szombat kora délután vonattal. Furcsa, hogy Budafok-belvárosból csak úgy lehet dél fele elindulni vonattal, hogy észak felé be kell utazni kelenföldre és onnan vissza (átrepülve Budafokon).

Gyors átszállás Székesfővárosba, személyvonattal Várpalotára, ahol leszállás után azonnal öröm töltötte el a szívemet: a kis állomás szélén üvöltött a metál két hifi hangfalból egy ablakból kialakított pultnál. Voltak kirakva sörpadok, de sajnos a hideg miatt mindenki inkább a fesztiválbusszal elindult szórakozni. Én maradtam volna ha lehet kapni bort, de így is meghallgattunk egy számot a Bloodplague címzetű válogatás CD-mről, majd felpattantunk a buszra, de mivel még kocsmázni szerettünk volna, ezért csak a 8-as fő út elágazóig kértük a "jegyet", azaz adtunk a sofőrnek a normál 100 ft / fős menetár helyett összesen 120 ft-ot.

A buszpályaudvart céloztam be, ismertem ott egy jó kocsmát, csak hát belebotlottunk a Hét méteres elnevezésű jópofa kocsmába, ahol más asztalán sikeresen kiborítottam a fröccsömet, majd egy fogatlan gyerekkel próbáltam értetlenkedni. Inkább lapozzuk át magunkat az Alagsor sörözőbe, ahol nyugisan megittunk egy italt és végül leértünk a Bányászba, ahol szép-okos ötleteket adtam egy nyerőgépező párosnak, hogy kell nyerni.. persze elbuktak minden pénzt:) Inkább lépjünk innen is, végre a feszt buszra, ahol két fiatal kölöktől kaptunk mindenféle kisebb buszalkatrészeket (mintha az ülésből szedték volna ki.. ejnye-bejnye).

Meglepően hamar a célterületen teremtünk, ahol végre kisütött a nap (egész napos borongós-esős idő után jól esett). itt persze mindenfele kisebb tömegek csoportosultak, ezért inkább a bejárat melletti kocsmánál italoztunk. Fél óra után befele indultunk, ismerősöktől kapott jegyekkel (sajnos akkreditációnkat nem találták a fesztivál rendszerébe, pedig keresték rendesen. Így jártunk:))

Bent iszonyat nagy tömeg fogadott! Nem nagyon tudtam feltérképezni a terepet, nem nagyon volt viszonyítási alap, a sok emberszabású eltakarta a látnivalót. Azért a Cadaveres koncertet hamar megtaláltuk, ami már nagyban dübörgött aránylag sok ember előtt. Remek koncert volt. Szesz Károly, Simon, Hegyi persze félpucéran erotikázott, próbált úszni a tömegen.

Koncert végén szinte teljesen kiürült a színpad előtti rész, gondolom mindenki ment szeszelni. Jó nagy sörsátrak voltak felállítva, ahova mindenki bemenekült a hideg elől, ezért egyfajta kétértelmű melegedő alakult ki:)

Csak hogy ne üljünk egész este egy padon, sűrűn a pultnál rendeltem az italokat, belenéztünk egy Irie Maffia koncertbe.. Titynek tetszett, nem az én világom, de azért jó volt a tömegbe a hangulat. Amíg tartott az italom, hallgattam, úgy se találtam volna jobbat hirtelen.

Majd kicsit külön mentem az egész asztaltól, besokalltam. Lehiggadás és pár ital után visszaültem, ahol megkaptam a leosztást: fejezzem be, mert mindenkinek elege van belőlem. Na ettől még "jobb" lett a hangulatom, löktem egy nagyot az egész asztalon, hadd boruljanak az italok és megint elhúztam a pulthoz cadaveres Balázskával italozni.

Végül éjjel fél 2 fele úgy döntöttünk, elindulunk haza. Persze a városig gyalogolni kellett, senki se vett fel minket stoppolás gyanánt, persze a rendőr lezavart a nagy füves-fás belső földjárdára. Nem tetszésem persze itt is kiütközött, miszerint egész héten dolgozom, fizetem az adót és ha kisarkítom, az én pénzemből el is zavarnak. Idővel persze beértünk a non-stop hamburgereshez, ahol kaptuk a pofont: kb reggel 5-6 körül megy az első busz a főfaluba. Valahogy persze kiböjtöltük ezt a pár órát, majd a buszutat csukott szemmel végig pihenve túléltük. Gyors villamosozás és máris otthon.

Örülök, hogy végre elindult a feszt szezon és egy új rendezvénnyel kezdhettük. Ha lesz időm, jövőre is lenézek. Minden rendbe volt, bár a legnagyobb pofont a kajasor osztotta le: 350 ft / 10 dkg fagyasztott szalmakrumpli.. a hét-kék csíkosba 2 kg kerül 500 ft-ba. A borárakra nem emlékszem, valószínű nem volt vele gond, mert akkor tuti feljegyeztem volna a gyűlölendő opciók közé:)
András Barth | 02 jun 2009

Flyer:

Photos about the event »