Easy Star AllStars
HungaryBudapest/A38
Farek bébi megérkezett a 6-os busszal Egerből, 12liter borral a zsákjában. Találka a ZP előtt: Yeti, Timi, Domi, Geri, Bukó(új szereplő), Norbi&Zöldi és Anam. Gó Duna beachre, bor. Lassan befutottak Baráék is, kezdett szépen összeállni a masszív. 8kor pontban behajtottunk a hajóra, már rotyogott az I-Ration Dj-szett;) sajna elég halkan

Összetalálkozás Zsoltival- Szlovén túra tanács. Elég kevesen voltak az A38-on, elég hülye szervezés volt ez:S Kezdődött azzal, hogy aznap este volt a gödörben a maffia lemezbemutatója…nyilván a legtöbben odamentek…mert mindig inkább a jól bevált recept…no comment. De ami ettől is idegesítőbb, hogy az ESAS-nak azért kellett sietnie, mert 11-kor valami dnb-s szarság kezdődött. Persze. Ilyet hogy lehet csinálni?! Na, mindegy.

Viszont az amcsi kis csapat akkorát alakított az este folyamán, mint a csuda. Lüktető elszállós dubok, mókás feldolgozások…RadioDread:) Együtt volt a banda nagyon. Már a koncert alatt is látszott az arcukon egy olyasfajta kisugárzás, ami kevés előadónál figyelhető meg. Főleg a basszeros arc játékából jött le valami emberi, baráti érzés. Úgy bánt sokszor a hangszerével, mintha a gyermeke lenne…dédelgette, szeretgette…eggyé olvadt a zene és az ember…a hang és az anyag. Felemelő érzés volt tanúja lenni ennek a csodának. A koncert végén olyan hatalmas ováció és taps zárta őket, amiben még nem volt részem. Feljött a hajós csóka, hogy bejelentse a rossz hírt, hogy d’n’b lesz s jegyet kéne megint venni…de a tömeg nem engedte(!) beszélni. Aztán csak vége lett…péntek 13., Babylon?! Igazából mindegy is. Az említett basszusgitáros bácsi a végén mindenkivel kezet fogott, fotózkodtak…majd beszálltak a csillagromboló méretű buszukba és visszarepültek az édenbe. Láttam már ennél jobb koncertet is…úgy értem volt ami már jobban megfogott zeneileg…de ez a buli egy újabb meghatározó színfoltja lett az életemnek, más szempontok szerint volt 100%-os. Yeah.

Mivel még fiatal volt az idő, úgy döntött a csipet csapat, hogy átnéz a mindent elsöprő gödör buliba. Zsolti elvitte Timit, Annat, Yetit, farekot kocsival. Többiek metró. Mi még felkanyarodtunk a várba, ott kis józanító séta, fotózkodás…kocsiban útközben ZS féle riddim bombák. Na, nagy nehezen beértünk a gödörbe, ahol épp vége lett a szuperbulinak. Ingyen bementünk, így a koncertek után-hogy kb. már a nagy része hazament-is voltak kb. 2x annyian, mint a hajón, mi, a dnbsekkel együtt:P Bosi pörgette az uptempós trackeket, összefutottam régi északiakkal:) jó volt. Tinci-tánci. A buli vége felé Selekta Boskovics már eléggé (számomra) ratyi zenéket tolt…ekkor jött a beszélgetés része. Lassan zárt a hely…séta a moszkvára. Ja, természetesen mint mindig utolsókként hagytuk el a helyet:) Yetinek nagyon befellegzett:) Busszal gó Telkire. Az is kalandos volt, de sürget az idő… Domiéknál alvás.

Másnap, szombaton kb. semmise történt. Ja, aludtunk. Este átnéztünk Geriékhez. Elfogyott a maradék bor. 2-kor már ágyban, alvás. Vasnap Yeti orvul hazament, pedig este free gödör buli: színpadon egyenesen Szardíniáról a Train To Roots!! Aki nyomon követi a beszámolóimat, annak derenghet, hogy írtam már róluk. Rototomon láttam őket. Na, de: előttük Kingston Crusiers volt+2 mérgesmacska farekból. Én egészen rosszul viseltem a megpróbáltatásokat…a hétvégén kicsit kimerültem, s a belem nem hagyta ezt szó nélkül. Amúgy nem csak én voltam nyavalyás, Domi+Geri is szenvedett valami megbetegedésben. Ennél fogva a vasárnapi rootsot már nem tudtam sajna megfelelő módon élvezni. KC nem nyerte el a tetszésemet, megint volt náluk valami tagcsere vagy mi…eléggé széjjel volt a hangzás. Nem igazán tetszettek-de lehet hogy csak a nyűgösség beszélt belőlem. Az olasz srácok nagyon ügyesek voltak: megjelenésben, showban, igazából mindenben együtt voltak. Nyugtató roots ütemek, egészséges mennyiségű dancehall és ska. Rototomon nagyobb tüzet gyújtottak. De ez állítom, hogy egyszerűen csak onnan fakadt, hogy a magyarok arra nem tudnak olyan jót bulizni, amit nem tudnak kívülről, mint arra, amit tudnak. Kicsit gáz. De majd formálódunk. Gyorsan végük lett nekik is…rólam nem is beszélve:P 2kor a hely is bezárt. Ismét találkoztam régi északiakkal…egy meghatározó északival:) jó kis parti volt, csak ne lettem volna olyan ramatyul. Ismét utolsókként…csak most nem Yetivel, hanem kedvesemmel. Ja, meg Norbóval:) Még elsétáltunk a pakkjainkkal egy Norbi féle bástyához, aztán nyugatiba és pontosan 12 órával ez előtt értem haza. Köszi mindenkinek aki benne volt valahogy ebben a 3 napban. Holnap Sizzla, a crew pedig: Zilio, Ana&frk és Keszi Zsolti a pilótánk. Most pedig pancsi! Uff_frk
Máté Farkas-Kontra | 24 nov 2009

Flyer:

Random photos - 2023