Balaton Music Wave - 2009
HungaryZánka/Strand
Nem látom értelmét, hogy több sorban írjak arról miért és mit kellett volna másként csinálni a szervezőknek.. az emberek mindig okosabbak a másiknál. Egy biztos én nem így szerveztem volna meg egy fesztivált.

Hát ez a beszámoló elég rövid lesz a többihez képest. Több okból is:

1. nem sok minden történt
2. nem sok koncert volt
3. nem voltak valami sokan.
4. nem volt valami nagy a szervezés.

Csütörtök délután értünk le Zánkára, édes négyesben. Nagyon jó időnk volt és fel voltunk pörögve, hogy végre hétvége és végre egy olyan fesztivál ami a Balaton mellett van. Mondjuk már azzal indítottak a kapuknál, hogy vagy kint parkolunk le vagy x összegért kiválthatunk egy jegyet és bemehetünk a fesztivál hátsóbejáratához. Na, ez a bejárat annyiból állt, hogy a mobil vaskerítés félig ki volt nyitva, és mindig ült ott pár ellenőr, akik halálra unottan üldögéltek a nem túl forgalmas átkelőhelynél. Na de, hogy ne kavarodjak el a történetnél.. beparkoltunk hátra , szépen kicuccoltunk, de mivel nem volt még kedvünk sátrat verni, így szépen bementünk a fesztivál területére.. Finoman szólva pangott az ürességtől. Eleinte ráfogtuk arra, hogy „hát persze hiszen még csak csütörtök van”..vagy „még korán van..az esti vonattal érkeznek az emberek”. Ez a családias hangulat szinte a fesztivál végéig megmaradt, nem nagyon jöttek emberek, illetve akik jöttek, azok sem tömegesen.

A koncertekről annyit, hogy egyébként a lehetőségekhez képest nagyon jók voltak, már ami meg volt tartva. Az első nap után ugyanis kiderült, hogy a fesztiválszervezők kicsit elmérték magukat, és egy aranyos róka is megnehezítette a dolgukat.. miszerint a rock színpadnál elrágott egy vezetéket, így pár órán át nem is volt üzemképes. Itt újra megjegyezném, nem akarok senki lelkébe gázolni, de könyörgöm annyira ordítottak a szarvashibák a szervezésben, hogy szinte már fájt.

Péntekre ugyanis teljes lett a káosz, senki nem tudta melyik koncert hol lesz és lesz e egyáltalán. Mondjuk, tegyük hozzá, nekünk ez nem okozott nagy szívfájdalmat, mert igazából nem sok koncert érdekelt. De mondjuk azok, akik kifejezetten a kedvenceik miatt utaztak le, elég nagy érvágás lehetett ez a fesztivál. Na persze az idő is közbeszólt, péntekre virradó reggel rendesen be is ázott az egyébként sem valami stabil sátrunk. Lassan ott jártunk, hogy hazalépünk, ha szombaton is ez lesz. Na de persze, hogy verőfényes napsütésre ébredtünk (most már a kocsiban) Így aztán strandmonyó fel és irány a Balaton. Na ez nagyon feldobta a kedvünket, gyorsan el is mentünk a Zánkai Gyerektábor ABC-be és bevásároltunk estére itókát. Maradunk!

Eddig sem érdekeltek a zenekarok, de legalább az idő jó, és volt néhány kedves és szórakoztató ismerős, akivel lehetett rendesen inni. Egy fontos dologról nem beszéltem: Fájdalommal tudatjuk a kedves olvasóval, hogy Baba (Slipbáb) súlyos arckopásban szenvedett, így egy rossz mozdulattal kettérepedt a feje. Ezúton kérünk minden ismerőst, hogy együttérzésével támogassa Baba gyógyulását! Köszönjük!

Összegezve, nekem nem volt gondom, de azokat az embereket sajnálom, akik mondjuk erre az egy fesztiválra gyűjtöttek egész évben, és nem kaptak a pénzükért cserébe jóformán semmit, csak drága szeszt, nulla információt és elmaradt koncerteket!

Gyanús, hogy jövőre újabb szervezőgárda próbálgatja majd a szárnyait Zánkán, mivel a hely adottságai jók, lehetőségek számtalan sokaságát rejti.. hát kíváncsian várjuk mi lesz!
Tünde Oszlánczi | 19 jul 2009

Flyer:

Photos about the event »