Suncity Soundsystem
HungarySzeged/M-Klub (ex Infero)
Jött egy ötlet 2-án kábé, hogy az 5-én tartandó SzegedSzitis Ce’Anne fellépést meg kéne nézni…mellesleg ebben a városban lakik a kedvesem is…akinek van köze Ce’Annehoz.

Úgy volt, hogy a hétvégén dolgozom, aztán mégse. Respekt máj lord. Kedves kis barátomnak, Dominak is 5-én van a szülcsinapja… összeérnek a szálak. Nincs mese menni kell. Én már pénteken nyakamba vettem az országot, édesanyám már meg sem lepődött, hogy ismét útra kelek. Viszonylag gyorsan megérkeztem Szegedre, segítettem leszállni egy babának a vonatról-napi jócselekedet kipipálva;) A leányzó várt a pályaudvaron. Az ilyenkor szokásos dolgok. Gó hozzá. Lazulás. A kezemben tarthattam eredeti autentikus miliccab lemezeket!:) Este elmentünk sétálni, hintáztunk is meg el is áztunk:) Jó ez a város, csak nincsenek hegyek:S Viszont a Tisza part ötös, nekünk is van Ipolyunk…de ez szebb és jobb. Alvás.

Szombaton érkezett Domi, Anna készített neki valami ízletes döghúst, beburkoltuk. Nagyon finom volt. Emésztés, nő készülődés. Kb. el is telt a du., indulás az estélyre. (az ünnepelt:D > )

A hely egy pincébe található, neve: M-klub. Pici, de pont megfelelő. Lent már várt minket Menelik. Lassan szivárogtak az emberek lefele, belénk meg a szeszesital befele. Megérkezett DreadHead s kezdetét vette a Suncity Reggae Night:) Kis idő elteltével Ce’Anne is előkerült;) ennek eredményeképpen farek fotógépe is. Aki nem tudná, a fellépő két selecta, két harmad része a szegedi Shashamane Sound Systemnek. Ez fontosnak tartottam leírni, nagyon értékes crew ez, régóta nyomon követem a munkásságukat. Már csak a névből is kiderül, h ezek az emberkék nagyon képben vannak. (aki nem tudná mit jelent a név, nézzen utána, érdemes!) A díva elég keveset énekelt, mindenki nagy bánatára. Viszont a „recsegős” számmal kezdett;)

A koncert után még egy kis reggae zene, aztán átvette a pultot egy szintén helyi banda, a Daggerin Sound. Róluk még sosem hallottam, ez valószínűleg az én korlátoltságom. Sebaj, most javítottam. A tagok szimpatikusak, de a zene…nem tűr nyomdafestéket (legalábbis a farek bookban nem). Kicsit utánuk néztem és ezt olvastam: „A jamaicai sound system kultúrából merítve próbálnak kicsit új színt hozni a hazai reggae-dancehall életbe”…hm. Az tény, hogy én ezt a zenét nem bírom. Az viszont egy másik tény, hogy a Daggerin más mint a többi hazai denszhól cucc. Nem tudom miért-de így érzem…nem értek ehhez. Nagyon durvák az ütemek, sokkal lendületesebb, mint az eddig általam hallott témák. Tetszett. Hoztak újat, úgy érzem. Tetszett, hogy az Mc lelkesedéssel énekelt, kommunikált a közönéggel. A selecták: Ras T & Racka B (<jó a név:)) ügyesen kevertek…volt stílusuk. Úgy összeségében: respect. Csak sz*r a zene:P Ilyen kis lendületes és pozitív sound system kéne még sok!(de roots!!!) Boldog az ember ha lát ilyen mosolygós fejeket:) Remélem nem bántottalak meg Titeket srácok, ha igen bocsi-egyszerűen más az ízlésünk. Pont.

Nem bírom abbahagyni:P nem ezt kéne hirdetni…le se írom, hanem a szeretetet és békét. Na… az este maradék részében alaposan befellegzett nekünk. Innen is boldogat Dominak!! Haza fele még hintáztunk. Humorbonbon: Anna javasolja mennyünk hintázni, mire Domokos: „Persze, miért nem rögtön síelni megyünk!” hihihahahehe. Másnap leléceltünk. Köszönöm minden szegedi csikósnak az estét! A Szélinger családnak a vendéglátást. Most már Nektek kell jönni Balassagyarmatra (s ott is össze kell húzni valami hasonló finomságot!)!

Közérdekű közlemény, még: Árpád hídnál találkoztam Keszi Zsével, adott sok regi muzsikát (rúcot:P:)) és üzeni az aggódó masszívnak, hogy Csárli lakóautóját daru(!!) húzta ki és jól van:)

Na, ez volt a nyár tényleg utolsó reggae bulija. Most kicsit megpihen frk a rastafesttel és készül az államvizsgára… hábizti. Jah Rastafari! Blész_frk
Máté Farkas-Kontra | 18 aug 2009

Random photos - 2023