Horace Andy & Ashley Beedle, Riddim Colony Dubwise
HungaryBudapest/A38
Mindig elszégyenlem magam, amikor ilyen idős arcokat látok a színpadon fitten pörögni, mint pl. Horace Andy. Az öreg úr a reggae színtér egyik pótolhatatlan ikonja, rengeteg klasszikus fűződik az ő nevéhez. De ha valakinek még most se lenne tiszta kiről beszélek…az gondoljon csak a Massiv Attack-re, ugye hogy beugrik?!

9-én felejthetetlen koncertbe volt részem, nekem és Yeti testvéremnek. Na, meg a soványka, viszont annál lelkesebb közönségnek. A soványság visszavezethető talán arra, hogy a fiatalabb generáció, véleményem szerint nem ismeri annyira Horace Andy munkásságát. De talán a legdöntőbb ok a szerencsétlen szervezés volt. Mert ezen az estén a Gödörbe is szuperbuli volt, 500Ft-ért 5000helyett. S ott volt valószínűleg a család 90%-a. Felhívom ilyenkor mindig a figyelmet arra, hogy mérlegelni kell!! Nyilván halk a szócső, amit használok. Sebaj.

Az estet a Riddim Colony Dubwise kezdte. Szóval, gyerekek…ilyet kihagyni…a fiaink és lányaink. A magyarok…hogy mire képesek. Leírhatatlanul jó volt a Dubwise. Minden tudatmódosító szar(direkt nem írok halmazállapotot)nélkül, úsztam a zenében. Láttam a hangokat…elrepültem Babylonból. Maximum Respect Geriéknek. Egyre durvábban tolják, amihez nyúlnak az jól sül el.

Horace Andy & Ashley Beedle. A második nevet eddig nem említettem. Beedle úr, egy angol house(!!) Dj. Joggal kérdezhetitek, h miafakk?! Nem, nem vicc. Ezt a projektet a kiadójuk találta ki, hogy mi lenne ha 2 egymástól teljesen eltérő formát 1 stúdióba eresztenének. Én hallottam a végeredményt. S állíthatom, ebben az évben ilyen jó koncerten még nem voltam. Fantasztikus, hogy értették egymás nyelvét: a zenét. Szívből jött, öröm volt nézni, hogy mennyire élvezik. Hála az égnek, lesz Rototomon is Andy bácsi. Aki erre nem tudott eljönni, az ott a helye! Csak ezért megéri. Kicsit az drágább, mint ez volt…de csak úgy egy nullával meg azért ott lesz más is. De ez már egy következő történet…

Köszi az élményt! Köszi az igazán begyepesedett:) masszívnak! Természetesen utolsóként dobtak ki minket. BigUppp Yetinek.
Máté Farkas-Kontra | 16 jun 2009

Random photos - 2023