Streetworld, Penalty Kick, Boston Klinika, Dont Say a Word, Social Free Face, Tango Underground, Tisztán A Cél Felé, Liberal Youth, Bridge to Solace, New Dead Project, Hold On Trough All
HungaryEger/Egál
Nem is volt vitás, a jelenlét kötelező. Ilyen felhozatal mellett a 300 ft-os jegyárt kevésnek tűnt, tanulva a tavalyi nagy tömegből akik csak azért mert ingyen.

Mivel várható volt, hogy nem egyedül kell utaznom, bevállaltam a sofőr szerepét. Sikeres teltházat produkáltam az angol rendszámos Hyundaiba, aránylag olcsó fejpénz. sietősre vettem a figurát, vártam hogy repülhessen az ital az arcomba. Mivel 4 napos ünnep révén korai indulás, délután 5-kor már a Napfény sörözőbe kortyoltuk a meglepően finom flakosonst.

Direkt belekalkuláltuk a Betűz kocsmát, ahova Zolikáék nem mertek bemenni nélkülünk egy régebbi ózdi affér végett. Azért csak rávették magukat, minket persze a taxi 953 ft-ért vitt a kocsmáig, ahol Tityvel Leültünk DSAW Atiékhoz pletykálni. Így legalább tuti nem késsük le a koncertet.

Aránylag sokan voltak az ex Másba, nem meglepő, hiszen hétvége, olcsó, jó koncertek. Dont Say A Wordre persze megtelt az "alagút", nem sok helyünk volt, pár hülyegyerek lökdösődött, így Tity sajnos csodaszép vörösboros-fehér trikóba nyomta az estét.

Koncertek közt kiugrottunk dumálni a Betűzbe, valahogy nyugisabb téma volt mint a Más. Liberal Youth, Social Free Face szokás szerint remek volt, néha-néha egy body surfer arcot végigtoltunk a tömegbe, ezzel bevonva a nézőket, nem nagy sikerrel.

Ismét volt szerencsém találni egy telefont, ami persze megint csak a Bozó Klán egyik tagjáé, hétvégén vissza is kapja. Koncertek végén Tityvel mászkáltunk, pulttól pultig. Benéztünk a kisterembe ahol végre kérhettem pár normális zeneszámot, viszont itt sem volt maradásunk. A buli végé taxival az albérletbe, ahol a sofőr direkt gyorsan ment, hogy még rosszabbul legyek.

Másnap délelőtt 11 fele magamhoz tértem a szomszéd szobából átszűrödő Kelly Family - An Angel című nótára. Azonnal tudtam, beteges a buli odaát. Ráigazolt állításomra a követő Halász Jutka nóta. Délután 3-kor visszaindultunk Pestre.

Szombat estére is találtunk programot:
Segélykoncert Tomiért by New Born, The Taktika és egyéb pesti hc bandák a Dürer kertbe.

Kicsit megcsúszva 7 fele indultunk az albérletből a Móriczra, ahol Zolikával és Hegyivel próbáltuk elűzni a másnapot némi málnaszörpös fröccsel, ami annyira jól csúszott, hogy Hegyi el is fehéredett, egy idő után besápadt, csak arra volt képest hogy folyamatosan a kezünkbe tolja a poharunkat.

Mivel maga a zenei felhozatal érdeklődési szintje nálam kimerült a New Born + Burning Isnide témánál, ráérősen elsétáltunk egy boltig, sörrel feltankolva irány a fekete 7-es, ami Zolikának persze zöld, de végül csak pirosra szálltunk.:) Hungária körúton lepattanva egész gyorsan elértünk a helyig.

Jó volt sok ismerőssel összefutni, mindenkivel keveset dumálni. Attila már nem mózes (levágta a szakállát), Dani nem rasta többé (levágta a seggig érő rastáit). Úgy látszik mindenki borotvával és ollóval tisztelte meg ezt a segélykoncertet.( belépő 1000 ft +  szivesen fogadnak ajándékot, azaz + pénzt. Gondoltam beledobok egy papír 200 ft-ot, amit az asztalnál álló srác azonnal zsebrerakott, persze a sok apró ott gyűlt az asztalon szétszórva. Ha én szervezek ilyen céllal bármit is, egy átlátszó müanyag gömböt teszek ki, hogy mindenki lássa, hogy áll a gyűjtés.

A koncertterem szépen megtelt, jó volt látni a Fellegi - Török duó éneklést, hallani a New Born nótákat.

Az élőadás végeztével egy DJ kapta meg a teret, aki beteges DnB-grindcore muzsikákat nyomott. Ismerős hanghullámok járták át a termet, néha még tetszett is amit hallok, de nem passzolt az estéhez.

A tömeg nagyrésze elpárolgott, mi azért még a pultnál dumáltunk Tama családdal. Egy élmény volt ez az egri-pesti hétvége.
András Barth | 28 oct 2008

Flyer:

Random photos - 2023