Altamont Never Say Die! Tour :Parkway Drive, Unearth, Despised Icon, Architects, Protest the Hero, WHitechapel, Carnifex
HungaryBudapest/A38
Volt aki már hónapokkal előtte megvette jegyét, várta eme remek estét, mi nem kapkodtuk el, inkább írtunk a német szervező irodának, amit jó magyar szokáshoz híven illik keresztbe húzni.

2-3 héttel a pesti koncert előtt lefixálódott a német turnészervező irodával a történet, miszerint ketten a vendéglistán leszünk. Nagy reményekkel gazdagodva, szépen megoldottuk a hajó előtti italozást: leparkoltunk kocsival a hely előtt, tele szesszel, ruhatárat képezve a csomagtartóból. Szépen délután 5-kor már a Móricz melletti Oportó felé sétáltunk ahol Ricsiék vártak. Gyors málnafröccsözés, majd vissza a hajó elé mert a 18:55-ös pontosnak hitt kezdést nem szerettük volna lekésni. Ekkor érkeztek az első megérzéssel várt problémák, "pofonok".

Fél 7 fele már nagy tömeg állt a hajó bejárata előtt, de még a rámpa tetején is, senkit se engedtek be, pedig elvileg már kezd a buli. Majd egyszer csak negyed 8 fele ötösével megindult a sor, gondoltuk megvárjuk amíg a tömeg leömlik, de a felénél mindenkin átvágva, leküzdöttük magunkat a bejáratig, ahol mint kiderült, a szervezői listáról kihúztak elég sok mindenkit. Próbáltuk megértetni az intéző arccal, hogy ez elég nagy kibaszás ránk nézve, mivel 1 órával a buli előtt lehuzatják a szervezőgyerekkel a neveket. Ígyhát kintragadtunk és márcsak büszkeségünktől vezérelve azért sem fizettünk egy garast sem a buliért, szépen kreatívmódban megoldottuk a bejutást. Igazából nem a pénz zavart (Bécsbe simán kifizetem azt a 30 eurot), hanem a hozzáállás...

Végre lent! Köszönet a bprnr-nek ismét mert az első zenekart nem csak én, de még azok is lekésték akik legombolták a 6.500 ft-os belépőt. (volt aki helyszínen kéz alól 8000-et is fizetett a buliért). ha már egyszer ennyit kifizetnek érte, illő lett volna erre felkészülni és a tömeghez igazodva, a bejutást követően elkezdeni a bulit. Nekünk persze a WhiteChapel is kimaradt, pedig rájuk lettem volna leginkább kiváncsi. Bár ahogy hallottam "sok" játékidőt kaptak, kb 4 szám erejéig uralhatták a színpadot. (ehhez is gratulálok a szervezőknek). Őket követő Protest The Hero rohadtul nem érdekelt, nem is értettem mit keres egy ilyen felhozatal közepette, inkább a kocsinál ittunk és dumáltunk.

Azért ha már eddig eljutottunk, nézzünk bele a nyáron, Azfeszten már látott Architects adásba, ami nem okozott csalódást, bár a nagy tömegnek köszönhetöen a pultig szorultunk, vigaszdíjként arcunkba meggymárka-fehérbor.

Despised Icon természetesen ismét olyan volt mint mindig. zeneileg rendben, viszont a két majom énekes továbbra se jósol nagy jövőt ennek a témának. Nagyarcú fiatalok. Legalább jófajta zenét nyomnak, nem valami nyálas mocskot. A kezdés után pár perccel Sebi úgy gondolta elég volt ebből a bprnr szarból (félreértés ne essék, nem a zenekarokkal volt gond, hanem a magyar szervezőkkel) ígyhát átutazott a Filterbe Liberal Youth matinéra. Nekem is megfordult a fejemben de ha már a pultnál várjuk az Unearth-öt, hát maradok.

Természetesen ez a zenekar most sem okozott csalódást. Iszonyat lendület és energia van az egész elöadásba, igaz, nem nagyon emlékszem konkrétumokra, csak a nagy tömegen való össze-vissza esés-kelés. Majd egyszercsak felhajíntottak a színpadra a röpke közel 100 kg-ommal. Ezzel a lendülettel sikerült felborítanom a gitáros állványát. majd gyorsan vissza ugrás de hogy milyen mozgáskultúrával...

Még arcbakaptuk a Parkway Driveot, amit szépen a pultnál lihegve, itallal a kezembe néha gitározva, a körülöttünk állóval értetlenkedve néztünk.

A koncertömlés végeztével pofátlan mód a ruhatár elejére verekedve, táskát kikérve, hopp az aranykorsóba teremtünk. Itt még pár apró értetlen vita, majd "záróra csak nekünk, csak most" után, keleti-gyros, zugló-vonat, ceglédvasút-csabianyukataxi.

Valahogy éreztem, hogy inkább a bécsi verziót kellett volna támogatni, mert elmondások szerint nem paráztak rá a jegyekre, sokkal jobban el lehetett férni minden szép-jó volt. Ellenben a hajós megoldás.. hát ezek után többször is mérlegelek.

Egyesek a Protest The Hero miatt látogattak le az úszó színpadra, nekem a hátam közepére se kellett. Talán ebből is látszik, hogy több féle réteg képviseltette magát, ezért nem fértünk meg egymás mellett. Azt hiszem, amúgy is bezáródnak az A38 kapui az ilyesfajta zenét kedvelő emberek előtt, át települt a téma a Dürerbe. Remélem ott jobb esélyekkel, jobb koncertek lesznek.
András Barth | 27 nov 2008

Flyer:

Random photos - 2023