Himsa, The Agony Scene, Too Pur To Die, Ted Maul
United KingdomLondon/Underworld
Tény, hogy egyik zenekart se ismertem, szeretem igazán, szóval bármi lehetséges "felkiáltással" indultam el.
London jelentkezz!...

A koncertet már január elején kinéztem és szokás szerint a drótot leadtam Csirke barátomnak(mint mindig,mondja Ő: bazzeg szoljá' mikor és hova megyünk, jegyet vedd meg, hivj fel, én megyek:)). Igy történt most is, kivéve, hogy az áldatlan állapotok miatt amik a melóhelyemen uralkodnak az utóbbi 1-2 hónapban, csak 1 nappal a koncert előtt tudtam végre irni egy sms-t Csirkének, hogy koncert rendben.

Délután fél 2-kor landoltam vonattal Londonban, aztán azonnal irány a metró és Camden Town, mivel a neten elfogyott minden jegy, utolsó reményem a World's End pub volt az Underwolrd mellett. A rohanás nem volt hiába, jegy volt. Egyúttal meg is vettem április 6-ára az August Burns Red-Emmure partyra a jegyeket.
Ujabb metró, kitakarodas Csirke es a baratnoje alberletebe. Utolagosan meggunepelve a nevnapunkat(Tamas,Zolika) szepen megittuk az uveg 3puttonyos aszumat:)

7-kor volt kapunyitás, szóval előtte még szépen belefért egy cider a Világ Végében. Kivételesen nem csúsztak a nyitással, negyed 8-ra be is jutottunk. Ruhatár, újabb cider, a szokásos.
Merchant körbe járása, nem vettünk semmit.

Első előzenekar: Ted Maul, angol banda. Sose lattám, hallottam őket. Myspace alapján akármi lehetett. Kezdés után 2 perccel én az államat kapkodtam, miközben az első 3 sorban zúztam... A zenekar egy egészen turmix zenét jatszik, valamiféle death-grind-hardcoremetált olyan faszán hozzá toldott slamper-szinti aláfestéssel, hogy agyam eldobtam azonnal. A színpadot kurvára bemozogták, az énekes egy állat.Párszor szimplán beugrott a tömegbe, szétlökdösött mindenkit és orditott, hogy zúzzatok, rúgjatok szét mindent. A szintis srác, mint egy majom a kedvenc banánfajan, azt csinálta: ugrált, csüngött, orditott minden számot végig, rázta az egész állványt stb.. Aztán csak fogta magát es az énekessel elkezdtek bukfencezni. A basszer és az egyik gitáros szinte végig pogóztak az egész koncertet. Iszonyatos buli volt. Súlyos, húzós, odabaszott minden egyes perc. Inkább egy extrém death-grind banda ez, kissé megbolondítva egy Biohazard féle crossoverrel...

Amikor az énekes egy üres söröshordót kezdett el egy szép darab kalapáccsal pufolni, na akkor kész voltam teljesen!:) Ezt a zenekart látni kell, egyszerüen kurva jók!! Csirke ennyit mondott kifelé pulthoz menet, na bazzeg, ezek feladták a leckét, itt a Himsanak is teljesíteni kell!!

Következő a Too Pure To Die volt (újabb fasza almasör után persze). A Kerrangban nagyon dícsérték őket, szóval kíváncsi voltam rájuk. Nem csalódtam most se. Akinek a korábbi Throwdown tetszik (You don't have to be... album) nos annak ez a banda is befog jönni. Igazi középtempós arcbamászó zúzda. Kinézetre elég emos a banda kivéve talán az énekest, de erre én már nem adok (It Dies Today és Norma Jean is így kezdte és nem éppen fosi zenét játszottak/játszanak). Kurva jó buli volt ez is, itt már egész nagy zúzda indult be a közönség részéről. Az egyik gitáros néha milliméterekre lóbálta a gitárját a plafonról lelógó lámpáktól... Mocskosul bemozogták a színpadot, szinte egymást rúgdosta néha a gitáros meg a basszer.
Szép koncert volt ez is, ajánlom mindenkinek!

Harmadik a The Agony Scene. Na ők kicsit kilógtak a sorból, a kissé progressziv-rock-hace-metál keverékükkel. Viszont vérprofin nyomták a bulit, nagyon sokan ismerték őket, zúzás, közönség énekeltetés stb megvolt. Az énekes elég elvetemült, sokszor rámászott a tömegre, szinte fetrengett a színpadon, nyakába mászott a többieknek stb..

Zolika és Kolléga úr talán értékelné ezt a zenekart, Bandi valónszínüleg köpködne egyet és elhúzna venni még egy boroskólat:) Nekem tetszett, de kilógtak az esti műsorból az tény. Csirke azt mondta, nem rossz, de mi a faszt keresnek ezek itt ma este?

Végül a Himsa. Egyszerüen rátapostak a kibaszott gázpedálra és le sem szálltak a végéig! Lezúztak az arcunkat a mocskos trash-hácémetál zúzdájukkal. Büdös nagy zúzást leműveltek az tény. Stage diving, karate, tömegzúzda, amit akartok. Elöjött belőlem is az állat, másztam mindenkire, első sor, miegymás. A Himsa kibebaszott jó!!! Egy rövid 2perces belassulós-elszállós résztől eltekintve(amit nemtom miért iktattak be), tömény agresszivitás, a szart is belölünk kiordító, nagyon jó koncert volt.

Összességében egy igen szép, arcbamaszó este volt. Too Pure To Die-ek meg egy wall of death-el is megprobálkoztak, felemás sikerrel. Ja és tényleg sok helyen voltam már koncerten, de az Underworld az eddigi legjobb. Tökéletesen kilett találva egy jó kis hácé/metalcore vagy ilyesmi koncertekhez. Kidobó emberek csak a bejáratnál vannak, jegyet nézni, bent soha senki. Színpad mászás, karate, korlátra felmászás onnan beugrás (2 és fél méter magasság), lámpákra csimpaszkodás, sör szétlocsolás, mindent lehet. A kutya nem szól rá senkire. Fasza!
Zoltán Kabai | 20 mar 2008

Random photos - 2023