Social Free Face, Liberal Youth, As Hearts Bleeding, God's Lonely Man
HungaryVeszprém/Padlás Klub
Szigorú szombatnak tűnt a dolog, 4 zenekar, régen látott Veszprémváros, napsütés - szakadó eső. Hát vállajuk be, mert mégis csak SCHC.

Sebi és Robi 17:00-ra értek Pestről Veszprémbe, minek kapkodjak, 4 után kivitettem magamat a Pápa táblához és stoppolás mert az jó. 10 perc séta után begurult egy utánfutós piros romalada:) Az már csak rendes tőlük ha képesek voltak miattam a fékbe taposni, úgyhogy bepattanás a fiatal roma sofőr csákó mögé a felesége, a kislány és az anyukája társaságához. Meglepően jó fejek voltak, mentek Veszprémbe lomtalanításra gyűjtögetni. Becsülendő, hogy legalább dolgoznak vagy mi.

Mondhatni szokás szerint ismét korábban értem az adott helyre, nekem kellett várnom fél órát. De kit izgat, sör a kézbe, hajléktalan hölgynek 125 ft adakozás, buszmegállóba ülés az eső elöl, mp3 a fülbe, várakozás... Jött is a két legény, egész józan állapotban. Keressünk kocsmát Robi vezetésével.

Sörpince a sétáló mellett.. már tudtam, hogy halott ötlet, bor persze van 2.100 Ft / üveg. Tipli. Tovább keresés. Ádám söröző 18:00-kor nyit.. Cimbora eltűnt! Rákérdezés a hajléktalanoktól, valami jó talponálló he! Hát a buszpályán csak ráleltünk. Kicsi hely, olcsó bor (3 db 2/1 = 510 HUF). Rendes pultos még a válogatás cd-nket is betette meghallgatni. 20:45 körül azért csak elindultunk a Padlás irányába.

800 pénzért már bent is a helyen. Pont elég ember, már ment a God's Lonely Man. Nem sokat láttunk belőle, inkább a pultot támasztottuk (na meg mi az, hogy nem késsük le az első zenekart?:)). De messziről is jól szólt. Utána kimenet beszélgetés össze-vissza. Jelen volt az ajkai különítmény is szerencsére.

Ha megfelelő a kép, következett az As Hearts Bleeding. Belenézés megvolt, tetszésindex nem verte le a lécet szerencsére, de inkább dumálás össze-vissza. Aztán nekiindult a Liberal Youth gépezet. Sebiúr beállt előre, mint valami fegyelmező emberke. Többször is elvette a másod mikrofont Sastól, hogy mi is hadd ordibáljunk bele szépeket. Nagyon jó hangulat, jó közönség, ment az őrület. Emberek a tömeg felett, kellő mennyiségű ütés-rugás. Remek volt minden. Szépen fullra leizzadtam magamról az Unearth polómat, hát cseréltem Terrorra. (azt meg SFF mókán sikerült eláztatni, kénytelen voltam venni egy Liberal polót:).

Kezdett a Social Free Face. Béla szokás szerint lejött a színpadról meghallgatni, mi, hogy szól lent nálunk:) Hát erről a műveletről se lehet mit mondani, látni kell és kész. Repkedtek a lábak a tetőtéren, vidámkodás, box, esés-kelés, jó számok, ordítás, boroskóla a nyakba, minden ahogy a nagykönyvben nincs megírva.

Koncert végén hamar kiürült a hely, koptak az emberek. Baja és Sas maradni akartak még inni, de menniük kellett. Azért a zenekar egy-két tagja még tolta a mókát, beszélgetés, emberek kivesézése, boroskólák sorozatos rendelése. Csak egy dolog miatt lettünk szomorúak: nem volt zene. A zenegép elromlott még régebben, mi nem vittünk magnót, csak egy kis piros kazettás volt a pultba kazetta nélkül.

Át szerettünk volna pályázni valami non-stop helyre, de nem találtunk semmit. Így hát hajnal 5 körül zárás miatti távozás. Reggel 6 órai nyitásra visszamentünk a buszpályás jó helyre, ahol a szélesvállú tulaj nyitott, beállította a pultba Pistit, majd közölte vele, hogy bár nem szereti a mi zenénket de most ezt fogja hallgatni:) Pisti vette a lapot és mindig adott rá nekünk hangot.

Jöttek a reggeli arcok, szépen nem tudták hova tenni a Black Dahlia Murdert és a Catharsist:) Kb 2 óráig boldogítottuk a jónépet, majd célbavettük Füredet busszal (ez hogy jött?). Szép idő, balaton, de szép. Leérkezés, restikocsmaféle, balatonpart, 6 lépcsős, 150 ft-os full extrás hagymás zsíroskenyér, moslék zenék dobálása a zenegépbe, parton beszólás a nyomorékoknak. Egy kb tíz fős fiúcsapat vezetője elhivott minket 1.200 ft-ért vitorlázni. Már én kértem, hogy ne akarja, mert nem fognak jól járni. Sebiúr persze mindenáron beleakart ugrani a fa törzsébe lerakott táskáik közé. Kérdezte is többször, hogy kipakolták-e a törékeny témákat.

Még toltunk egy ébresztő jellegű pofozkodást Robival. Csak hát neki nem jeleztük a szabályokat - azaz, hogy csak pofozni ér, ököl, rúgás nem - Ő komolyan vette:) Még összefutottunk Molekula nevű elvont kapolcs-arcú hippi haverjával, akit egyből kiutáltunk a kolóniából, mert elővette a szájharmónikáját (ezáltal elnyomva a cd lejátszóba pakolt zenénket).

Úgy délután 5 fele pesti vonatra ülés pár sörrel, de még előtte a füredi főút mentén pénzlevétel és elpusztulás a fűbe ahol addig fajultak a dolgok, hogy Sebiúr poénból felakarta dugni a seggébe a dobverőt amit kaptunk:) Sima vonatút Pestre, Kelenfőld, 7-es busz, Kosztolányin borozás, sörvétel, Sebilakás, Rozibabával elalvás.. másnap Ignite... Bár ezt még akkor nem tudtam. Ahhoz képest, hogy vasárnap reggel szerettem volna visszaérni Pápára.. nem rossz elcsúszás a térben és időben.:)
András Barth | 08 may 2007

Flyer:

Random photos - 2023