FeZen - 2007
HungarySzékesfehérvár/Bregyó köz
Mivel nyaralás téma volt a Fezen hetének elején, ezért kocsival vettem célba Fehérvárt. Sebi is így döntött, menjünk hát együtt. Mégis elkeveredtünk egymástól az úton, ők régen elöl jártak, mégis mi értünk oda elöbb...
Jobb volt kint mint bent?!...

Tescoban indítottunk, sok szesz reményében. Be is vásároltunk, majd irány a fesztivál mert az Emberst hülye aki lekési. Láttuk is az egész matinét. Az énekes mikrofonja ki tudja hányszor szétesett, a kábel mindig beakadt valamibe. Tipikus feszt elsö koncertje közönség. Mindenki szép, tiszta ruha, én dobtam el az elsö müanyag poharat a színpad előtt, bebaszásos célirány mindenfele. Igazából zeneileg nem ez a fesztivál nyűgözött le, de egy nyár végi levezetésnek megteszi a dolog.

Még jött a csütörtöki felhozatalból egy Clawfinger. Sokszor láthatta a magyar közönség, mindig jó bulit csinálnak. Hallottak alapján annak is tetszett aki alapból leírta őket. Volt szokásos színpad tartóoszlopról gitáros beugrás, jó fények, sok ember.

Koncertek végeztével az kint mobil kocsmánkat, az autót választottuk, meg az ingyenes buszt akartuk ami kivisz a Fezen klubba de lekéstük, ugyhogy maradt a félig séta, félig alkudozás a taxisokkal. Kikötöttünk az ex Base-be. Nem volt nagy kaland, sok ember. Majd záráskor Söme családhoz fel pár sörre. Mivel már mindenki aludni akart, ezért Tanárúrral és Anitával meglátogattunk pár reggeli kiskocsmát he. Matróz, Vadászkürt ahol este 7ig döntöttük a boroskólákat a hülye arcunkba. Semmi alvás után este fél 8 fele visszaestünk a fesztiválra, de valahogy semmi se tetszett, ezért emlékeim szerint fél 10-kor már a kocsiban ülve aludtunk. Szépen rövidre zártuk a pénteket:)

Szombaton reggel 8-kor már Tescoban átöltözés, fogmosás stb.. nem volt kedvünk a rendezvényre bemenni. Kajálás, italvásárlás, majd aránylag napsütésbe a kocsinál randevú Sebiékkel, Hegyiékke. Közösen irány a Vadászkürt (ismét). Ezt a napot nem fogjuk korán befejezni. De valahogy megint semmi se érdekelt, délután 7re érjünk vissza, jó? Ha már fellép az Ignite, hát nézzük meg. Ricsi, Tama, Fazy, tesója, Balázska stb.. csak erre a napra tolta le a képét, de sajnos mindenki össze-vissza ment. Tanárúrék korán lefekdütek Sebihez a sátorba, én még Árpival kisétáltunk a Fezen klubba, elvből nem ültünk taxiba, mindig pont 1-200 ft-tal volt több mint az elöre eldöntött limit. Hajnal 4 fele már léptünk is vissza aludni, nagyrészt taxival.

Jófajta kocsiban alvás hátul.. fél 9kor ébredés és irány haza Pápára. 3 db Mc Donalds-os fost tömtem magamba, valami csak kellett.

Zeneileg nem sokat láttam Fezenből, az emberekre se nagyon emlékszem. Jó, hogy van egy nyárzáró fesztivál, de valahogy sose volt a top 5-ben sajnos. Ennyi volt a nyár, lehetne már 2008 június eleje. Hát mert miért ne?
András Barth | 24 sep 2007

Random photos - 2023