Burning Season - 2006
AustriaRohr bei Hartberg/Lovarda
Tudtuk hogy a szombatot nem fogjuk tudni megnézni, anyagi határok képződtek + időhiányban szenvedtünk. De azért a vasárnapot összehoztuk. Cél: Cataract és a With Honor + egyéb számunkra még ismeretlen zenekarok, mert újat látni jó...

Én egyenesen Volt fesztiválról mentem, Tama, Panna és tesója Zoli Peströl kocsival. Úgy volt Szombathelyen találkozunk de aztán változott a helyszín és sajnos az időpont is csúszott. A du 1 órai Szombathely helyett du 3 Kőszeg mivel mi Zolival elugrottunk barátosnőjéért Röjtökmuzsára vagy hova, utána haza vittük Gyöngyit Csepregre. Végre Kőszeg. Gyors tisztálkodás, ruhacsere, infogyűjtés és gyerünk Zoli fesztkocsijával 5-en. A határon a kedves gyökér osztrák határőrhölgy visszatessékelt minket, mert ilyen széphangú kipufogóval mégse kéne eröltetünk szerinte. Hát jó, vissza Kőszeg, átpattanás a 4 személyes gépbe, Zoli maradt büntetésből:) (meg aztán őt nem is érdekelte annyira, látta már a nyáron az Ignite turnét vagy 4-szer.

Panna és tesója Zoli a neten talált info alapján Unterbuchba kell mennünk, én nem úgy emlékeztem és Zoli haverom se úgy mondta. De megkeressük Unterbuchot.. szép helyeken mentünk az nagyon igaz de sehol egy fesztre utaló nyom. Eltévedtünk keveregtünk. 2 óra "hol vagyunk" után felhivtam Zolit (ebben a történetben feltünően sok szereplőt hívnak Zolinak és akkor még el se jutottam az Ignitehoz, azaz Téglás Zolihoz:)). Pesti infóm, Zoli lebetüzte a városnevet, hát sajnos Unterrohr. Szerencsére nem volt a kettö nagyon messze egymástól. Sixcutsnak kösz a téves infót, miattuk mentünk más irányba:).

Este 6-ra megtaláltuk a helyet, a Festhalle-t. Gyorsan befele mert már jött az info, hogy Cataract fog kezdeni, és még 2 zenekar és 21:30-kor vége!! Talán a VB döntő végett?! Átvettük a félretett jegyeinket (33 euro/db) és vártuk a kezdést.

Az egész hely egy istálló féleség, egyszerü normális téma. Egy sör 3 euro de azért poharanként beszedtek fél eurót a biztonság kedvéért. Kedves fasz hozzáállás. De ha még jó pohár lett volna.. de ez szimpla törhető műanyag. Cataract odazúzott ahova kellett. Tama most nem törte ki a bokáját szerencsére. Furcsa volt hogy besüt a nap pont az arcunkba. Izzadtunk is rendesen. Koncert végén meglestük a merchpultokat, szép sorba kivoltak pakolva. To kill, Drowning in Novermber, With Honor, Ignite, Day of the Dead, Cataract és egyéb distrok cd-i. Külön kis pult volt a Straight Edge dolgoknak. Szerintem nem vettem tölük semmit, enyhén érthető okokból. Mert az ok ha valaki az , de miért kell magára írni? Ennyiből magamra irhatnám hogy "hülye". Sajnos ebben a műfajban elhaparodzott a dolog. Egy polókiállításra hasonlít az egész buli. Legközelebb ilyen koncertre nem megyek zenekari polóba ha nem baj.

De azért vettem ezen az estén is pár szép ruhadarabot. 10 euro/poló. Szerintem baráti. With Honor természetsen jó volt. Tama szerint az énekes egy kis buzi. kinézetre tényleg visszaadta a jellemzést, de a zenével nem volt gond. Öröm volt nézni, hogy Tama mennyire szereti a zenéjüket! Szép videok készültek azért, na!:) Ignite kezdéskor (kb 20:30) már ment a 2006-os foci VB döntő a franciák és az olaszok közt. Volt egy kihelyezett kis tv pont erre a célra. A jelenlevők 1/6-a Ignite helyett a meccset nézte,. Gyanítom az olasz arcok, merthogy voltak ök is páran. Rajzolt rendszámos kisbusszal érkeztek. Sajnos nem igen érettem mit Brekeg Téglás Zoli a színpadon, de ahogy ismerem löki a szöveget a kommunizmusról meg Bushról.. közbe szerintem egyikhez sincs semmi köze, föleg hogy nagy magyar létére amerikában él. Maga a koncert nem volt rossz, bár én sose szerettem az Ignite-ot. A korai befejezés által mégtöbben gyűltek a kis tv előtt. A végén már mi is egy asztalon álltunk. Öröm volt nézni, hogy szurkolnak a többiek. Amint belőtte az olasz csapat a döntő 11-est a végén, mi léptünk is.

Gyorsan összeszedtük magunkat és már ültünk a kocsiba, mikor bekopog egy szakadt szalmakalapos arc. Senki se kérte de elmondta merre kell menni . Hát nekem elegem lett és sofőr Zoliéknak mondtam hogy inkább lépjünk vissza a faluba és inkább ott kérdezzük meg. Mivel a gyerek beakart irányítani az erdőbe (hülye fasz). Nagyon gyorsan elértük a határt. Bár bealudtam, lehet ezért repült az idő. Majd Szombathely környékén nehezen álltunk célegyenesbe, nem igen igazodtunk ki a táblákon. De azért megtaláltuk a 86-os és a 88-as Pápára vezető utat (mivel Tamáék voltak olyan rendesek és hazavittek).
András Barth | 10 jul 2006

Photos about the event »