Persistence Tour 2005 :Hatebreed, Agnostic Front, Napalm Death, Born From Pain, Bleed The Sky, Full Blown Chaos, The Red Chord
AustriaWien/Aréna
Ekkora koncertnek nem lehet csak úgy nekiindulni. Szépen megtervezett utazás, jó útitársak, szép tájak - borok - zenék... Irány osztrákia. Szerda du 4-kor indultam Pápáról. Szüleim jóvoltából át lettem fuvarozva a győri autopályához.. szépen felsétáltam a leágazáshoz mert a többiek már elindultak kocsival Pestről.

Álltam a pálya szélén, mint egy merev f*sz a dermesztő hidegben... vártam... vártam... majd egyszercsak egy irányjelző villog... kocsi felfut a patkára. Bepatttanás a kocsiba 2 üveg dankó vörösborral. Jó zenék, beszélgetés.. határnál pénzváltás..zökkenőmentes 130-as tempó.. 25 km-re Bécstől Tamának már feszített a veséje.. pedig a parkoló nem volt messze.. nem bírta tovább. A pálya szélét választottuk... majd cigi és egyéb után irány a gyönyörő arénaéjszaka... Linz Graz felé két merész kanyar és máris a hely mellett parkoltunk...

Befele azért vigyünk még dankót... A bejáratnál pár arc.. T.Zoli már kint legyeskedett, éppen fűzte az embereket, hogy egy múltkori ektomorf jeggyel másszunk már be ketten valami haverjával.. Mivel már volt az agyamban, bevállaltam. Nem is volt gond, ennek ellenére páran kint rekedtek jegy hiányában. Teltház...

Végre bent! Mindenki megvan. Szembe a merchpult, első ránézésre fos polók.. Na majd később visszatérünk. Már bent ment valami zörgés. Sok ember, pont annyira tele, hogy még kényelmesen el lehetett férni. Mi volt eddig? Mi van most? Bleed The Sky már fosul előadta magát.. Most Full Blown Chaos. Ami a vártnál jobban odatett. Tama is és Attila aki Győrből is emíitette, hogy érdemes nem lemaradni róla. Pont elértük a végét. Mi mást tehetnénk, irány a kocsi és a dankó világa. Útközben még a merchpultot is bevállaltuk, ahol végre sorra kerültünk. Az eladó úriember lebaszta elénk a tál kajáját: párolt paradicsomféle, sülthús rízzsel (azt hiszem). Mi Zolikával egyből nekiestünk, azaz én toltam a szájába villával. Látványosan kimutattuk, hogy nekünk mennyire finom és jó. A végén mikor már jól laktunk nem ártott volna rendelni. A kiszolgálófiú ekkor kérdőjellel a szemeiben mondogatta, hogy hogy képzeljük ezt? Utána már nem volt L-es poló se, mert mint kiderült You hate me? Yes..:) Jobb helyeken is megesik hogy megutálják az embert egy tál kaja miatt. Pedig mi akartunk cserébe venni egy új menüt. De ő csak sírt, hogy egész turnén alíg ehet.

Egy enyhe Red Chord, majd a Napalm Death is odatette magát ahova kell. Bár én már a végén kicsit untam, a többiekkel egyetemben. Szépen szétszéledtünk. Majd következett Born From Pain. Még a buziricsit is hivtuk hadd irigyeljen minket:) Majd egy gyenge Agnostic Front is kijutott. Zárásképp egy egészséges Hatebreed testedzés, amit Zolikával félig összekaratéztunk. Néha átsodródtunk a másik oldalra, volt egy két ütésváltás, csak úgy "hardcore-osan" pár osztrák meztelen felsős arccal, jól elvoltunk!:)

Ittunk ribizlibort... majd szlovák eredeti Blazsek család féle pálinkát Panka jóvoltából. Narancslevemet hátrahagyva elköszöntünk és nekiindulunk a pályának. Begurultunk Győrbe. Fazy magába döntött egy kávét. Zolikát felpofoztuk, hogy hazafele a 120 km-es szakaszon pofázzon, nehogy Gábor elaludjon. Én leléptem a győri éjszakába ahol a szökőkútnál már várt Attila kocsival. El lettem fuvarozva az egyetemi részre ahol mindenhol pangás volt. Egyik helyről a másikra. Hajnal 4 fele meguntam és szép nyugisan elindultam a sétáló utcán a vasútra.

A pályaudvaron próbáltam legyűrni két hamburgert, amit sikerült úgy megvenni hogy nem maradt buszra forintom. Beváltattam a kiszolgálóval 1db eurót. Igy már felülhettem a buszra, ami olyan jól sikerült hogy Sümegen vettem észre hogy ez nem Pápa. kb 70 km-t átaludtam. Kénytelen mód mehettem haza stoppal.
András Barth | 08 dec 2005

Flyer:

Random photos - 2023