Tavirózsa Reggae - 2013
HungaryDélegyháza/Tavirózsa Kemping
Az előző két évhez hasonlóan, számomra idén is egyértelmű volt, hogy a nyár derekát a délegyházi tavak mellett fogom tölteni jó néhány partyra és kikapcsolódásra éhes cimborámmal egyetemben. A helyszínnek most is a csodálatos Tavirózsa Kemping adott otthont, ám a rendezvény szervezéséért ezúttal Keszi Zsolt barátunk (aka Irie Zion, aka „Kártmen úr”) felelt, aki a „Tavirózsa Reggae Fesztivál” nevet adta az eseménynek.


Sokkal szervezettebbnek és több embert bevonzónak tűnt elsőre az idei mulatság. Legnagyobb különbség, hogy 2013-ban már élő zene is megszólalhatott a fák között, teret adva a feltörekvőben lévő fiatal és sokak számára még ismeretlen zenekaroknak. Az előző években kizárólag selector parádé volt, túlnyomó részben az oldschool jamaicai vonalat kedvelők kényeztetésére.

Személy szerint kicsit aggódtam is, hogy az eddig ott megszokott stílusok, amik számomra is a leginkább szívdobbantó hatásúak, vagyis a calypso, ska, rocksteady, early reggae, rub-a-dub és a roots reggae talán háttérbe kerülhetnek, ismervén Zsolti barátom conscious imádatát. Szerencsémre nem így lett és nagyon fincsi ritmusok szálltak a szélben idén is.

Sajnos csak pénteken tudtam megérkezni, így az első két napról nem tudok beszámolni, de ami utána történt az vélhetően ismét a nyaramnak egyik legszebb emléke lesz. A zenekarok akik lehetőséget kaptak, azt gondolom éltek is vele és nagyon nagy erőbedobással mozgatták a lelkes közönséget. Nagyon feldobta az élő zene a hangulatot. A selecták közül számomra ismét maradandót alkotott Dreadhead Norbi az ütős roots korongjaival, a fiatal Junior Nabu a rub-a-dub session-nel, Szasza, azaz „JD Littlehead” a ropogós rocksteady-vel, Lipi a pörgős tradi-ska-val, valamint Ramses barátunk is hozta a szokásos zseniális formáját Óriási volt a drága CéAnne is. Rég hallottam a hangját és ismét nagyon jól esett.

A zenén kívül nagy-nagy elismerést érdemel például Domi barátom „gerillagrill” tábora, Bara kisasszony méltán híressé vált süti-üzeme, Farikámnak a Livity Warrior shopja, ami világszerte hódít a reggae zenészek körében is, a Jamaican Wood Carving sátor és még sokan mások, akik nagyban színesítették az idei eseményt.

Végezetül hatalmas bigup és köszönet a szervezőbrigádnak és az őket segítő csodalányoknak!
author: Dzseriko | 03 sep 2013

author:

DzserikoDzseriko

Photos about the event »