Spring Reggae Jam :Ladánybene 27, Polemic, Re-G
HungaryBudapest/Dürer Kert
Május 10-én került megrendezésre az idei Spring Reggae Jam, a már-már hagyományszerű, tavaszi, egyéjszakás „reggae fesztivál”. Az eseményt Bodnár Tibi barátunk is csak úgy emlegeti, mint a Reggae Camp egynapos kisteshowját… A line-up nagyon is nosztalgikus, hiszen a legelső Spring Reggae Jam-en is fellépett a Re-G, és a Polemic is.

A Re-G zenekar számomra hatalmas színfoltja a magyar reggae életnek, hiszen 14 éve működnek és koncerteznek folyamatosan, úgy hogy szinte minden évben cserélődnek a zenekar tagjai. Nagy kincs ez a mai világban, amikor a legütősebb zenekarok is 1-2 év után szétoszlanak és majdnem hogy feledésbe merülnek. A Re-G ismét nagyon kellemes bemelegítője volt az estének. Legújabb igazolásuk a Three Teadies-ből ismert Szili Miki, valamint nagyon jó volt újra színpadon látni Kincikét is!

A Polemic hasonlóan nagy múltú és színvonalú zenekar hazájában, mint nálunk az LB27. A két banda együttműködése már hosszú-hosszú évek óta megfigyelhető és élvezhető. Most is fergeteges bulit formáltak, és megalapozták a házigazda LB-nek a közönség party hangulatát. Nem másztak el nagyon 2 tone irányba, számomra is iszonyúan élvezhető roots és ska ritmusokat lovagoltak. Fúvós szekciójuk egyszerűen zseniális volt!

A Ladánybene 27 ismét hozta a mostanában megszokott formáját. Azt gondolom, mióta fiatalodáson ment keresztül a zenekar és a három fúvós bandita is csatlakozott hozzájuk, azóta rendszeresen nagyon magasra rakják a mércét, amit időről időre sikerül megütni és még egy kicsit feljebb tornászni. Most is elképesztő lendülettel és elementáris erővel töltötték meg a Dürer Kert nagytermét. Öröm volt látni az élvezetet a zenészeken és a közönségen egyaránt… Óriási bulit csaptak, és megint összerántották a masszívot egy egész estés hatalmas ünneplésre! Köszönjük LB27! A helyszínen kipakolt ismét a Livity Warrior Shop, ahol megtalálhattuk a magyar reggae ruházat számos új, régi modellét. A Livity egyébként tavaszi akciót tart május végéig, érdemes megtekinteni a facebook oldalát. Ja, a fotógépem sajnos hagy kivetni valót maga után, Szőke Ricsi barátunk ezért besegített pár fotóval a teljesebb összkép végett.

Béke_Dzseri
Dzseri | 13 may 2013

Flyer:

Random photos - 2023