ZP nyitás a PASO-val
HungaryBudapest/Zöld Pardon
Az a dátum több szempontból is különleges volt. Egyrészt ekkor lettem negyedévszázados, másrészt a tincseim is jubiláltak… s harmadrészt pedig végre kinyitott a Zöld Pardon… negyedrészt pedig: a Pannonia Allstars Ska Orchestra nyitotta a ZP-t. 

Szokásunkhoz hűen késve értünk a kellemes tavaszi estében a Lágymányosi híd budai hídfőjéhez. Már ment a koncert, de ami aggasztóbb volt, hogy a sor még mindig a híd patkáját súrolta. Leültünk kicsit a partra elfogyasztani ezt-azt, majd mikor a sor kicsit soványabb lett, elindultunk befele. Egyébként kint is élvezhető volt már a koncert. Rég voltam PASO buliban, jól estek a pörgős ska nóták.

Olyan ínyencségek hangzottak el, mint a Lakótelep, Monkey man, River of life stb. Gyakorlatilag minden olyan dal helyet kapott, amit imádok. Kb. a koncert felére beszédültünk a tömegbe. Sajnos az ital még mindig rémesen drága itt, viszont a kiszolgálás ötös. Az egyik cimbim rázendített a boldog születésnap című nótára, én meg vezényeltem a pultosoknak, hogy ők is énekeljenek… és énekeltek :) jó gyerekek.

A koncerten lőttem pár fotót, nem sokat mert az egész színpadot elárasztották füsttel. Ez hülyeség. Se fotózni nem lehet, se látni… s a zenekar is megfullad. Szal, ezt máskor ne ha lehet. Vaku nélkül nem látszik a kép, vakuval meg…SE! Mert nem bírom átvillantani a füstöt. Nókomment. Na, de a lényeg hogy a koncertre ötös kapott a banda. Krsa hozta a formáját, volt skanking, közönség ordibáltatás… nagy hangulat volt. Lelkes volt a közönség is nagyon és sűrű :) Méltóképpen megnyitotta a ZP-t a PASO. Sajna viszont szomorú hírrel is szolgáltak a srácok este, ugyanis kiválik a zenekarból egyik gitáros katonájuk, Zoli. De Lipit megkérdeztem… s minden OK, nem lesz csúfos feloszlás :) Zoli, sajnáljuk hogy mész, s köszönjük ezt a sok-sok évet! Bless mannn! Még búcsúzónak elénekelte Zoli a Ska-ba-da-ska-ba-da-bééé… nem tudom a szám címét :P  szóval, ezt elénekelte :) természetesen csak az után, hogy lelocsolta a közönséget sörrel :D

Negatívum: a tré füst, halál és a koncert utáni zenei aláfestés, még sok jóindulattal sem volt nevezhető afterpartynak. Rossz rap és d’n’b volt a ska koncert után. Aztán már az sem. Ezen kéne változtatni a jövőben.

Pozitívum: jók a fények, jó fej a legénység, a biztiőröknek nagyon nagy respect, rég találkoztam ennyire kedves biztibákkal. Lehet hogy új év, új arculat?! Na, mindegy szóval a biztonságiakat üdvözlöm, jó arcok vagytok! :)

ZP után még átnéztünk valahova, ahol Áfonya tolta… gyakorlatilag nekünk… nem volt más, s késő sem volt. Sajnálatos. Aztán 2 fele góhóm.

Faya volt a ZP-s móka! Je. Várjuk a következőt!! Áldás_farek

Máté Farkas-Kontra | 19 apr 2013

Flyer:

Random photos - 2023