Campus - 2012
HungaryDebrecen/Nagyerdei Stadion
Utólag szinte érthetetlen módon, de a Campus valahogy mégis kimaradt az eddigi fesztiváljaim közül. Emiatt - és a sok történet miatt, amit róla hallottam - nagy izgalommal vártam az ideit. Annyit mindenképpen elmondhatok, hogy teljesen pozitív élményekkel zártuk a hosszúra nyúlt négynapos hétvégét.

Szerdán, annak ellenére, hogy a nulladik nap volt, máris belecsöppentünk néhány igazán jó hangulatú koncertbe és a fesztivál azonnal megmutatta, hogy teljesen jól elfér egymás mellett néhány ismertebb zenekar és néhány, egyenlőre kisebb, de ugyanolyan lelkes rajongótáborral rendelkezõ csapat. Jó volt ismét látni a Freshfabrikot, és érdekes élményt nyújtott a Nemjuci is. Az egyik nagy félelmünk a fesztivállal kapcsolatban, a rossz időjárás volt, annak ellenére, hogy a koncerteket többnyire fedett sátrakban tartották. Szerencsére csak a nulladik napon nem voltak kegyesek hozzánk az égiek és a több napra beígért esőt egy adagban kaptuk, azt is késő délután.



Csütörtökön már az előző nap tapasztalataival a zsebünkben, vágtunk neki a fesztiválozásnak. Emiatt több, nem kizárólag zenei rendezvényre is ellátogattunk. Ilyen volt az indiai táncshow, vagy a lélegzetelállító kerékpárosok, akik fárdhatatlanul szórakoztatták az arra járókat. Minden napot a programok feltérképezésével kezdtük, de persze még így rákészülve se tudtunk mindenhol ott lenni. Szerencsére azért sikerült eljutnunk olyan neves koncertekre mint Péterfi Bori, vagy a Quimby. Ezt az estét a kedvező időjárásnak köszönhetően, az igen nagy számú lelkes fesztiválozók legnagyobb örömére a Tente partyval zártuk . Miután kitomboltuk magunkat a Tente partyn, és kellőképen ittasak voltunk, egy igen érdekes élményt nyújtó szabadtéri mozizással zártuk a napot és ott józanodtunk.

Kétség kívül a pénteki nap egyik leglátványosabb koncertjét a Juhász Lyácint Bt.-től láthattunk. A zajkeltést felső fokon űzik, minden kézzelfogható hangszernek látszó tárgyal. A performanszuk fő látványossága egy bevásárló kocsi szétflekszelése volt, ami nem kis döbbenetet okozott a közönségnek. Remek előadás és maradandó élmény volt!



A sok program közt volt annyi szusszanásnyi időnk, hogy  belátogassunk a sátrazók közé. Ott egy rövid séta után megállapíthattuk, hogy azok a látogatók is teljesen komfortosan (a körülményekhez képest ) végig fesztiválozhatták a hetet, akik nem tehették meg, hogy minden nap hazamenjenek.

A szombatra nem emlékszem mert már hótfosmoslék fáradt másodharmad negyednapos voltam-voltunk, esetleg csak annyi hogy az Irie Maffia hozta az várt hangulatot, volt ugara-bugra ezerrel, a Fish! Ismét az egyik legjobb hangulatú koncertet tolta, megismertünk egy számunkra új zenekart a Mocsok 1 Kölyköket, akik remek zenét csinálnak és az Apocalyptica ugy volt felejthető ahogy van!?

Bőven fogyott a vodka a négy nap alatt, és ennek is köszönhetõen, évek óta a legjobb hangulatú Campus fesztivált éltük meg a Nagyerdőn itt Debrecenbe 2012-ben!
Gergő Brázda | 02 aug 2012

Flyer:

Photos about the event »