Giddimani again! :Perfect, backed by Budapest Riddim Band, KRSA, Jr Brown, CéAnne, The Three Teadies, PASO Sound
HungaryBudapest/Akvárium Klub
Tökéletes Úr már többször elkápráztatott minket, sokszor járt már Magyarországon. Talán a legmeghatározóbb a 2010-es Reggae Campes koncertje volt, mert ugye a Camp vibeot nem nagyon lehet überelni. :) A május 2-án rendezett buli mégis talán tudta ;)

A történet a következő: kellőképpen rápihent mindenki a munka ünnepén a következő napi őrületre, viszont szerintem okkal érezheti  a rege mass, hogy valamiféle átok ül a hazai reggae életen. Nem rég Elephant Man maradt el, most meg Perfecttel akartak packázni az égiek. Meg ugye sorolhatnám még… Camp, Buju stb.

Szóval: szerda, gyülekező az Akvárium klub füves placcán, meleg van, sok cim-cim-cimbora, alulöltözött gyengébbik nem, a lágy szellő hozza a friss tavaszi leányok illatát. Perfekt! 10óra, kis csúszás, belefér. Áll. már tolta a 3Teadies mikor elkezdett csöpögni a medencéből a víz befele a tánctérre. Áram elmegy, zene off. Evakuálás. Katasztrófavédelem, tűzoltók… először azt hittem a Die Hard 5 forgatására csöppentem, de aztán kiderült hogy ettől nagyobb a baj. Lényegében elmaradt az összes koncert, mert bent állt a víz. Őrület, ez is csak a Perfect 1200Ft-os belépős estén eshet meg. Voltak még találgatások, hogy átrendezik a bulit máshova, na de hát azért ne feledjük el ez Magyarország, itt nem megy minden flottul. Azért mi megittuk a söreinket és duzzogtunk hogy már megint… Nevetgéltünk az ironikus tényeken, miszerint az Akvárium hű lett az új nevéhez, a buli elúszott. Aztán jött a hír, hogy másnap meg lesz tartva a koncert. Ez egészen másnap délutánig tabu téma volt, de még „időben” kiderült, hogy bizonyám lesz csinadratta. Azért példaértékű ez! Sok esetben ilyenkor megy az elégedetlenkedés, a szidalmazás… de hiába, ez a reggae család :)

Tehát csütörtök. A már megírott programot azért mégsem lehet felülírni, így 22h-kor kezdett a Maszkura és a tücsökraj lemezbemutató koncertjével, majd éjfél környékén Perfect. Nagy felt az Akváriumnak, hogy lehetővé tette ezt a kombót, ráadásul profi módon: amint vége lett a Maszkurának, egy másik színpadon egyből kezdett is a BP Riddim. Sajnos sokan már nem tudtak eljönni csütörtökön, így a masszív kicsit sovány volt de a másik koncertnek köszönhetően sok érdeklődő maradt. A program is változott kicsit: elmaradt nagy bánatunkra a PASO Sound, s nem erősítette a Budapest Riddimet CéAnne és Jr. Brown. A koncertet Juli vezette fel – a BPR régi tagja, tök jó volt ismét látni.  :) Majd G.Ras ragadta meg a mikrofont és profi konferanszié módjára hergelte a közönséget, énekelt és így méltó módon adta át a szócsövet Giddimani Úrnak.

A jamaikai sztár nem győzte ordibálni hogy „love Budapest”, szeret minket na :) Ő se semmi forma, eljön hozzánk, belefut egy ilyen katasztrófába de nem adja fel. Jó ebbe belegondolni… fontosnak tartja az üzenetét, próféta. Nem számít plusz egy nap, nem hagyja cserben a közönségét. Tisztelet! A koncert zenei anyagáról annyit, hogy sajna sok volt a dancehall, a pull up – így én nem annyira élveztem. De a show profi volt, nem hiába Perfect a neve ;) Ha nem lenne ki kéne találni. Ugrál, grimaszol, ordít, integet, pacsizik, tapsol… robot mozgást imitál, énekel a kamerának… imádnivaló. Imádta is a mass. A koncert alatt szétszórta saját cigi papírját a közönség sorai közt, a koncert után, mint Reggae Campen kijött és spanolt az emberekkel. Valahogy így képzelek el egy reggae sztárt… közvetlen, feltétel nélkül ad, mosolyog… szeret. Egy kis negatív kritika a nagy fel mellett az Akváriumnak: a fények borzalmasak voltak. Csak vörös fény volt, fotózni lehetetlen. Szal, boccs a nem túl jó képekért. Na, így a végére összegzésnek: alakulhatott volna jobban is de maximális tisztelet a szervezőknek, Perfectnek és a Budapest Riddimnek… hogy egyáltalán alakult :) ezt a hozzáállást kérném a továbbiakban is :)
Máté Farkas-Kontra | 06 may 2012

Flyer:

Random photos - 2023