Urban Art Forms - 2011
AustriaWiener Neustadt/Arena Nova Playgrounds
Csütörtök reggel fogtuk a sátorfánkat és ismét útnak indultunk, ezen a nyáron már harmadik alakalommal. Mostani választásunk elég balszerencsés volt, bár már gyanítottuk nem teljesen a mi világunk ez a fesztivál. Mégis vonzónak tűnt, az utazás és egy két zenekar miatt. (Fat Boy Slim, Pendulum).

Ausztria legnagyobb elektronikus fesztiválja Wiener Neustadtban azonban nem nyújtotta a fesztivál élményét nekünk. Ezért nem is fogom nagyon túlbonyolítani a beszámolónkat, fölösleges is lenne, ráadásul egy éjszakát bírtunk és jöttünk is haza. Az időjárás előrejelzés sem tűnt túl biztatónak, mivel egész hétvégére rossz időt jósoltak a környékre. Szerencsénkre azért nem áztunk el.

A kocsiba már a megszokott rutinnal pakoltuk be a cuccainkat, mindennek meg van a maga helye, ez majd hogy nem olyan gyorsan megy már, mint a sátor állítása. Pár óra alatt le is értünk és könnyen megtaláltuk a fesztivál helyszínét, amit idén a Nova Aréna mellett építettek fel. Az előző heti novarock friss élményei még bennünk éltek és talán ezért is volt csalódás már a nulladik nap.



Az emberek nem voltak olyan közvetlenek, a kemping nem volt őrzött. Leparkoltuk Fiat Marikát és kevertünk magunknak egy fröccsöt majd elindultunk felfedező körútra. Fotózgattunk, leülve beszélgettünk majd, ahogy sötétedéssel egyetemben előmerészkedtek az unszimpatikus figurák is. Senkivel nem tudtunk egy értelmes szót se váltani és minden második ember kérdése valamilyen tudatmódosító szerrel kapcsolatos volt.

Tényszerű megállapítást nyert: ez nem a mi bulink lesz. Így édes kettesben róttuk az utat a kemping és a fesztivál közt. Majd úgy kettő körül feladtuk és elmentünk aludni. Közben persze találkoztunk sötét alakokkal, akik mint a keselyű a dög fölött, várták, hogy valamelyik tinédzser agyvesztve heverjen, és ők nyálcsorgatva rávessék magukat a zsákmányra. És innentől kezdve kb Bandi óránként ébredt és ellenőrizte, meg van e még mindenünk vagy kiraboltak minket. Másnap egybehangzóan megszavaztuk hazamegyünk, de előtte feldobjuk a kedvünket és bemegyünk egy jót ebédelni és császkálni a városba. A turistáskodás enyhítette az előző nap elszenvedett - elcseszett éjszakánkat.



A megszokott nyugodt és tiszta osztrák kisváros látványa és az újságárusnál vett osztrák tetováló magazin kiengesztelt maximálisan :) Beültünk egy kis bódéba kajálni , ettünk isteni finom kebabot (3 €/db), én ledöntöttem egy kávét Bandi egy kólát, és elmászkáltunk a város központjában. Maga a városon látszik, próbálja menteni múltjait. Egy-két rom mellé leülve nézelődtünk. A város főtere megtévesztésig hasonlít Graz központjára. Meglehet egy sémára épültek. Minden esetre tetszetős környék, nem úgy mint a fesztivál iparterülete:)



Még adtunk egy esélyt a fesztiválnak, visszanéztünk pár órára, majd estefelé útnak indultunk Ceglédre. Szerencsére Bandi imád este vezetni, én mint egy kómás ültem mellette és próbáltam ébren maradni, de nem mindig sikerült. Egy gyors éjszakai bábolnai meki majd éjjel 3 körül bedőlés az ágyba.
Tünde Oszlánczi | 28 jun 2011

Flyer:

Photos about the event »