Campus - 2011
HungaryDebrecen/Nagyerdei Stadion
Ismét eljött a Campus fesztivál ideje. Kicsit tartva a rossz időtől, de lankadatlan fesztivál hangulattal érkeztem a debreceni stadion mellé átvenni a karszalagom. A tavalyi évhez képest, ez szokatlanul gyorsan ment. Pár perces sorban állás és Boros Sanyi spontán produkciója után már indulhattunk is a Lovarda felé, hiszen a szerdai 0.-ik nap ott zajlott.

Még a villamosról vetettem egy pillantást a főbejáratra, ahol a szerencsétlenebbül járt heti és napijegyesek vártak sorukra. Mivel a jegyhamisítási botrány miatt elkerülhetetlen volt az egyenkénti ellenőrzés, ami igencsak megnehezítette a bejutást. A szemerkélő esőben ez különösen jó időtöltésnek bizonyult.



Az esti koncertekre a közeli kocsmában edzettünk, majd benéztünk Insane és a Subscribe műsorába a Lovardába. Miután nyugtáztam, hogy a fiúk ismét jó kis koncertet, nyomtak hazafelé vettem az irányt, mert ugyebár holnap kezdődik csak igazán a fesztivál a szabadban.

A csütörtöki nap zeneileg számomra nem tartogatott sok izgalmat. Mindenbe belenéztem, körbe jártam a fesztivál területet, felmértem a terepet. Számomra a nap koncertje a Fish! volt. Hatalmas bulit csináltak! Az énekes fickó valamit nagyon tud…aki ott volt fülig érő szájjal táncolta végig a koncertet! Rajtuk kívül, a Supernem és Ganxta Zolee-ék tudtak hosszabb időre lekötni. Egy- két sör és barátok társaságába elég jó kis buli ment az Otp Junior Arénába. Az unatkozó fesztiválozókat a közeli Üvegtigris nevezetű kocsma várta, hiszen a benti árak ebben az évben se voltak túl barátságosak.



A másnap már kicsit mozgalmasabbnak bizonyult, péntekre várható mindig a legnagyobb buli. Ez nem is maradt el: rengeteg ismerős, egy kis melegítés a Békás-tónál majd pálinka ittas táncolás a Quimbyre (akik mellesleg hatalmas bulit csináltak). A party sátrakra sem volt panasz. A malátabárban volt a legjobb elektronikus party, az ottani dj-k reggelig várták a túlélőket. Ránk is hajnalodott elég gyorsan, nem kis izomlázzal battyogtunk a járgányokért a bicikli tárolóhoz.

A szombati nap elég nedvesre sikerült, a zuhogó esőt csak a sajtos tejfölös lángos és a sör tudta elfedtetni. Nem vette az időjárás kedvét a rutinos Tankcsapda közönségnek, 10- 60 évesig minden korosztály megtalálható volt a tömegben. A szokásos Tcs repertoárja nem hozott sok izgalmat, így inkább az Üvegtigrisben vészeltem át a rossz időt, és ezzel véget is ért számomra a Campus.

Összességében jó kis fesztivál volt, a megszokott felhozatallal… épp ezért elég feledhető, de megfelelő társasággal, kellő mennyiségű sörrel, kellemes nyári programnak mondható.
Fruzsi Varga | 29 jul 2011

Flyer:

Photos about the event »