Marley 66 :Ladánybene 27, Dubaku Band, CéAnne, Doki, Krecsmáry Zsolt, Mr. Roul NO, LB Reggae Sound, T.B.Homelock, RasTamás
HungaryBudapest/A38
Egy héttel a Mester hivatalos születésnapja után, ismét elérkezett az idő. A magyar rege masszív idén is megemlékezett egy nagy roots est keretein belül az A38-on, a Ladánybene szervezésében. Sokat gondolkodtam, hogyan kezdjem ezt a beszámolót… talán azzal, hogy imádom a reggaet…a rootsot.

S ez az este a roots reggae jegyében telt. Bodnár Tibi nem kis fáradtsággal összeszervezte ezt a nem mindennapi showt. Kezdett az egyre nagyobb babérokra törő Dubaku. A „roots reggae allstars” kiegészült a Budapest Riddim régi vokalistájával, Mammazitával – aki két gyermek után is úgy tündökölt, mint egy angyal. Valamint vendég volt még náluk a Colonyból ismert Sziszi és a BPR basszerosa is. A kb. másfél órás műsorukban hallhattunk Bob/Damien Marley nótákat egyaránt.

Doki egyre jobb, CéAnne egyre szebb:) Öröm nézni ezeket a fiatalokat, minden tagnak sugárzik az arca a boldogságtól, mikor zenélnek. Szinte kiugranak a bőrükből. A koncertjük egyik csemegéje az volt, amikor Bodnár Tibi egy szál mikrofonnal(!!) előadta Bob Coming in from the cold-ját, nem nagyon láthattuk eddig Tibit ilyen szerepben, aki nem volt ott, bánhatja! Majd rögtön Tibi után Mammazita vette át a mikrofont és Rita Marley One draw-jával folytatta. A Dubaku lenyűgöző produkciója után a házigazda band következett. A Ladánybene 27 is mindig mutat valami újat. Egyszerűen nem hagyják, hogy kifogjon rajtuk az idő. Most egy új fúvós szekcióval jelentkeztek. Ami ha minden igaz, nem csak alkalmi kapcsolat lesz. A népes társaságot színezte még a Dubakus Vókó Peti, ütős hangszereken, valamint a szintén Dubakuból ismert billentyűs Vági Tomi. Ja, Tomi most nem tolta a zenekarával, a közönség sorai közül élvezte velünk a Dubaku koncertet… mókás lehetett.

Na, de visszatérve az LB27-re, az ex-Knottys Krecsmáry Zsolti is ütötte a dobokat a koncert alatt. Valamint, mint tavaly, idén is kiállt énekelni nekünk. S végül, de nem utolsó sorban: Tibi mellett kivételesen nem vokalista leányok álltak, hanem Roli (ex-Another Day/T-Rex). Meglepő, ám annál izgalmasabb, érdekesebb kompozíció volt ez. Roli természetesen önállóan is énekelt. Ami nagyon tetszett, hogy pár nótát egészen más verzióban nyomtak le Miksáék. Példának okáért, a fináléban a Simmer Down-t, teljesen lelassítva… na, azért a végén táncoltunk egy óriásit. Jaj, de a legjobb azt hiszem az utolsó dal volt, sok-sok Marley szám egybe mixelve. Hát ezt nem írtam túl szépen. De a lényeg ez volt.

Menelik jelenleg Etiópiában tanít történelmet, s sajnálatos módon igaz haza utazott most egy hétre, de a Marley66-on pont nem tudott már részt venni. Persze nem hagyta szó nélkül az eseményt, küldött Tibivel egy etióp sört, s arra bíztatta, hogy rázza fel s locsolja szét… ezzel érzékeltetve, hogy a Professzol Úr köztünk van. Hát TB ezt nem tette meg, mondván Ő nem olyan fiú :) de küldtünk egy nagy fel-t Meneliknek!

S akkor egy kis laikus kritika: CéAnne elénekelte MiksaMannal közösen a Redemption songot. Először is maximális respect, két ilyen meghatározó egyéniség egy dalban… az jó:) Valamiféle mester és tanítvány jelenség. Az „öreg” aki kitaposott egy utat és a legfiatalabb, aki még csak tipeg… de hogy! :)

Na, kicsit elmerültem a részletekben. A lényeg, hogy kicsit nem annyira tetszett ez a duett. Először is azért, mert szerintem ez egy elgondolkodtató dal s szerintem Miksa túl dinamikus volt… mármint a mozdulatait illetően. S az se tetszett annyira, hogy a végén belépett az egész zenekar. Visszahallgattam róla a videót, amit csináltam s nekem Vókó kongája elég lett volna. Pont. De ettől függetlenül nagyon büszke voltam/vagyok erre a duettre.

Hála Jahnak nagyon sokan kíváncsiak voltak erre az emlékestre, jó volt együtt mozogni a masszívval, rengeteg új fejet láttam… és az összes arc mosolygott. Bob biztos büszkén pislogott lefele. Még annyit, hogy aki esetleg nem akart vagy bírt már táncolni, az is mozgott, mert a hajót úgy berengette a rege, hogy nem lehetett egy helyben állni. Ezt az érzést kívánom mindenkinek, köszönet Bodnár Tibinek, hogy megint kitette a szívét ezért az egész kavalkádért! S hatalmas respect az összes fellépő művésznek… rég voltam ennyire pozitív, szuper buliban:) S nem utolsó sorban Boldog szülinapot Bob Marley!!! Jah bless_farek
Máté Farkas-Kontra | 23 feb 2011

Flyer:

Random photos - 2023