Ride Di Riddim :LB27 and The Judah Riddim Warriors, High Grade Band, Budapest Riddim Band, Bosi, Áfonya
HungaryBudapest/Corvintető
Mindig olyan sablonos neveket kapnak a bulik, végre egy húzós név. Na, belecsapok a közepébe, mert hosszú lesz. Nagyon vártam már ezt az estét, végre elérkezett a hivatalos lemezbemutatója a Color Demnek. Helyszín Corvintető, még sose voltam itt, s hát Blaha… nem a paradicsomról mintázták ezt a teret. 8óra magasságában befutott a vonatom, de mivel sztrájk volt a cityben gyalogszerrel indultam neki az útnak.

A hely bejáratánál pont összefutottam drága kedvesemmel. Irány a tető. Egy kis lifttel fel, a liftes csávó elég flegma. Nyilván nekem is kilenne a faszom a sok szórakozni vágyóval, akik fel-le közlekednek, miközben én egész este megfagyok… és amúgy is milyen munka már liftesnek lenni?! Főleg a Blahán. Na, de akkor is. Felértünk a szórakozóhelyre…én nem tudom hogy írjam le…hogy ne bántsak meg senkit…de ennél lepukantabb helyet még nem láttam. Ijesztően szét van rohadva, hozzá az a kommunista piros. Kicsi, büdös, megáll a füst, rohadt drága minden, színpad apró, nézőtér is. Az akkusztika rémes. Nem egy ekkora zenekarnak való hely, egy Roots Kompakt elfér ide, de a Ladánybenének már pici!! Arra tökéletes, hogy isi után felugorjanak a kislányok, kisfiúk bandázni, kólázni. Pedig akiket kérdeztem, mind jókat mondtak róla. Nyáron biztos tutibb, mikor nyitva van a szabadtér. Még egyszer nem akartam senkit megbántani, lehet én vagyok túl igényes:P Hozzátenném az Úr, akinél akkreditáltam 1 nagyon kedves forma… ezúton is köszi.

Na, ruhatár, pakolás. Ruhatáros csóka szintén flegma, jobban, mint a liftes. A vicc, hogy nem vágja a főnöke nevét. Nem tudta kiről beszéltem. Sose hallott róla. Hm:) Gyorsan gyógysör a sok inputra. Menelik papa befut, farek átad egy zubbonyt. Köszi Pít!:) Lassan, nagyon lassan szálingóznak az emberek. Farek érzi…pici lesz ez a hely. Az LB hangol, CéAnne csacsog…befut egy vankatimi. Aztán szép lassan beér a masszív: Bara, Dalma, Dani, Zsolti, Dzseri, Domi, Norbi és Rototom pilótánk: Tibcsi:) A pultos csaj se tudja ki az én emberem. Megjön Copy Con, egyből megrohamozzák. Farek közben hajigálja szanaszét a 02. 06-án tartandó balassagyarmati Bob Marley 65 buli szórólapjait. Pacsizás a celebekkel. Végre befut Áfonya és felrak vmi jóféle riddimet. Elkezdek pakolászni ki a táskámból SD kártyát, fotógépet.

A party elég nagy csúszással elkezdődik, már ittam pár sört. A riddim dömpinget Máté kezdi (Újkút HK R.I.P.). Sárga Tisza felsőjén volt egy felirat s mivel kissé illuminált állapotban voltam, végig azt hittem, hogy az van ráírva hogy f*sz. Ez nem Máté ellen szólt, nem tudom miért…így olvastam. Pedig az volt ráírva, hogy Tisza. Ja, a zenei részt a Budapest riddim szolgáltatta. Máté 3 szám után felkonferálta egy közeli ismerősömet: CéAnnet;) A kishölgy kimagasló teljesítménye óriási lázba hozta a közönséget (nem csak a mi masszívunkat!)

Anna után Miksa látogatott a színpadra, hogy beharsogja a másik szegedi formát. S már jött is Milli Chab, mintha puskából lőtték volna ki! Az Ő daggerin dancehallja, nem az én világom és akkor finom voltam. Már elmúlt éjfél s még sehol se tartunk. Színpadon Copy Con és Lego. Hm…Copy Con úgy érzem megragadt egy szinten és nem jut tovább…pedig lenne benne új szerintem, ezt annak ellenére írom, hogy én nem vagyok oda érte. Legómen meg?! Vele mizujs? Ők most együtt tolják Copyval, vagy mi?? Nem értem az Ő szerepét… Pedig neki is voltak már érdekes megnyilvánulásai…ez most pozitív kritika. Mindenesetre ízlésesebben öltözik, mint a társa. 3 szám után újabb Kemon pattogott fel a picike színpadra. Kedvelem Őt. Stílusos arc, s szerintem konyít valamit az MC-zéshez;) S ami nekem nagyon fontos: jól lehet fotózni:) Respect Kemon! Az első soroknak köszönet a türelemért, hogy mindig ki-be engedtek. Ugyanis ált. az 1. szám alatt fotóztam, aztán hátra néztem a barátaimhoz.

A fekete Mc után Gregory G.Ras következett. Mi ez a név Geri? Elég vicces. Mintha valami próféta lenne, ami persze nem baj…mert lehet hogy az is. Ami viszont bizonyos, hogy Geri régebben valahogy jobban nyomta. Ez a dh jellegű vonal már nem az én asztalom. Ebbe nem is illik bele a prófécia. Pont Gerinek kéne tudni, hogy a rootsot kéne erősíteni…arra van szükség nem erre. A colony masszívja anno egy lelkes tömeg volt, most már kevésbé látok szeretet teljes összetartást… most már inkább csak buli hangulat van, meg csapatás. 3szám lement…vagy inkább 2 szám és 1hosszú beszéd:P s egyszer csak Geri mellett termett Barna. Újabb fordulat. Barna előtt le a kalappal, a sok szarakodás után kezd egyenesbe és főleg felfele jönni. Gyere is Barna, mert jó Mc vagy Te! Hajrá! Voltak az este folyamán érdekes párosítások a színpadon. Ugye ilyen volt G.Ras és Jr. Brown, később Jr. Brown és Milli Chab…Kemon és Krsa…lendületes showt toltak az Mck:) E blokkot Ska Peti zárta, még Miksa is feltűnt egy kis időre. Nem lehetett semmi Bp Riddiméknek ezt a röpke 100órát végig küldeni! BigUppppp nekik:) Uhh…pihi. S még nem is volt, amiért jöttünk.

Fél 3. A színpad ismét az énekeseké, a riddim band szerepét Tibiék vették át. A Ladánybene beállt a sorba, 3számot lenyomtak. Aztán Shanty Town riddim, CéAnne kíséretében Krsa…listen! Ez a blokk kicsit széjjel lett variálva, de sebaj! Shanty után Máté kezdte a Color dem sort, őt Pita követte. Na, nála álljunk meg egy szóra. A szavazás alatt tele voltam rengeteg érzéssel, vele kapcsolatban. Nem fogom mindet ide leírni, mert már elvonultak a viharfelhőim…csak néhány szösszenet: Hol volt az a százmillió ember, aki rá szavazott anno?!?!?!?! A rajongói. Szívesen csináltam volna csoportképet, de szerintem a tetőn kb. senki nem ismerte. Érdekes. Na, mind! Se kedvem, se karakterem belemenni Pitába. Majd egyszer elmegyek egy koncertjére és akkor majd beszámolózok.

Mikor fellépett, őszintén szólva kicsit meg is sajnáltam, hogy hogy izgul stb. Aztán eszembe jutott, hogy mikor söröztem ott állt mellettem s milyen hülyéket beszélt. Aki még nem profi, kérdezzen (profikat)…de ne győzködje már az XY profit a hülyeségével. Mindenki idejött felkészülve, ez a lökedék meg, mintha az űrből jött volna. A lehetőség mindenkinek adott volt próbára, de ha valami nem megy, kérdezünk. Ajjj… ennyire egyszerű. De a nagyobb baj, hogy Pitaramosnak nincs semmi kisugárzása… megölte a hangulatot. Nem akarok nagyon kemény lenni, fel lehet ezt fogni építő kritikaként is… mindenkinek szíve joga mit gondol… az írásomról, Pitáról. Én még nem erőltetném Őt. Nagyon messze jár az igazságtól. Halvány jelét nem látom…semminek. Na jó, abbahagyom…”mondom pullup!” :P

Szóval, ezt a nem túl jó részét a koncertnek, a közönség teljes befellegzését nagy meglepődésemre a másik gyászhuszár mentette meg: Milli Chab. Le a kalappal előtte, nem szeretem Őt, mert nem jó:P de abban, amit csinál…abban kimagaslóan teljesített ebben a necces helyzetben. Úgy felpezsdítette a kiégett közönséget, hogy csuda! A LB átváltozott egy dühöngő dancehall bandává, minden patent a helyén volt! Azt hittem nem tud már meglepni ez a zenekar, s hogy Ők nem tudnak dh-t játszani……magasságosegek. Nagyon durca volt. Összeforrt akkor, abban a pillanatban a dübörgő dancehall és a megfontolt roots. Hatalmas BigUpppot nektek fiúk!!! Respect!

A felrepítő energiabomba után SkaPeti vette át a mikrofont, majd CéAnne zárta a sort. SkaPéter: miért kell káromkodni?! Kár. CéAnne, csaje, ezt már szeretem. Roots…Rootless Tree, nem csak lemezen élőben is nyert! Forever loving Jah riddimjével, az egész estémet bearanyozta…r o o t s !!! :) Gyere kisleány, hódítsd meg a világot!:)

Copy Con Mit isztok c. slágerére eléggé bepörögtem, még utána sokkal is megkérdeztem ismeretleneket, hogy „mit isztok?!” ezért elnézést kérek;) fáradtság+szesz. Telt múlt az idő, egyszer csak legördült egy kivetítő, melyen Junior Tshaka folytatta a riddim sorozatot. King Yellowmannel valami technikai malőr miatt akadozott a kapcsolat. Babylon. De aztán minden a helyére került. Jó volt látni a kisöreget;) Aztán én már nem bírtam tovább, le kellett ülnöm, kint. Ekkor volt olyan 3óra környéke. Sokan már elszállingóztak haza. Sajnos csak kintről hallottam Mc Kemont, Barnát, G.Rast, Krsát. Mikor mentem befele épp Copy tolta a Tabufáját. Ezt mikor először hallottam… hát nem tetszett, ez valószínüleg azért van, mert amúgy is előítéletes vagyok Copyval szemben – magánügy. De sokadjára meghallgatva a Tabufa nem rossz:P vicces. 1 vicc…jóvicc. Columbora visszaértem, alig akartam megismerni satyesz nélkül:P Csináltam sok képet Lewyről. Nagyon fotogén volt:) mindig elbújik a közönség elől, sose lehet lekapni…de most!!

Nos, lassan a vége felé közelgett a buláj, nagyon hosszúra sikeredett. Eléggé befáradt a közönség. Sajna szerintem kevesen voltak, ez betudható annak, hogy volt valami para: max 350 ember jöhetett be. S sokan így kint ragadtak. (valószínűleg a Pita rajongók tömege volt ez) Előbb kellett volna jönni! Illetve a bulit kellett volna nagyobb helyre tenni. Pl. Gödör, Dürer. Sebaj.

A nagy bakelit pörgető Bosit nélkülöznünk kellett sajna, egyéb okokból. Viszont kárpótlásul ellátogatott a bulira I-Ration - személyes kedvencem. Jógyerek:) kicsit lassú, de nagyon durca a zenei palettája. Beszélgettünk a roots, dub hazai és globális helyzetéről… hát vele még sokat fogok beszélgetni, remélem.

Na, összegezve: CéAnne jeee, Milli Chab ügyes volt - azért! Kemon karakteres, Copy – a következő kört én állom, de akkor végre beszéljünk normálisan! Barna, legjobb dancehall énekhang. Columbonak nagyon jó a versionja, G.Rasnak is nagyon tetszik (ilyet még sokat, ne csapatást:S), de kicsit neki vissza kéne szállni a földre. Krsa dala kicsit a Paso Budapestre emlékeztet, mindkét szerzemény zseniális. Amúgy Copyé meg szerintem, szerkezetileg, stílusilag Mona Lisa. Mindkettő kedvelt téma volt a reneszánszban;)

Vissza: Mammazitát hiányoltam. SkaPéter és Máté még nekem nincs kiforrva, valami izé van a stílusukkal. Mc PitaRamos, no comment. Junior Tshaka, remélem találkozunk Campen! Yellowman…Jah bless! Ja, Miksáról annyit, hogy kicsit fáradtnak tűnt, pihend ki magad rasta, mert kell a lendület…nehogy már ezek a feltörekvő kis gyerekek azt higgyék hogy fárafdz!:)

Köszi mindenkinek, aki ott volt…köszi a LB27-nek, hogy van és hogy mindig megújul… boldog huszonötödiket nekik! Blesssss_frk
Máté Farkas-Kontra | 28 jan 2010

Flyer:

Random photos - 2023