Campus - 2010
HungaryDebrecen/Nagyerdei Stadion
Egy újabb nyári nap újabb fesztivál. Így vágtam neki, a Nagyerdei stadionban megrendezett Debreceni Campus fesztiválnak. Igazság szerint igen vegyes érzésekkel érkeztem a helyszínre hiszen utoljára igazán akkor volt jó ez a fesztivál amikor még a Vekeri-tó közelében kapott helyet.

Miután átvettem a karszalagot ami külön megérne jó pár keresetlen szót ( lévén hogy még a szervezők se tudták igazából ki milyen karszalagot kell hogy kapjon) Rögtön akadályba keveredtem mivel hogy még 0. nap nem voltak kész a színpadok így nem is engedték hogy az ember csak ugy bemenjen szétnézni a fesztiválra. Na de mindegy a közeli Kikötő söröző hamar elfeledtette a kellemetlenségeket az első egy (kettő-három-Négy) feles után.

Este a lovarrdában volt egy átlagos Kiscsillag koncert de egyébként semmi extra. Második nap már sokkal jobban sikerült délután az Egyetem melletti békás-tón kezdtük el az alapozást ami igencsak jól sikerült már-már annyira hogy az Auróra koncertről majdnem leis csúsztam. Egész jó buli volt visszatapsal, bellachaoval, minden egyéb ami ilyenkor szokott lenni de újat sajnos már nemigen tudtak mutatni. A pénteki nap végre rendesen széttudtam nézni a fesztiválon. Kedvenc jelenetem az éjszaka amikor páran épp jegyet tarháltak a járókelőktől hogy átragasszák a karszalagot amikor egy arra járó motoros szekurityi az egész 6-7 fős társaságról sorra letépte amit szereztek.



Bent volt minden, kajáldák, piáldák, bankautomata minden ami egy fesztiválon elvárható. Nah de akkor a színpadok a Kispállal kevert Ganxta koncert valami egészen új szintre emelte a mixekről eddig elképzelt képemet. Lévén olyan közel voltak a színpadok egymáshoz hogy stereoba hallhattam a két koncertet egyszerre. Ez a jelenség szinte az egész fesztiválra jellemző volt de kellő mennyiségű alkohollal ez igazából szerintem senkit nem érdekelt ahogy láttam.

Harmadik nap már viharfelhők is csatlakoztak  a fesztiválhoz így egyre többször azon gondolkoztam vajon érdemes lesz e egyáltalán ruhába menni vagy úgyis szarrá ázok. De miután egy gyereket megláttam amit fullpucéran rohan két csaj után akik később ha jól láttam rendőrt is próbáltak hívni a nagy ijdetségükben inkább jobbnak láttam nem kockáztatni. Miután végigálltam a motozós sort ami külön egy fél óra volt ( tudjátok tankcsapda quimby=epic tömeg) Utánna összevisszakolbászoltam a koncertek kezdetéig.

A kedvenc sátram az egyik party sátor volt ahol látszott néhány arcon hogy 72 órája csak pörögnek. Miután kellőképpen kiröhögtük magunkat a többiekkel lassan eliskezdődött a Quimby koncert. Hát most mit mondjak szép volt jó volt de elég volt már a sok kislemezből meg remasterekből igazán jöhetne egy új album. Ettől függetlenül tényleg le a kalappal hangulat az volt. Tankcsapda koncertről szerintem nem kell sokat mondani valószínüleg aki magyar ember az már volt tcs-n. Igaz ma már az otthon ülő 40-es éveit töltő anyuka is énekli a közönség közepén hogy bevagyok rúgva ami elég megmosolyogtató de nekem egy Jhonny a mocsokban még mindig nagyobbat üt. A legjobban egyébként a szombati Paddy and the rats koncert tetszett főleg amikor szakadó esőben a tömeg úgyanúgy tombolt mintha mise történt volna. Igazi sörözőzős ír-pub hangulat volt már csak a kocsmai verekedés hiányzott szinte. Jah igen volt junkies kocnert is...

Összeségében a fesztiválról elmondható hogy a felhozatal aránylag jól sikerült közönség volt rendesen de szerintem aki ott volt velem egy véleményen van egy fesztiválnak nem egy stadionban a helye.
Krisztián Seres | 29 jul 2010

Photos about the event »