Machine Head, Bleeding Through, Hatebreed, All Shall Perish
AustriaWien/Gasometer
Na végre eljött ez a nap is. Február 10-e The Black Procession - Europe Tour Bécs,Gasometer. Elég rossz időzítés egy szerdai napra rakni egy ilyen nívós bulit mivel ezen kaliberű zenekarok mindig szombat esti showkat szoktak csinálni,de ezek szerint sok állomás van és ez nem a legfontosabbak közé tartozik.

Már az indulás napján keserű szájízzel indultam neki mivel az All Shall Perish a myspace-en hivatalosan is közölte,hogy kiszáll a turnéból és engem túlnyomórészt ők érdekeltek volna. Nade nem baj, majd jó lesz a többi, gondoltam és elindultam a nehezen szerzett fuvarosom felé másodmagammal. Az idő moslék volt mert havazott és a kocsit először ki kellett lapátolni a hóból de szerencsére jött egy negyedik utas is aki magára vállalta a szakmunkát és felszínre hozta az autót. Kisebb döccenőkkel indultunk és kicsit zavart az is, hogy csak kazettás rádió volt a kocsiban nade ezt az átjátszókazetta áthidalta. Úton odafelé szokások VBK és Győri vizesblokk,újabb bor vételezés és valami förtelmes hamburger.

Sikerült kiérni időben csak parkolóhelyet találni volt nehéz és a sor is kígyózott a helyszín előtt úgyhogy a Bleeding Through utolsó 2 számát sikerült elkapni ami nem is csoda mivel én lepődnék meg a legjobban ha időben láthatnék mindent a legelejétől. A hangosítással semmi gond nem volt mert remekül szólt minden és a Kill To Believetől még a hideg is kirázott. Ők számomra mindig is az egyik legjobb koncertzenekar lesz mert eddig sohasem csalódta bennük. Nagyon jól kidolgozott színpadi munka, dinamikus show és minden számot stabilan lemezminőségben hoznak.

Miután vége lett,volt egy kis időm szétnézni a merch pultnál amit nem kellett volna mivel a pólók 30 EUR egységáron voltak elérhetők a kispolgárok számára. Az osztrák közönség hármasával vette a pólókat, mivel az ő pénztárcájuknak ez nem nagy összeg és nagyjából oda sem lehetett férni annyian voltak. Volt egy Machine Head kabát is 140 pénzért. Igaz hogy Dickies volt de ennyiért egy Dickies márkaboltot is megveszek.... Ezzel le is zártam,hogy relikviát ma nem viszek haza, mer akkor hónap végén kopogni fog a kenyér.

A Hatebreed merch pultnál a Bleeding Throughos Martha árult és a közönséggel fotózkodott bőszen és kedvesen. Nyugtáztam a történteket és visszaindultunk a koncert terembe mert kezdődött a Hatebreed. Pontos kezdés volt mindhárom zenekarnál de ezt az osztrák testvéreknél már megszokhattunk. Némi intrózene után beindult a Hatebreed gépezet és ledarálták a "sláger" dalokat kezdve az I Will Be Heard-del ami eléggé beindított és sikeresen el is lazított. Az új lemezt nem erőltették,gondolom azért mert most befűtő zenekar voltak és This Is Now, Destroy Everything,Tear it down, Straight To You Face és ezen fogós témákkal jobban lehet melegíteni a terepet a főzenekarnak.

Ez be is jött ami érződött a pállott izzadságszagon és a hatalmas circle piteken. Miután lejátszották az 1 órás műsoridejüket, a visszatapsra már nem is reagáltak. Most ismét volt egy kis idő lenyugodni és vettem fél liter kólát 3,90 EUR-ért ,amiből itthon már egy gyűjtő 2,5-es is kijönne, nade ezek a friccek nem annyiból gazdálkodnak mint mi...

Machine Head kezdésnél egy függönyt húztak a színpad elé, gondoltam az átépítés miatt. Hát amikor lehullott a lepel, nagy változás nem volt csak a hangfalakon meg a háttérbe a Blackeninges zászlók stb. Nagyon jól szóltak és nagyon-nagyot ütött. Már csak az Imperiumra eszméltem fel a kezdeti sokkból. Dave a doboknál fantasztikus volt mint mindig, csak ámultam. Menet közben Rob felhívott egy Peter nevű srácot aki valami transzparenst lóbált és megkérdezte tőle,hogy tud e gitározni. A gyerek helyeselt erősen és erre odaadta neki a gitárt és az Aesthetics Of Hate-et a srác játszotta el miközben Rob gitár nélkül igazi frontemberként énekelte a számot.

A srác az elején kicsit hamisan kezdte de belejött. Kicsit problémásnak tartottam, hogy a zenekar úgymond ünnepeltette nagyon magát de ettől fergeteges élmény volt ismét a MH.Visszatapsnál 20 percig kellett várni rájuk és Rob agyon dícsérte az oszták közönséget. Ezután még a Halo és a Davidian következett amire én legelőre mentem és még élvezetesebb volt onnan hallani ezt a két záró dalt. Mikor vége lett, még felhívott egy tagot aki Homer Simpson maszkban volt és a közönséget bíztat, hogy kapják el a Stagedivingelése közben. Elég mókás volt és a gyerek nem is sokáig bírta...

Amikor kissé szétszéledt a tömeg nézelődtem,hátha lelek valami kincset pengető, dobcerő, IPhone...)de semmit sem találtam visszaváltható poharakon kívül. Ezekből hasznot kovácsolva el is indultunk a Norvégiai méretű hófúvásba kocsi letakarítás után hazafelé. Útközben még egy jó BigMac a Bábolnai Driveban és 4-re haza is értem. Köszönet a zenekaroknak a jó buliért,a sofőrnek a transportért.
István Fazekas | 12 feb 2010

Flyer:

Random photos - 2023