SZIN - 2009
HungarySzeged/Újszegedi Partfürdő
Szokásos évi "színezés" megint elérkezett, így hát célpont: Szeged, A név magáért fémjelez. Tegyük próbára erőnket, tűrőképességünket és a nyár végi érzést, miszerint nem sok lehetőség maradt, ha fesztiválozni szeretnénk.

A feldobott labdát illik leütni, ezért lenéztünk a Tisza-partra. A helyszín tökéletes, csak sajnálom, hogy bár folyópart, fürödni nem lehet. Kárpótolnak a medencék ami nem az igazi, elmarad a rasztáimba ragadó sárcsomók, a két hétre fejemen kibérelt iszapszag, hiába is mosom.. Pedig még napos időt is kapott a fesztivál (egy darabig).

A bejáratnál nagy tömeg a híd lába alá bukva. Valahogy mindig itt tobzódtak az emberek, lehet csak a frissen érkezőket várták. Sátorállítással meg se próbálkoztunk, érzéseim szerint kinőtte magát a dolog. Tavaly is gondjaink voltak, így hát maradt menedék gyanánt Fiat kombink.

Összefutottunk Boros Csubival (akit nevezzünk a fesztiválok rémének), persze a szokásos tiszta ruhába mosollyal az arcán. Mint kiderült, nyáron még készül a nyíregyi gyümölcskarneválra, ahol majd jól elfogyaszt mindent:)

A fesztivál területre és elrendezésre semmit se változott. Ugyanúgy lehetett körözni a drága kajasorok, az össze-vissza található italkimérések közt. kevesebb infópult több re:pohár visszaváltó. Nagyon ráálltak erre a műanyag korsóbeváltásra, túlságosan is: mindenki ilyen köcsöggel az oldalán mászkált. Már-már zavaró ruhadíszként funkcionált. Persze fogjuk rá ezt is a Zöld hozzáállásra. Amit rohadtul nem éreztem, mert csak a port nyeltem, nem keveset.

Zeneileg most sem érdekelt semmi. Nem tehetek róla:) Sajnos egy raklap populár média-szégyen-szenny. Sajnos, van rá kereslek, nem kevés. Elég sokan voltak a koncerteken.

Szombat estére persze beütött a pofon: este 8 körül néhány helyen elkezdték bontani a fesztivált. Két indok: zavarja a környéken lakókat + nagy vihar közeleg. Hát legyen! Ha ennyire lagymatag az egész móka, lépjünk hát haza. Jófajta hamburger egy non-stop étkezdébe, majd este 9-kor már a M5-ösön kaptuk az arcba a zuhét. Legalább lemosta az út porát a kocsiról...
András Barth | 04 sep 2009

Flyer:

Photos about the event »