Ghetto Youth-ology Tour :Sizzla, Teflon and The Firehouse Crew, B R O and The Towel Steelaz, Roots In Session Sounds
SloveniaLjubljana/InBox
Körülbelül 1 éve volt hasonló reggae dömpingben részem, akkor Bob Marley emlék bulijával kezdődött, folytatódott a Paso farsangjával, s Empress Ayeola zárta. 3 party kb. 1 hét alatt. Sizzla bácsi zárta az újabb hármas blokkot:)

2009. 11. 17. Kedd, déli 12óra. Arpád hídnál felveszi a farekot a Zsolti, aztán a Westendnél 1 db Anát+1 db Ziliot. Go! Autópálya, autópálya hátán…riddimek a legjobb fajtából, de farek mégis végig szundikálja az utat. Szlovéniában 1 parkolóban, foto a fa játékokon. Majd alvás tovább. 7óra magasságában megérkeztünk az InBox nevű clubhoz. Ahogy felébredtem édes álmomból, édes Ana öléből, egyből egy ismerős fekete bácsi „karjai közt” találtam magam. Régi ismerősök-ha figyelmesen nézegeted a fotókat, feltűnik 1 fekete bá, aki minden jamaicai sztár koncertjén nagy trikolor zászlóval hadonászik. Ott volt Rototomon, Chiemseen, Uprisingon…de Reggae Campen is. Megismert minket, pacsi..mosolygás. Nemsokára megérkezett a kontakt emberünk, Gregor. Gyors diplomáciai tárgyalás. Majd terepszemle. A club valószínűleg nem egy reggae club, inkább diszkós beállítottságú volt, már csak a berendezésből ítélve. A hang rendszer brutális, alul-felül-oldalt…mindenhonnan jön a zene. A sör viszont 3,50 euro, pöppet drága. Nem lehet bent füstölni, ki viszont nem lehet kivinni a drága sört. Ja, nem szabad kimenni! Volt 1 dohányzó udvar (csak ide szabadott menni). Az estét 1 hazai sound system kezdte, majd a szintén hazai csapat folytatta…az egyátalán nem jó zenéjükkel. BRO. 10-11körül színpadra lépett a Kalonji válogatott. Ana egyből kiszúrta, kis szakmai szemével;) , hogy nincs gitáros. Helyette volt 2-3 billentyűs:) A basszeros egy elég bumfordi arc volt, nem mondhatom, hogy nagyon meghatározta a zenekar működését. Annál inkább a dobos, minden szál nála futott össze. Ő hordta a nadrágot:) Kalonji mann előtt, megjelentek a szokásos „közönséget beizzító underground arcok”. 2 nagyon rossz kedvű fiatalemberről van szó. Mindketten elég agresszíven viselkedtek, az első, 5perc alatt leszidott minket:P a második viszont vagy fél órán keresztül idegeskedett. Olyan feje volt, mint a Tininindzsateknőcöknek. Lehet hogy ettől akadt ki ennyire. 11fele végre feltopogott a színpadra Sizzla. Úgy ki volt öltözve, mint egy jó tanuló kisfiú. Állítólag egyetemre gyűjt…le a kalappal előtte:) Ana édesapja óva intett minket, hogy 2óra ordibálást fogunk hallani. Féltem is mert Sizzla conscious reggae előadó, s erre a műfajra elég jellemző a kiabálós koncert. De megkegyelmezett nekünk. Jó, voltak dancehall számok is-ki is jöttünk:P de többnyire kihasználta a zenekar adottságait és rootsosabbra vette a formát. Felcsendült a Thank you mamma is (véleményem szerint ez is 1 olyan meghatározó reggae himnusz, mint a No woman, no cry vagy a One love), gyönyörű.

Tanúbizonyságot tett róla, hogy tud énekelni, nem volt szitkozódás. Nagyobbat alakított, mint a lemezeken. Szerintem. Bár a hangja kicsit fáradtkás volt, de 20koncert után mit várjon az ember. 1órakor vége lett, Marci elveszett valahol, mi Annával még a szuvenyíres résznél nézelődtünk kicsit. Vettem YetiTesónak egy Lutan Fyah bakelitet. (EP 3EU-ért…korrekt, made in jamaica:)) aztán gó haza. Az útról nem sokat tudok mesélni, mert végig aludtam. Reggel 8fele megérkeztünk. A Nyugatinál szétváltak útjaink. Ja, a hasbakim elmúlt…még a túra elején rásegítettem a gyógyulásra egy tábla étitibivel:) Azóta sínen van az életem:)

Anácska haza utazott SünCitybe, frk béb meg Egérbe. Köszi mindenkinek, mindent…most egy kis pihenő jön, aztán dec. 5-én LB27 Judah projekt lemcsibemcsi a Blue Riveren…asszem lesz egy Ce’Anne is…melegen ajánlom;). bless_farek
Máté Farkas-Kontra | 02 dec 2009

Flyer:

Random photos - 2023